Ένας Μεσσήνιος σπάει τα ναυτιλιακά “ταμπού” και φέρνει αέρα αισιοδοξίας στην οικονομία

12 Αυγούστου 2017

Σταθμό για την ελληνική ναυτιλία και τα χρηματιστηριακά χρονικά θα αποτελέσει, σύμφωνα με ειδικούς, η έκδοση ναυτιλιακού ομολόγου τις επόμενες ημέρες απο την Costamare Shipping. Η εν λόγω ναυτιλιακή έχει ιδρυθεί από τον καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο και στο τιμόνι της τα τελευταία χρόνια βρίσκεται ο γιος του Κωστής.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται να εκδοθεί το συγκεκριμένο ναυτιλιακό ομόλογο, μέσω του οποίου αναμένεται να αντληθούν 50.000.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο εγχείρημα θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό, δεδομένου ότι με τον τρόπο αυτό οι ναυτιλιακές εταιρείες θα επανέλθουν στο χρηματιστήριο Αθηνών μετά από χρόνια απουσίας. Η συγκεκριμένη εξέλιξη θα δώσει νέα πνοή στην χρηματιστηριακή αγορά και θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη μετατροπή του Πειραιά σε ανταγωνιστικό ναυτιλιακό κέντρο με πολλαπλά οφέλη για την οικονομία της Χώρας.

Οι προσδοκίες της κυβέρνησης

Στο ζήτημα της έκδοσης του ναυτιλιακού ομολόγου της Costamare Shipping αναφέρθηκε πρόσφατα ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος σημείωσε: “Στηρίζουμε την έκδοση ναυτιλιακών ομολόγων ώστε να διεκδικήσουμε περισσότερες υπηρεσίες από οργανισμούς που ασχολούνται σε παγκόσμια επίπεδο με τη ναυτιλία. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την έκδοση ναυτιλιακού ομολόγου. Εδώ και δύο μήνες γίνονται οι προεργασίες και εμείς ενθαρρύνουμε την προσπάθεια. Έπειτα από χρόνια απουσίας της ελληνικής ναυτιλίας από το Χρηματιστήριο Αθηνών επανέρχεται με προσεκτικά βήματα μέσω της έκδοσης ομολόγων από υγιείς οικονομικά ναυτιλιακές εταιρείες. Το πρώτο ναυτιλιακό ομόλογο θα εκδοθεί τον Σεπτέμβριο από ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Costamare της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου η οποία είναι εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά. Ο στόχος είναι μέχρι το τέλος του χρόνου να εκδοθεί ακόμη ένα. Η Ελλάδα είναι ναυτιλιακό κέντρο επομένως μπορούν να έρθουν και ξένοι μεγάλοι ναυτιλιακοί όμιλοι. Μέσω της έκδοσης ομολόγου επιτυγχάνεται ένας μεγάλος ναυτιλιακός στόχος. Πρόκειται για ένα από τα βήματα που συμβάλει προς την κατεύθυνση να γίνει ο Πειραιάς ένα ανταγωνιστικότερο διεθνές ναυτιλιακό κέντρο. Ήδη έχουμε αύξηση των εταιρειών που έρχονται στην Ελλάδα. Είναι περισσότερες από αυτές που φεύγουν. Και να τονίσω ότι αυτές που διαγράφονται είναι ανενεργές εδώ και πέντε χρόνια. Σε κάθε περίπτωση έχουμε αύξηση του αριθμού των εταιρειών”.

Ποια είναι η Costamare

Η Costamare, με επικεφαλής τον Κωστή Κωνσταντακόπουλο κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων παγκόσμια. Αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες στον κόσμο με πολλαπλές ναυπηγήσεις νέων πλοίων, αυξήσεις κεφαλαίου και συνεργασίες μεγάλου ειδικού βάρους. Η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου ελέγχει περίπου το 60% της εταιρείας, καθώς φροντίζει να συμμετέχει στις όποιες νέες εκδόσεις και χρηματοοικονομικές «ενέσεις», διατηρώντας στο ακέραιο το ποσοστό της. Το πρώτο τρίμηνο του 2017 η Costamare είχε έσοδα 105,524 εκατ. δολ. και καθαρά κέρδη 23,015 εκατ. δολ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην λίστα Containerisation International των Lloyd’s, σχετικά με τους leaders στον χώρο της διεθνούς “βαριάς” ναυτιλίας, σε περίοπτη θέση είναι και του επικεφαλής Costamare Κωστή Κωνσταντακόπουλου. Μάλιστα, ο κ. Κωνταντακόπουλος είναι ο μοναδικός Έλληνας της λίστας, κατεύχοντας τη 12η θέση. Η ναυτιλιακή Costamare Shipping Co S.A. Ιδρύθηκε το 1974 από τον καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο.

Ο ιδρυτής της Costamare Shipping καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος: 

ω2

Ο διάδοχος στο τιμόνι της ναυτιλιακής Κωστής Κωνσταντακόπουλος: 

ω3

*Στην κεντρική φωτογραφία ένα από τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της Costamare Shipping

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αφιέρωμα στις εκκλησίες και τα μοναστήρια της Πελοποννήσου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αφιέρωμα περιοδικού των ΗΠΑ στην “αποκάλυψη” του τάφου του “Γρύπα Πολεμιστή”

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Απομακρύνεται η σαχαριανή σκόνη – Τι δείχνουν τα προγνωστικά στοιχεία – Εικόνες από την Καλαμάτα

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του συστήματος DUST/METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το ισχυρό επεισόδιο μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης, με την ονομασία «Minerva Red», που εκδηλώνεται στη

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: «Η Εκκλησία έχει κάνει κατά καιρούς πάρα πολλά ανοίγματα, αλλά δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις»

Στην εκπομπή « Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε την Τετάρτη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. O Μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέρθηκε στον νόμο

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης