Αντιδράσεις από την ανάρτηση του “γαλάζιου” Καμπόσου για Μπουτάρη

21 Μαΐου 2018

Αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ προκαλεί το σχόλιο του δημάρχου Άργους και μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της “γαλάζιας” παράταξης, Δημήτρη Καμπόσου, για τον Μπουτάρη. Αναστάτωση και στην Περιφερειακή Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου, της οποίας ο κ. Καμπόσος είναι πρόεδρος. Βολές από ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής. 

Τα αμάζευτα προσπαθεί να μαζέψει ο δήμαρχος Ναυπλίου, Δημήτρης Καμπόσος, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ανάρτησή του στο facebook σχετικά με το θέμα Μπουτάρη. Στην ανάρτησή του ο κ. Μπουτάρης σημείωνε:

Λίγες ώρες μετά ο κ. Καμπόσος με δύο αναρτήσεις του προσπάθησε να δικαιολογηθεί, ωστόσο, δεν έπεισε κανέναν:

Ανακοίνωση από ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής

Στο ζήτημα που έχει προκύψει με τον κ. Καμπόσο παρενέβησαν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το Κίνημα Αλλαγής.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: “Η φασιστική επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη καταδικάστηκε επίσημα από τη ΝΔ. Αυτή η επίσημη καταδίκη, όμως, δεν πτόησε το μέλος της Πολιτικής της Επιτροπής και δήμαρχο Άργους – Μυκηνών, Δ. Καμπόσο, από το να αναρτήσει ένα επιεικώς άθλιο σχόλιο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Το στέλεχος της Ν.Δ. είχε το θράσος να γράψει “αυτή είναι η μοίρα των προδοτών”, επιδοκιμάζοντας τον τραμπουκισμό του Γιάννη Μπουτάρη, ενώ μετά τη δημοσιοποίηση έσβησε τη σχετική ανάρτηση.

Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να αποπέμψει το στέλεχος του κόμματός του, Δ. Καμπόσο, και να καταδικάσει έμπρακτα τις ακροδεξιές αντιλήψεις και πρακτικές, χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους. Κάθε άλλη στάση υπεκφυγής ή σιωπής επιβεβαιώνει την ομηρία του Κυριάκου Μητσοτάκη από τους ακροδεξιούς εντός της ΝΔ”.

Τέλος, να αποδοκιμαστεί από τη ΝΔ, της οποίας είναι στέλεχος, ζητά με ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή ανάρτηση του δημάρχου Άργους Δ. Καμπόσου σε κοινωνικό δίκτυο, με την οποία «επιδοκιμάζει την επίθεση» κατά του Γιάννη Μπουτάρη.

Το σχόλιο μίσους υπέρ της φασιστικής επίθεσης στον δήμαρχο Θεσσαλονικέων, «Αυτή είναι η μοίρα των προδοτών», δεν ανήκει σε στέλεχος της Χρυσής Αυγής αλλά στον Δήμαρχο Άργους Δ. Καμπόσο” αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής και συνεχίζει: ‘Ένας εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όχι μόνο εμφανίζεται να επιδοκιμάζει την επίθεση αλλά υπερθεματίζει κιόλας χαρακτηρίζοντας προδότη τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Η τοποθέτηση αυτή προσβάλει τους δημοκρατικούς πολίτες του Άργους. Πρέπει να αποδοκιμαστεί από όλους και πρώτα απ’ όλα από το κόμμα του τη ΝΔ της οποίας είναι στέλεχος».

Αναβρασμός στους δημάρχους της Πελοποννήσου

Αντιδράσεις από την τοποθέτηση Καμπόσου έχουν προκληθεί και στις τάξεις των δημάρχων της Πελοποννήσου, καθώς ο δήμαρχος Άργους είναι πρόεδρος του θεσμικού τους οργάνου, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου. Οι αντιδράσεις αυτές, μάλιστα, τις επόμενες ώρες αναμένεται να λάβουν και επίσημο χαρακτήρα.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χαρίτσης: Να θέσουμε τις βάσεις για βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ξεκάθαρη καταδίκη της επίθεσης εναντίον του Γιάννη Μπουτάρη από τον Π. Νίκα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσομάλλης: Επιβεβαίωση όσων ξέραμε ήδη από 10 Ιανουαρίου για τον δικαστικό χάρτη της Μεσσηνίας – Αιχμές για τα «δια των ενεργειών μου»

Με αφορμή την εισαγωγή στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το

Χαρίτσης: «Η Νέα Αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς πολίτες σήμερα»

«Η Νέα Αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς πολίτες σήμερα», δηλώνει ο Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξη του στην

Μαντάς για Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας: «Παραμένει ενεργό και πλήρως λειτουργικό, διατηρώντας τη δικαστική και χωρική αρμοδιότητα που κατείχε έως σήμερα»

Πλήρη διατήρηση της δικαστικής ύλης για το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας, με παράλληλη διατήρηση του συντριπτικά μεγαλύτερου μέρους της χωρικής του αρμοδιότητας, περιλαμβάνει το

ΠΑΣΟΚ: Ανακοίνωσε τους τελευταίους οκτώ υποψήφιους ευρωβουλευτές – Ο Γιάννης Πάζιος ανάμεσα στους «εκλεκτούς»

Ανακοινώθηκαν από το ΠΑΣΟΚ οι τελευταίοι 8 υποψήφιοι του κόμματος για τις ερχόμενες ευρωεκλογές. Ανάμεσα στους «εκλεκτούς» είναι και ο Γιάννης Πάζιος, μέλος της

Δείτε επίσης