Επίδειξη δύναμης Τατούλη σε Σαμαρά και βολές σε ΜΜΕ της Πελοποννήσου

Συμπαγής η παράταξη Τατούλη στην κρίσιμη ψηφοφορία για τα σκουπίδια παρά τις πιέσεις από στελέχη της ΝΔ και την επικοινωνιακή επίθεση. Αντεπίθεση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου σε Σαμαρά και μιντιάρχες με αναφορές σε “μαύρο χρήμα” και “κομιστές”!

Στο κενό έπεσε η κομματική και επικοινωνιακή πίεση που ασκήθηκε τις προηγούμενες μέρες στην παράταξη Τατούλη, προκειμένου να εμφανιστεί ως παράταξη που βρίσκεται υπό διάλυση.

Μετά τη δήλωση Αυγενάκη, η οποία έγινε στην προσπάθεια να δημιουργηθεί αρνητικό κλίμα στο εσωτερικό της ΝΔ για τον κ. Τατούλη, ακολούθησε η οργανωμένη προσπάθεια και πίεση προς στελέχη της παράταξης Τατούλη, προκειμένου να συνταχθούν με τον κ. Αυγενάκη και να “αδειάσουν” τον Περιφερειάρχη. Η συγκεκριμένη προσπάθεια έπεσε στο κενό νωρίς, δεδομένου ότι είτε συνοδεύτηκε από τραγελαφικά περιστατικά, είτε προήλθε από …άνωθεν παρεμβάσεις.

Διαβάστε και αυτό: Ο Σαμαράς απαίτησε «δήλωση μετανοίας» από Αντιπεριφερειάρχη της Πελοποννήσου

Διαβάστε και αυτό: «Μαγείρεμα» δηλώσεων «γαλάζιων» περιφερειακών συμβούλων με στόχο τον Τατούλη

Μετά τις πιο πάνω εξελίξεις αυτομάτως η χθεσινή ψηφοφορία για το σημαντικότερο έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου απέκτησε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ήταν σαφές ότι θα επιχειρηθεί να δημιουργηθεί κλίμα κατά του κ. Τατούλη με διαφοροποιήσεις στελεχών της παράταξής του. Ωστόσο, ούτε αυτό το σχέδιο “βγήκε”, καθώς η παράταξη Τατούλη εμφανίστηκε ενωμένη (25 Ναι, 10 Όχι και ένα λευκό) με αποτέλεσμα ο Περιφερειάρχης να εκφράζει σε σχετική του δήλωση “την ιδιαίτερη ικανοποίηση του για το αρραγές μέτωπο που έδειξε η παράταξη της Νέας Πελοποννήσου στην ψηφοφορία για τα έργα απαλλοτριώσεων του ΣΔΙΤ Πελοποννήσου για τα απορρίμματα”.

Από τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Τρίπολη: 

Επίδειξη δύναμης σε Σαμαρά

Ωστόσο, πέρα από την ενότητά της παράταξης Τατούλη αυτό που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου εναντίον του κ. Σαμαρά, καθώς και ΜΜΕ της Πελοποννήσου.

“Δεν κάνουμε πίσω γιατί η δύναμη μας δεν είναι τα κόμματα. Σεβόμαστε τη λειτουργία των κομμάτων, αλλά εμάς η δύναμή μας είναι μόνο οι πολίτες” σημείωσε ο κ. Τατούλης δίνοντας το στίγμα του.

“Είμαστε παρόντες για να ασκούμε κριτική στους πολιτικούς που δεν διστάζουν να εκβιάζουν πολιτικά στελέχη της παράταξής μας τάζοντας λαγούς και πετραχήλια. Με την πρώτη ευκαιρία θα πω και ονόματα” είπε ο κ. Τατούλης “φωτογραφίζοντας” με σαφήνεια το μπλοκ Σαμαρά, το οποίο φέρεται να ασκεί πιέσεις σε στελέχη της παράταξης “Νέα Πελοπόννησος”.

Συνεχίζοντας τις αναφορές του στον Αντώνη Σαμαρά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογράμμισε ότι “υπήρξε το θράσος κάτω από ερώτηση να υπογράψει τέως Πρωθυπουργός της Χώρας. Να για ποιους λόγους καθυστερήσαμε” εννοώντας την περιβόητη ερώτηση βουλευτών της ΝΔ για τη διαχείριση των απορριμμάτων, την οποία είχε υπογράψει και ο πρώην Πρωθυπουργός.

Διαβάστε και αυτό: Σαμαράς και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησαν «πόλεμο» κατά Τατούλη

Συνεχίζοντας τις έμμεσες αναφορές του στο στρατόπεδο Σαμαρά ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι “επειδή δεν αντέχουν το αποτέλεσμα (σσ σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων) συνεχίζουν να κοκορεύονται με ανοίκειο τρόπο. Οι Πελοποννήσιοι όμως τους έχουν αποβάλει. Οριστικά και αμετάκλητα”, ενώ κατέληξε λέγοντας: “Είμαστε υπερήφανοι για την παράταξή μας. Δεν κιοτέψαμε ποτέ σε όσους θεωρούν τον εαυτό τους “μεγάλο” και “κυρίαρχο” στην Πελοπόννησο”. 

ΜΜΕ και μαύρο χρήμα

Αίσθηση προκάλεσαν και οι αναφορές του κ. Τατούλη σε συγκεκριμένα ΜΜΕ της Πελοποννήσου. “Η δύναμή μας είναι μόνο οι πολίτες. Όχι τα ΜΜΕ που θέλανε “μαύρο χρήμα” και είχαν και κομιστή για να ζητήσουν από εμένα “μαύρο χρήμα””σημείωσε ο κ. Τατούλης δημιουργώντας ιδιαίτερη αίσθηση στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου. “Η παράταξή μας έχει μάθει να μην δειλιάζει και να αποβάλει όλους αυτούς τους δειλούς, τους δολοπλόκους, αυτούς που υπακούουν στις υπαγορεύσεις των ΜΜΕ, που αλλάζουν σαν τον χαμαιλέοντα θέσεις. Τη μια μέρα είναι κοντά και την άλλη, επειδή το ζήτησε ο τάδε, αλλάζει η συμπεριφορά τους” τόνισε στη συνέχεια και κατέληξε λέγοντας: “Στο “μαύρο” παιχνίδι, των “μαύρων” ανθρώπων εμείς απαντάμε μόνο με το έργο μας”.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Αποκλεισμό” της Μεσσηνίας από την Περιφέρεια “βλέπει” η παράταξη Πατσαρίνου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σοβαρό τροχαίο για τον πρώην νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκο και τη σύζυγό του

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Βολές σε Κουτσούλη και ΠΑΣΟΚ και από την παράταξη Τατούλη – «Αρχίζουν τα γραμμάτια και εξοφλούνται»

Βολές εναντίον του επικεφαλής της παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου, την οποία στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Κουτσούλη, με αφορμή την εκλογή του με

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Σφοδρή επίθεση Μάκαρη στην παράταξη του ΠΑΣΟΚ- «Σε συνεννόηση Πτωχός και Κουτσούλης»

Σφοδρή επίθεση εναντίον του συνδυασμού που στήριξε το ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές εκλογές και προσωπικά του επικεφαλής του, Δημήτρη Κουτσούλη, εξαπολύει με ανακοίνωσή

Απάντηση Πτωχού στους «επικριτές» του: Κάθε μέρα, κάθε ώρα, δουλεύουμε συστηματικά για να κάνουμε πραγματικότητα το σχέδιό μας

Απάντηση σε όσους θεωρούν ότι η περιφερειακή αρχή δεν έχει σηματοδοτήσει τη δυναμική αλλαγή που υποσχέθηκε, αποτελούν αναφορές του Δημήτρη Πτωχού, σχετικά

Συνάντηση Πτωχού – Βασιλόπουλου: Έργα και η «η γενικότερη αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Καλαμάτας» στην ατζέντα

Με τον δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, συναντήθηκε την Τρίτη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός. Σε σχετική ανακοίνωση της περιφέρειας Πελοποννήσου σημειώνεται: «Ο

Δείτε επίσης