Καίγεται για 4η ημέρα η Κύπρος (βίντεο)

22 Ιουνίου 2016

Σε κρανίου τόπο έχει μετατραπεί μεγάλη δασική έκταση στην Κύπρο, καθώς η φωτιά που ξέσπασε συνεχίζει να καίει για τέταρτη ημέρα.

Και αυτό, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών και παρά τη διεθνή βοήθεια που έχει φτάσει στο νησί.

20 πτητικά μέσα από την Κύπρο, την Ελλάδα, το Ισραήλ, τη Βρετανία, την Ιταλία και τη Γαλλία επιχειρούν, ενώ βοήθεια ετοιμάζεται να στείλει και η Τουρκία. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η Κύπρος υπέβαλε αίτημα στη Ρωσία για παροχή βοήθειας για κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή Σολέας όπου η κατάσταση είναι πιο δύσκολη και το πύρινο μέτωπο δεν έχει τεθεί ακόμα υπό έλεγχο με αποτέλεσμα να απειλούνται κοινότητες.

Η πυρκαγιά έχει κάψει μέχρι στιγμής 15.000 στρέμματα πευκοδάσους με τους διευθυντές της Πυροσβεστικής και του Τμήματος Δασών να δηλώνουν ότι πρόκειται για τη χειρότερη που έχει ξεσπάσει εδώ και χρόνια.

Νωρίς το πρωί σήμερα Τετάρτη ξεκίνησε σύσκεψη των υπουργών Δημόσιας Τάξης και Γεωργίας μαζί με τους αρμόδιους φορείς ώστε να επικεντρωθούν οι προσπάθειες στο μέτωπο της Ασίνου το οποίο είναι και αυτό επικίνδυνο και δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Υπενθυμίζουμε ότι εκτός από τα χιλιάδες στρέμματα που έχουν γίνει στάχτη, θύματα της πυρκαγιάς υπήρξαν και δύο δασοπυροσβέστες.

πηγή: iefimerida

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το ΔΝΤ ζητάει και νέα μέτρα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μπουτάρης: “Ιερά Εξέταση” Αμβρόσιος και Σεραφείμ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε επίσης