Γεννηματά σε Γκάμπριελ: Nα γίνουν μεταρρυθμίσεις για την αξιοπιστία της Χώρας

Με τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, αντικαγκελάριο της Γερμανίας, υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας και ηγέτη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) συναντήθηκε λίγο πριν από το μεσημέρι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης του κ. Γκάμπριελ με την κ. Γεννηματά αφορούσε τα ζητήματα της οικονομίας. Όπως είπε η κ. Γεννηματά, ενημέρωσε τον Γερμανό αντικαγκελάριο για την πρότασή της να διαμορφωθεί μια εθνική γραμμή για τη χώρα.

«Μια εθνική γραμμή με 3 πυλώνες: ο πρώτος αφορά τις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και το κράτος, έτσι ώστε να κερδίσουμε αξιοπιστία ως χώρα και ως πολιτικό σύστημα για να διεκδικήσουμε αλλαγές σε αυτή την τόσο δύσκολη συμφωνία που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ? αλλαγές στοχευμένες. Δεύτερον, να αλλάξει ο στόχος για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Με ύφεση δεν μπορούμε να πετύχουμε αυτούς τους στόχους και ο κόφτης θα πέσει οριζόντια και άδικα σε μισθούς και συντάξεις. Ο τρίτος πυλώνας είναι η ανάγκη να ανταποκριθούν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, εγκαίρως, στην αναδιάρθρωση του χρέους, όχι μετά το 2018, ώστε να στείλουμε το μήνυμα σε όλες τις χώρες και τις αγορές, ότι η Ελλάδα έχει αφήσει τα προβλήματά της στο παρελθόν».

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Γκάμπριελ άκουσε πολύ προσεκτικά τις απόψεις της, και κυρίως το γεγονός ότι υπάρχει η αποφασιστικότητα και προθυμία να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, διεκδικώντας ταυτόχρονα τους στόχους των αλλαγών σε αυτή τη συμφωνία.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το συριακό στη συνάντηση Λαβρόφ-Τσαβούσογλου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χουλιαράκης: Μέχρι τον Σεπτέμβριο τα ισοδύναμα των ειδικών μισθολογίων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ