Καμμένος: Αλλαγή του κλίματος στο εξωτερικό για την Ελλάδα

Αλλαγή του κλίματος στο εξωτερικό για την Ελλάδα, όσον αφορά τις επενδύσεις στη χώρα, καθώς και ενδυνάμωση της γεωπολιτικής θέσης της διαπιστώνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στο ρ/σ Άλφα. Επισημαίνει δε την ανάγκη εθνικής ομοψυχίας, καλόπιστης κριτικής προς την κυβέρνηση από την αντιπολίτευση και συνεννόησης και κοινής γραμμής στα εθνικά θέματα.

Στη Μεσόγειο όπου η κατάσταση ασφαλείας είναι ρευστή, παρατήρησε, η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και διαλόγου στην περιοχή. Είναι η μόνη χώρα-μέλος της ΕΕ, του ΝΑΤΟ που διατηρεί καλές σχέσεις με τη Ρωσία, που μπορεί να συνομιλεί με όλες τις αραβικές χώρες -και με το Ισραήλ- και η οποία διαδραμάτισε και θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίλυση του προβλήματος της επιστροφής των προσφύγων στα σπίτια τους, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η διεθνής κοινότητα πρέπει να βρει τρόπους διαλόγου για την επίλυση του προσφυγικού και η Ελλάδα μπορεί και θα παίξει σημαντικό ρόλο προς την κατεύθυνση αυτή, πρόσθεσε. Περαιτέρω ανέφερε ότι οι τριμερείς συμφωνίες συνεργασίας της Ελλάδας με χώρες της περιοχής αποδεικνύουν ότι υπάρχουν περιθώρια πρωτοβουλιών για ειρήνευση.

Παράλληλα εκτίμησε ότι υπάρχει διάθεση επιστροφής μεγάλων επενδυτών στην Ελλάδα που θα δώσουν ανάσα στην οικονομική ζωή της χώρας και θα οδηγήσουν στην επιστροφή των παιδιών από το εξωτερικό, τη μεγαλύτερη εθνική απώλεια στα πέντε χρόνια της κρίσης, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Φέσι” 3.500.000 ευρώ στο Δήμο Καλαμάτας από ανείσπρακτες οφειλές

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Οι αγροτικές εκτάσεις δεν θα φορολογηθούν σαν οικόπεδα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ