Υποσχέσεις για βελτίωση προσβασιμότητας της Καλαμάτας

/

Υποσχέσεις για βελτίωση της προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρία στην Καλαμάτα έδωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha.

Ο Π. Νίκας αναφέρθηκε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου, στις παρεμβάσεις του Δήμου Καλαμάτας για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στην πόλη, που ξεκίνησαν από τα δημοτικά κτήρια. Ακολούθησαν, εδώ και χρόνια, εργασίες προκειμένου να κατασκευαστούν ράμπες, οι οποίες διευκολύνουν την πρόσβαση για άτομα με μειωμένη κινητικότητα σε πεζοδρόμια της Καλαμάτας.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι ζήτησε από το Γιώργο Λαζαρίδη να γίνουν συγκεκριμένες προτάσεις προς το Δήμο για βελτίωση της προσβασιμότητας, οι οποίες υποβλήθηκαν. Μάλιστα, έχει ήδη ανατεθεί από το Δήμο Καλαμάτας σε μελετητή η εκπόνηση μελέτης, που είναι σε φάση ολοκλήρωσης. Ο Δήμος Καλαμάτας έχει τα χρήματα και θα διαθέσει πάνω από 100.000 ευρώ, ώστε μέχρι την άνοιξη του 2017 να διευρυνθεί η προσβασιμότητα στην πόλη της Καλαμάτας.

Ηλεκτρονική ράμπα 

Ο Δήμος τοποθέτησε πέρυσι στην παραλία της Καλαμάτας την ηλεκτροκίνητη ράμπα Seatrac, που επιτρέπει στους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα να κάνουν μπάνιο χωρίς βοήθεια. Το αποτέλεσμα ήταν να έρχονται άνθρωποι από την ευρύτερη περιοχή από την Τρίπολη και κάτω, για να μπορέσουν να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα. Ο Παναγιώτης Ε. Νίκας ανέφερε ότι του χρόνου θα τοποθετηθεί ακόμα ένας τέτοιος μηχανισμός.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μήνυμα ΣΥΡΙΖΑ για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος και τα σκουπίδια

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε πως κατέλαβε την εξουσία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Έντονο παρασκήνιο στη Νέα Δημοκρατία για τον δήμο Τριφυλίας: «Δυνατά» η Χάιδω Παναγιωτοπούλου – «Υποχωρούν» τα στηρίγματα Κατσίβελα – Ο ρόλος του Περικλή Μαντά

Κινητικότητα επικρατεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την υποψηφιότητα που θα στηρίξει η «γαλάζια»