“Εμφύλιος” σπαραγμός στην παράταξη Καφαντάρη μετά το “χαστούκι” της δικαιοσύνης

/

Σφοδρές αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της παράταξης της δημοτικής αρχής Πύλου – Νέστορος έχουν προκαλέσει οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών που σχετίζονται με την χωματερή του Αγίου Νικολάου.

Οι πρώτοι τριγμοί ήρθαν μετά τη σύλληψη του αντιδημάρχου, Γιάννη Σαρδέλη, ο οποίος οδηγήθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης για το ζήτημα της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην χωματερή της Πύλου. Οι αντιπαραθέσεις, ωστόσο, εντάθηκαν τις τελευταίες ώρες, μετά την καταδικαστική απόφαση και την επιβολή 1 έτους φυλάκισης με τριετή αναστολή.

Δυσαρέσκεια

Όπως καταγράφονται αυτή τη στιγμή οι εξελίξεις στο εσωτερικό της παράταξης Καφαντάρη, το μόνο βέβαιο είναι ότι υπάρχει δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς του δημάρχου σε αρκετά μέλη της δημοτικής αρχής. Αρκετοί από αυτούς θεωρούν ότι ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος έπρεπε να “υπερασπιστεί” τον αντιδήμαρχο περισσότερο ενεργά και καταλογίζουν στον κ. Καφαντάρη “πολιτική απάθεια”, με στόχο να μην επωμιστεί αυτός το πολιτικό κόστος για τις εξελίξεις.

Ο αδικημένος αντιδήμαρχος

Είναι γεγονός, άλλωστε, ότι, τελικά, τα “σπασμένα” των παραλήψεων της δημοτικής αρχής τα “πλήρωσε” ο άνθρωπος που προσπάθησε περισσότερο για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Είναι αλήθεια ότι ο κ. Σαρδέλης ήταν το μοναδικό πολιτικό πρόσωπο του δήμου Πύλου – Νέστορος, που βγήκε μπροστά στην αντιμετώπιση του ζητήματος με κόστος ακόμα και προσωπικό για τον ίδιο. Και μπορεί ο κώδικας δήμων να ορίζει ότι υπεύθυνος σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, ωστόσο, πολλοί περίμεναν ότι η υπεράσπιση του κ. Καφαντάρη, τουλάχιστον σε πολιτικό επίπεδο, θα ήταν περισσότερο θερμή. Μάλιστα, αρκετοί δεν είδαν με καλό μάτι ότι ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, έστω κατά τη διάρκεια της δίκης, δεν ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τα ζητήματα που ανέκυψαν.

Έπεται και συνέχεια

Ένα ακόμα γεγονός, το οποίο προκαλεί προβληματισμό στο εσωτερικό της παράταξης Καφαντάρη, είναι το γεγονός ότι η χθεσινή απόφαση, ενδεχομένως, να αποτελέσει δεδικασμένο για τον πρώην αντιδήμαρχο καθαριότητας, κ. Κοντογόνη. Ο πρώην αντιδήμαρχος καθαριότητας έχει και εκείνος δικαστική εμπλοκή, με την πολιτική του ιδιότητα, σε σχέση με την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στην ίδια χωματερή το 2014 και η σχετική δίκη θα διεξαχθεί τους επόμενους μήνες.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Καμπάνα” στον αντιδήμαρχο στο “εδώλιο” και η περιφέρεια για τα σκουπίδια της Πύλου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αλέξης Χαρίτσης: Για πρώτη χωρίς εκπαιδευτικά κενά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο Κτηματολόγιο η Πράξη Εφαρμογής της Κηπούπολης- «Ένα ακόμα σημαντικό βήμα προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την αξιοποίηση εκατοντάδων ιδιοκτησιών» δηλώνει ο Βασιλόπουλος

Πρωτοκολλήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2023 στο Κτηματολογικό Γραφείο Πελοποννήσου, Υποκατάστημα Καλαμάτας, η αίτηση του Δήμου Καλαμάτας