Η μονταζιέρα της διαπλοκής “χτύπησε” και στην Καλαμάτα

8 Σεπτεμβρίου 2016

“Δημοσιογράφοι” των Αθηνών …έψαχναν εναγωνίως να βρουν πλάνα που θα δικαιολογούν την αποστολή τους. Έπρεπε, με κάθε τρόπο, να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ “τα άκουσαν” από τους κατοίκους της Καλαμάτας. Το “δημοσιογραφικό” ψέμα σε όλο του το μεγαλείο.

Δημοσιογράφοι – κοράκια βρέθηκαν χθες στην Καλαμάτα, προκειμένου (δήθεν) να καταγράψουν τις ζημιές που υπέστη η πόλη και οι κάτοικοί της από την κακοκαιρία. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι έψαχναν εναγωνίως να βρουν έστω και ένα πλάνο που θα δικαιολογεί την αποστολή τους. Ποια ήταν αυτή; Να φανεί ότι ο κόσμος είναι δυσαρεστημένος από την κυβέρνηση! Όσοι ήταν στο ρεπορτάζ, όπως το messiniapress, αντίκρυσαν εικόνες ντροπής. “Δημοσιογράφους” να σέρνουν τεχνικούς, προκειμένου να προλάβουν να τραβήξουν με την κάμερα το, υποτίθεται, καλό πλάνο. Να απαθανατίσουν τους λίγους, τους ελάχιστους που εξέφρασαν τη δυσφορία τους για την κυβέρνηση. “Έλα ρε μ…κα θα χάσουμε το μπινελίκι” ακούστηκε να λέει “δημοσιογράφος” σε τεχνικό τραβώντας τον από τον γιακά! Απομόνωσαν τις ελάχιστες αντιδράσεις και τις απέδωσαν σαν γενική εικόνα. Η αλήθεια όμως ήταν διαφορετική. Το κλιμάκιο των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του νομού άκουσαν, όντως, παράπονα. Όχι όμως για την κυβέρνηση. Άκουσαν παράπονα για την τοπική αυτοδιοίκηση, για το δήμο Καλαμάτας, για την απουσία του δημάρχου της Καλαμάτας. Αυτό έγινε στην χθεσινή επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στην Καλαμάτα. Όσοι ήταν εκεί το γνωρίζουν. Να σημειωθεί ότι τα δήθεν ρεπορτάζ που είχαν υποστεί την αναγκαία και βολική επεξεργασία της μονταζιέρας, τα αναπαρήγαγαν και μέσα που δεν είχαν καν δημοσιογράφο στον τόπο του ρεπορτάζ. Και όχι μόνο τα αναπαρήγαγαν, αλλά εξέφρασαν και άποψη για το ζήτημα.

Ανακοίνωση του υπουργείου υποδομών

Σημειώνεται ότι για το ζήτημα αυτό εξέδωσε ανακοίνωση και το υπουργείο υποδομών. Στην ανακοίνωση σημειώνεται: “Την απόγνωση των κατοίκων που επλήγησαν από τη θεομηνία του τελευταίου 24ωρου εκμεταλλεύτηκαν τα γνωστά κανάλια «της αλήθειας να λέγεται»  που δίνουν την ύστατη μάχη για την επιβίωσή τους. Παρότι οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών υποδέχτηκαν στην πλειοψηφία τους με ανακούφιση το κυβερνητικό κλιμάκιο στην Καλαμάτα,  το οποίο έθεσε άμεσα σε εφαρμογή σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκλήθηκαν  από την πρωτοφανή νεροποντή και ανακοίνωσε μέτρα για  την αποκατάσταση των ιδιωτικών περιουσιών και των δημόσιων υποδομών, ορισμένοι τηλεοπτικοί σταθμοί,  δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα…
 Και όχι μόνο: Οι πληγέντες κάτοικοι της Καλαμάτας έλεγαν και ξανάλεγαν σε όλους τους τόνους, ότι μόνο το κυβερνητικό κλιμάκιο τους επισκέφθηκε, άκουσε και κατέγραψε τις ανάγκες τους. Ταυτόχρονα, ήταν έκδηλη,  η δυσαρέσκειά τους για την πλήρη απουσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία έχει την κύρια αρμοδιότητα. 

Στα κανάλια όμως «της αλήθειας να λέγεται», οι εικόνες αυτές, εξαφανίστηκαν. Αντίθετα, έθεσαν σε πλήρη λειτουργία τη γνωστή μονταζιέρα. Απομόνωσαν το δέντρο από το δάσος, παραποιώντας την αλήθεια:  Παρουσίασαν ένα μεμονωμένο περιστατικό, όπου κάτοικοι, εκδήλωναν την εύλογη οργή και αγανάκτηση τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις δύσκολες ώρες που ζουν. 
 Στη συνέχεια, με ψέματα και μισές αλήθειες,  η μονταζιέρα της παραπληροφόρησης πήρε μπρός. Τα φρένα της δεοντολογίας, της ενημέρωσης και της αλήθειας έσπασαν: «Οργή των κατοίκων της Καλαμάτας για Σπίρτζη- Τόσκα», ο ψεύτικός  τίτλος του ρεπορτάζ. Ένα μεμονωμένο και παραποιημένο περιστατικό έγινε η μεγάλη εικόνα της επίσκεψης του κυβερνητικού κλιμακίου στην ευρύτερη περιοχή. 
Δεν ορρωδούν προ ουδενός!
 Για «ντεκόρ» έβαλαν τις αντιδράσεις απόγνωσης των πολιτών,  που είδαν να χάνονται ανθρώπινες ζωές και να καταστρέφονται οι περιουσίες της από τα ορμητικά νερά της νεροποντής. 
 Των πολιτών, που τα αφεντικά της ενημέρωσης, τόσα χρόνια τους ξεζούμιζαν, σε αγαστή συνεργασία με το κατεστημένο του παλαιοκομματισμού. Δηλαδή όλων αυτών, που έχουν την κύρια ευθύνη, τόσο για την εγκατάλειψη και την κακοδιαχείριση των έργων, που ενέτειναν τις συνέπειες της πρωτοφανούς κακοκαιρίας, όσο και για την καταιγίδα της προπαγάνδας και της ψεύτικης ενημέρωσης. Και επειδή η αλήθεια πρέπει να λέγεται, ενημερώνουμε, ότι τα ψέματα τελείωσαν…”.
Αντίδραση και από τον Κωνσταντινέα
Στο ζήτημα αναφέρθηκε και ο βουλευτής Μεσσηνίας, Πέτρος Κωνσταντινέας, με σχόλιο που έκανε στο facebook. Σημειώνει ο κ. Κωνσταντινέας: “Συνεχίζεται η μονταζιέρα και σε τοπικό επίπεδο….Κόψε – ράψε και έτοιμο…
Υ.Γ. 1 Το γεγονός της παρουσίας των Υπουργών στις πληγείσες από τις νεροποντές περιοχές, δείχνει ότι δεν έχουμε να κρυφτούμε αλλά ούτε και ότι φοβόμαστε να κοιτάξουμε στα μάτια τους πολίτες και να τους ακούσουμε
Υ.Γ. 2 Μόνο εχθρική διάθεση δε συναντήσαμε
ΥΓ 3 Δεν χωράνε “πολιτικές” στον πόνο των ανθρώπων”.
Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Βολές Τόσκα σε Σαμαρά για την απουσία του από την Καλαμάτα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Βρώμικο” παιχνίδι με το νερό και την υγεία των Καλαματιανών

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Δείτε επίσης