Καταρρέει ακόμα ένας μύθος των Σαμαρά – Καφαντάρη

/

Στο κόκκινο το έργο του οδικού άξονα Σουληνάρι – Κορυφάσιο, ένα πολυδιαφημισμένο έργο της κυβέρνησης Σαμαρά και του δημάρχου Πύλου – Νέστορος, Δημήτρη Καφαντάρη. Καθυστερήσεις, προχειρότητες και τεράστια προβλήματα είναι αυτά που αφήνουν πίσω τους ο πρώην πρωθυπουργός και ο δήμαρχος της περιοχής. Επίσκεψη Τατούλη στο έργο, προκειμένου να σωθούν, έστω, τα προσχήματα. 

Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζει το έργο Σουληνάρι – Κορυφάσιο, ένα έργο μήκους 12 χιλιομέτρων και προυπολογισμού που ξεπερνά τα 20.000.000 ευρώ, το οποιο η κυβέρνηση Σαμαρά σε αγαστή συνεργασία με το δήμο Πύλου – Νέστορος και το δήμαρχο της περιοχής, Δημήτρη Καφαντάρη, τα προηγούμενα χρόνια το είχαν αναγάγει σε ένα απο τα σπουδαιότερα έργα του Νομού. Μάλιστα, κατά το παρελθόν ο δήμαρχος της περιοχής έχει κάνει δεκάδες δηλώσεις για το συγκεκριμένο έργο αναφερόμενος στην σπουδιαότητά του και εξάροντας τη …συνεισφορά του πρώην πρωθυπουργού στην υλοποίησή του. Πάντοτε, μάλιστα, οι συγκεκριμένες δηλώσεις είχαν ως επιμύθιο την αναπτυξιακή ώθηση που θα δώσει το συγκεκριμένο έργο στον τουρισμό της περιοχής και την ξενοδοχειακή μονάδα της Costa Navarino. Ωστόσο, για μια ακόμα φορά, το αποτέλεσμα όχι μόνο δε δικαιώνει τους πανηγυρισμούς Σαμαρά – Καφαντάρη, αλλά δείχνει οτι οι δύο πολιτικοί είναι μοιραίοι για τον τόπο.  

Τα προβλήματα

Σύμφωνα με όσους γνωρίζουν τις τεχνικές παραμέτρους του συγκεκριμένου έργου, σήμερα, περίπου δύο χρόνια μετά την έναρξη της κατασκευής του, η εικόνα που παρουσιάζει είναι ενός έργου που χρειάζεται σημαντικές παρεμβάσεις, προκειμένου να “σωθεί”. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες τα προβλήματα που παρουσιάζει το έργο προέρχονται απο μελετητικές αστοχίες καθώς και απο εργολαβικές παραλήψεις. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν οτι οι αστοχίες που υπάρχουν στο έργο είναι τόσο σοβαρές που εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξει δεύτερη εργολαβία, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο. Σημειώνεται οτι αν δεν βρεθεί χρυσή τομή και δεν υπάρξουν άμεσα εξελίξεις τότε το έργο κινδυνεύει με απένταξη κάτι που σημαίνει οτι η ΕΕ, θα ζητήσει πίσω απο το Ελληνικό δημόσιο τα χρήματα που έχει διαθέσει για την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου.

Αποκλεισμένοι οι κάτοικοι

Σήμερα το έργο εκτείνεται απο τα Κρεμμύδια μέχρι την Ίκλαινα. Το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου είναι ένα απέρνατο εργοτάξιο και, όπως είναι φυσικό σε τέτοιες περιπτώσεις, απαιτείται ένα δίκτυο παραδρόμων, προκειμένου οι κάτοικοι της περιοχής, αγρότες στη συντριπτική τους πλειοψηφία, να έχουν πρόσβαση στα κτήματά τους. Ωστόσο, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, όχι μόνο τέτοιο δίκτυο δεν υπάρχει, αλλά ουσιαστικά οι περισσότεροι εξ αυτών είναι αποκομένοι απο την πρόσβασή στις περιουσίες τους.

Επίσκεψη Τατούλη 

Σημειώνεται, τέλος, οτι σήμερα το εργοτάξιο του έργου επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης συνοδευόμενος απο τους αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου, Περικλή Μαντά και Ελένη Αλειφέρη. Στο έργοτάξιο βρέθηκαν, επίσης, ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Ηλίας Κανάκης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες τόσο της περιφέρειας όσο και του υπουργείου υποδομών. Κατά την επίσκεψη τα στελέχη της περιφέρειας, αλλά και οι υπηρεσιακοί παράγοντες είχαν την ευκαρία να δουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το έργο, προκειμένου το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να βρουν λύσεις που θα σώσουν το συγκεκριμένο έργο. 

 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ιταλικό ενδιαφέρον για το σιδηρόδρομο Καλαμάτας – Τρίπολης – Κορίνθου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Β. Καπέλιος: Ένας Μεσσήνιος στο “τιμόνι” του Πυροσβεστικού Σώματος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Πύλου – Νέστορος: Το ΠΑΣΟΚ κλείνει την πόρτα στον δεξιό Καρβέλα – Ο Λεωνίδας Φιλιππόπουλος φαβορί για τη θέση του υποψήφιου δημάρχου – Στο τραπέζι και άλλα «δυνατά» ονόματα

Το ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό που κατέγραψε το ΠΑΣΟΚ στο δήμο Πύλου – Νέστορος στις εθνικές εκλογές

Υπεγράφη το χρησιδάνειο μεταξύ δήμου Καλαμάτας και περιφέρειας Πελοποννήσου για την Μπιρμπίτα – 3.200.000 ευρώ για τη στέγαση των Ρομά της Αγίας Τριάδας

Υπεγράφη την Πέμπτη (1/6), από τον δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα,