Από αύριο χρήματα για τις αποζημιώσεις πλημμυροπαθών

3 Οκτωβρίου 2016

Από αύριο μπαίνουν σε ειδικούς λογαριασμούς χρήματα για την αποζημίωση των πλημμυροπαθών. Μέχρι τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες ώστε να αποζημιωθούν όσοι έχουν υποστεί ζημιές από την κακοκαιρία της 7ης Σεπτεμβρίου.

Από αύριο το πρωί θα ξεκινήσει, σύμφωνα με πληροφορίες του messiniapress.gr, η πίστωση χρημάτων σε ειδικούς λογαριασμούς, προκειμένου να ξεκινήσει η καταβολή τους στους πλημμυροπαθείς της Μεσσηνίας. Η διαδικασία αναμένεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας ώστε να δοθούν τα χρήματα σε όσους έχουν απογραφεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση από την πλευρά των υπηρεσιών και υπογραμμίζουν ότι η διαδικασία κινείται με αυτούς τους ρυθμούς εξαιτίας του γεγονότος ότι έπρεπε να γίνει ταυτόχρονα σε πολλούς νομούς της χώρας. Σημειώνεται ότι εξαρχής στόχος της κυβέρνησης ήταν οι σχετικές αποζημιώσεις να δοθούν πριν κλείσει μήνας από την καταστροφή.

Οι φορολογικές ελαφρύνσεις

Την ίδια στιγμή η βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτα Κοζομπόλη, εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση σχετικά με το ζήτημα των φορολογικών ελαφρύνσεων των κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία. Η κα Κοζομπόλη αναφέρει στην ανακοίνωσή της: “Κάποια δημοσιεύματα φέρουν την υπουργική απόφαση, που αφορά στις οικονομικές διευκολύνσεις των πληγέντων από τις πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου 2016 στη Μεσσηνία, να μην έχει υπογραφεί, δημιουργώντας σύγχυση στους ευεργετούμενους από τα συγκεκριμένα μέτρα.

Για το λόγο αυτό διευκρινίζω ότι η σχετική απόφαση υπεγράφη στις 14 – 09-2016 από τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη και προβλέπει την παράταση της πληρωμής φορολογικών υποχρεώσεων στις πληγείσες από τις έντονες βροχοπτώσεις περιοχές του νομού Μεσσηνίας.

Η συγκεκριμένη απόφαση εκδόθηκε με βάση τη σχετική απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας), που κηρύσσει τις ίδιες περιοχές σε κατάσταση έκτακτης για χρονικό διάστημα έξι μηνών”.

Στην συγκεκριμένη απόφαση σημειώνεται:

apofasi1

Ασφαλιστικά ταμεία

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή υπήρξε απόφαση και για τις ασφαλιστικές εισφορές των πληγέντων. Σύμφωνα με την σχετική απόφαση προβλέπεται η κεφαλαιοποίηση των τρεχουσών και καθυστερούμενων εισφορών, η αναστολή καταβολής τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών για 6 μήνες ενώ οι ανωτέρω εισφορές θα εξοφλούνται σε 12-24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, μετά τη λήξη της εξάμηνης αναστολής.

Λογαριασμοί ΔΕΗ

Τέλος, ίσως και αύριο, αναμένεται στη ΔΕΗ Καλαμάτας η απόφαση που αφορά στην αναστολή διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος. Το συγκεκριμένο μέτρο αφορά οφειλέτες για τους οποίους είχε εκδοθεί διαταγή διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι την ημέρα της καταστροφής από τις πλημμύρες και δεν αφορά νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές οι οποίες προέκυψαν με την 7η Σεπτεμβρίου, ούτε αυτές που θα προκύψουν το ερχόμενο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι συγκεκριμένες αποφάσεις, οι οποίες θα ανασταλούν, αφορούν περισσότερα από 200 άτομα στο Νομό. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη μετά από σχετικές επαφές του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Κωνσταντινέα, με τη διοίκηση της ΔΕΗ.

 

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τσίπρας: Η ελληνική δημοκρατία τιμά αυτούς που της έδωσαν υπόσταση

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στη Μεσσηνία την Παρασκευή ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Απομακρύνεται η σαχαριανή σκόνη – Τι δείχνουν τα προγνωστικά στοιχεία – Εικόνες από την Καλαμάτα

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του συστήματος DUST/METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το ισχυρό επεισόδιο μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης, με την ονομασία «Minerva Red», που εκδηλώνεται στη

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: «Η Εκκλησία έχει κάνει κατά καιρούς πάρα πολλά ανοίγματα, αλλά δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις»

Στην εκπομπή « Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε την Τετάρτη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. O Μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέρθηκε στον νόμο

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης