“Μανιφέστο” Τατούλη με επίθεση στο πολιτικό προσωπικό της Χώρας

20 Ιανουαρίου 2017

Πυκνώνει τις πολιτικές του παρεμβάσεις ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης. Η σφοδρή – συνολική – επίθεση κατά του υπάρχοντος πολιτικού προσωπικού, οι αναφορές στον Κ. Καραμανλή και τις κυβερνήσεις του, αλλά και την κόρη του, Εύη Τατούλη. Οι θέσεις του για θέματα τρέχουσας πολιτικής και ο ευρύτερος, πολιτικός ρόλος που “θέλει” να έχει η περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

Ραδιοφωνική συνέντευξη “εφ’ όλης”, μέσω της οποίας ξεδίπλωσε το πολιτικό – ιδεολογικό του στίγμα, παραχώρησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, στον ραδιοφωνικό σταθμό “Arcadia 93.8” και στο δημοσιογράφο, Νίκο Γρίτση.

Στην συνέντευξή του ο κ. Τατούλης εξαπέλυσε επίθεση κατά του υπάρχοντος πολιτικού προσωπικού, χωρίς να διαχωρίζει τις πολιτικές δυνάμεις έναντι της κριτικής του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ο κ. Τατούλης μίλησε για ευρύτερα πολιτικά ζητήματα, αποτυπώνοντας τις πολιτικές του απόψεις, ενώ την ίδια στιγμή αναφέρθηκε στον πολιτικό ρόλο που, κατά τον ίδιο, καλούνται ή πρέπει να διαδραματίσουν οι περιφέρειες στο μέλλον.

Η επίθεση

Το σημαντικότερο σημείο των δηλώσεων Τατούλη αποτελεί η σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε κατά του υπάρχοντος πολιτικού προσωπικού της Χώρας. Μάλιστα, το γεγονός ότι ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου άσκησε συνολική κριτική στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου (χωρίς εξαιρέσεις) δίνει νέο πολιτικό ενδιαφέρον στα λεγόμενά του.

Ο κ. Τατούλης αρχικά μίλησε για “φοβικές φωνές που χρησιμοποιεί η κεντρική πολιτική σκηνή ως άλλοθι στις αδυναμίες της» και συνέχισε λέγοντας: «Το μεγάλο πρόβλημα της χώρας δεν είναι θεσμικό, αλλά η ποιότητα του πολιτικού προσωπικού της”. Προχωρώντας ένα βήμα περισσότερο στην κριτική του ο κ. Τατούλης υπογράμμισε ότι “οι πολιτικοί έκαναν φοβική τη νεοελληνική κοινωνία, παρόλο που ιστορικά ο χαρακτήρας της Ελληνικής κοινωνίας ήταν ιδιαίτερα δυναμικός”. Στην ίδια συνέντευξη, σε ερώτηση που αφορούσε την σχέση του με την Αρκαδία, ο κ. Τατούλης άφησε αιχμές και κατά του πολιτικού προσωπικού της Πελοποννήσου. “Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η προσωποποίηση της πολιτικής τους θέσης ως ένδειξη της πολιτικής τους εξουσίας, αλλά σε αντιπαράθεση με τους πολίτες”  δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Καταλήγοντας την “επίθεση” που εξαπέλυσε εναντίον των πολιτικών, τόνισε με έμφαση ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τα προβλήματά με αλλαγή νοοτροπιών των προσώπων και επανέλαβε την πρόταση να υπάρχει θεσμικός έλεγχος υποσχέσεων – πεπραγμένων όσων κατέχουν αξιώματα. “Η χώρα δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της χωρίς την απαραίτητη προϋπόθεση της αλλαγής, η οποία ωστόσο θα πρέπει να ξεκινήσει πρώτα από το προσωπικό επίπεδο” υποστήριξε ο Περιφερειάρχης και αναφέρθηκε σε πρότασή του από την εποχή της θητείας του ως Βουλευτής και Υπουργός για τη θεσμική θωράκιση του ελέγχου της συνέπειας των προεκλογικών υποσχέσεων και των μετεκλογικών πράξεων. “Είμαι μάλιστα ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί αυτή την άποψη έχει ενστερνιστεί και υποστηρίζει και η κόρη μου Εύη Τατούλη» κατέληξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Οι πολιτικές εξελίξεις

Ο κ. Τατούλης, επίσης, εκτίμησε ότι οι πολιτικές εξελίξεις “δεν θα έρθουν με τους πολιτικούς συσχετισμούς που υπάρχουν τώρα, με εκλογές” και προσέθεσε ότι οι αλλαγές θα έχουν σημείο αναφοράς την αδυναμία της χώρας να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της σε συνδυασμό με τις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη που θα την επηρεάσουν. “Η αλληλουχία των μεταβολών και των συγκρούσεων στην περιοχή αυτή θα προσδιορίσει τα επόμενα χρόνια της δικής μας παρουσίας” ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

Το …μανιφέστο

Αναφερόμενος στο πολιτικό – ιδεολογικό του στίγμα ο κ. Τατούλης τόνισε ότι ο Ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας είναι η κύρια κατεύθυνσή της και πρέπει να προστατευτεί ως το φυλαχτό. “Παραμένουμε σταθερή δημοκρατική χώρα μέσα από τη συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια” σημείωσε ο Αρκάς πολιτικός

Μίλησε για την αναγκαία συνταγματική αναθεώρηση και την πεποίθησή του στη συνταγματική υποχρέωση των βουλευτών να ψηφίζουν κατά συνείδηση.”Γα το θέμα αυτό έχω συγκρουστεί με όλους τους προέδρους της Νέας Δημοκρατίας» προσέθεσε με νόημα ο πρώην υπουργός της ΝΔ.

Επιπλέον, ο κ. Τατούλης έκανε αναφορές στην πολιτική σύγκρουση που είχε με το κόμμα του (ΝΔ) και τον τότε αρχηγό της (Κ. Καραμανλή), όταν ήταν βουλευτής.”Το 2007 δεν δίστασα να αναλάβω το πολιτικό ρίσκο και να συγκρουστώ με τον πανίσχυρο τότε Πρωθυπουργό και το κόμμα, τονίζοντας ότι αποτελεί μεγάλη απειλή για τη χώρα το γεγονός ότι το δημόσιο χρέος είχε αφεθεί αδιαχείριστο. Το 2008 επίσης δεν ψήφισα τον προϋπολογισμό της χώρας ως έσχατο τρόπο να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου. Ήμουν ο μόνος που μίλησα τότε, που όλη η πολιτική και πνευματική ηγεσία σιωπούσε, όπως επίσης η δικαστική εξουσία και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, χωρίς ωστόσο να εισακουστώ”,δήλωσε ο κ. Τατούλης.

Ο ρόλος των Περιφερειών

Ο κ. Τατούλης αποτύπωσε το πολιτικό του στίγμα και σε σχέση με το θεσμό της αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. “Το μέλλον της χώρας και της Ευρώπης περνά μέσα από τις Περιφέρειες. Οι Περιφέρειες αποτελούν το σημαντικότερο εργαλείο για να βγει η χώρα από την κρίση. Το μέλλον της Ευρώπης περνά μέσα από τη μετάβαση της Ευρώπης των λαών στην Ευρώπη των Περιφερειών” υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, δίνοντας ευρύτερα πολιτικά χαρακτηριστικά στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Η πρόθεσή του, άλλωστε, να αναγάγει την περιφέρεια σε κεντρικό πολιτικό “παίκτη” φάνηκε από τις αναφορές σε δύο κομβικά θέματα που έχουν σχέση με ευρύτερες κυβερνητικές πολιτικές.

Πρώτον στην ανάγκη για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων: «Αυτό που έχει άμεση προτεραιότητα για τη χώρα είναι η προσέλκυση και υποστήριξη άμεσων μικρών επενδύσεων που έχουν γρήγορες αποδόσεις. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ήδη έτοιμο σχέδιο για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επενδύσεων και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ανακοινώσει μια σπουδαία πρωτοβουλία της για το θέμα αυτό” σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τατούλης.

Δεύτερον στο ζήτημα που έχει να κάνει με την αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας. “Ασφαλώς και δεν είμαι απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο, αλλά πρωτίστως με σεβασμό στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Δε συμφωνώ με την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Περιουσίας, αλλά με τη δημιουργία ΣΔΙΤ που θα παραχωρούν τη χρήση, με κύριο το ρόλο τόσο της Περιφέρειας, όσο και των Δήμων” είπε ο κ. Τατούλης.

City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αλλαγές και αντιδράσεις “φέρνει” η απλή αναλογική στους δήμους και τις Περιφέρειες

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Η ενισχυμένη αναλογική στους δήμους είναι η κουρτίνα του κομματικού συστήματος”

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Nέα Αριστερά Μεσσηνίας: Tην 1η Μάη συμμετέχουμε στην απεργία και τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων σε Καλαμάτα και Κυπαρισσία

Ανακοίνωση, σχετικά με την Πρωτομαγιά και τις κινητοποιήσεις σε Καλαμάτα και Κυπαρισσία, εξέδωσε η Νέα Αριστερά Μεσσηνίας. Αναλυτικά, στην ανακοίνωση σημειώνεται: «Την

Χαρίτσης: «Η Νέα Αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς πολίτες σήμερα»

«Η Νέα Αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς πολίτες σήμερα», δηλώνει ο Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξη του στην

Δείτε επίσης