Πλήθος πιστών στην ενθρόνιση της Παναγίας Υπαπαντής στην Καλαμάτα

28 Ιανουαρίου 2017

Με την παρουσία πλήθους πιστών ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την πολιούχο της Καλαμάτας και προστάτιδα των Μεσσηνίων, Παναγία Υπαπαντή.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Λεοντοπόλεως Γαβριήλ, συγχοροστατούντος στην Παράκληση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η ενθρόνιση της Ιεράς Εικόνος από το μόνιμο θρόνο της, στο θρόνο λιτανεύσεως Αυτής.

Ο κ. Χρυσόστομος, απευθυνόμενος στους πιστούς, μίλησε για το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και προέτρεψε τους πιστούς να εναποθέτουν τις ελπίδες και τις προσδοκίες τους στο Θαυματουργό Εικόνισμα της,ώστε να αντλούν δύναμη για να ξεπερνούν τα προβλήματα της καθημερινότητας και να ενισχύονται στον πνευματικό τους αγώνα.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την 1η Φεβρουαρίου με την τέλεση πανηγυρικού πολυαρχιερατικού Εσπερινού, καθώς και τη 2α Φεβρουαρίου με την τέλεση της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και τη λιτάνευση της σεπτής εικόνας, την οποία, όπως κάθε χρόνο, αναμένεται να παρακολουθήσουν χιλιάδες πιστών.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Γαλάζιος» πόλεμος για τις εκλογές στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Χριστόδουλος και το παρασκήνιο της εκλογής του Μητροπολίτη Μεσσηνίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Απομακρύνεται η σαχαριανή σκόνη – Τι δείχνουν τα προγνωστικά στοιχεία – Εικόνες από την Καλαμάτα

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του συστήματος DUST/METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το ισχυρό επεισόδιο μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης, με την ονομασία «Minerva Red», που εκδηλώνεται στη

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: «Η Εκκλησία έχει κάνει κατά καιρούς πάρα πολλά ανοίγματα, αλλά δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις»

Στην εκπομπή « Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε την Τετάρτη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. O Μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέρθηκε στον νόμο

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης