Με Σάββα Πούμπουρα η Νυχτερινή Παρέλαση του Καλαματιανού Καρναβαλιού

Αύριο Σάββατο και ώρα 19.00 θα ξεκινήσει η Νυχτερινή Παρέλαση του 5ου Καλαματιανού Καρναβαλιού. Φέτος, η πορεία θα αρχίσει από την πλατεία του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών, με ώρα συγκέντρωσης 18.00 και η παρέλαση θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή: Βασιλέως Γεωργίου, Αριστομένους, Γερμανού, Ιθώμης και πλατεία Αγίων Αποστόλων. Τα πληρώματα θα υποδέχεται ο παρουσιαστής Σάββας Πούμπουρας και θα ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα “48 ores ft Lukia“.

Τη διαδρομή μπορείτε να δείτε στο σχετικό διάγραμμα:

diadromh-nyxterinhs-parelashs

Η συναυλία θα περιλαμβάνει πολλές ελληνικές και ξένες επιτυχίες από τις δεκαετίες του ΄70, του ΄80, του ΄90 και όχι μόνο! Θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με διακοπή κυκλοφορίας σε ορισμένους δρόμους για λίγη ώρα, ώστε να περάσει η καρναβαλική παρέλαση.

Άλλες καρναβαλικές εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, στην πλατεία Όθωνος και ώρα 11.30 το πρωί, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει παραδοσιακές μελωδίες από ορχήστρα και χορούς από συλλόγους.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαιΐκων «Η Πρωτοπορία» διοργανώνει το ίδιο βράδυ, στην πλατεία των Λαιΐκων, βράσιμο παστού, που θα προσφέρεται στο κοινό με πατάτες, ενώ θα ακολουθήσει πάρτι καρναβαλικό.

Από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου και ώρα 11.30 το πρωί, θα ξεκινήσει το δρώμενο του Δράκου, που γίνεται κάθε χρόνο. Θα πάρουν μέρος τα παιδιά της Θεατρικής Ομάδας, όπως και τα μικρότερα από τα Θεατροπαιχνίδια, μπορεί όμως να λάβει μέρος κι οποιοδήποτε άλλο παιδί θέλει, ντυμένο με την αποκριάτικη στολή του. Το δρώμενο θα ξεκινήσει από το Πνευματικό Κέντρο, θα γίνει ο γύρος της Κεντρικής Πλατείας και θα επιστρέψουν οι συμμετέχοντες. Στο μέσον της Πλατείας θα διεξαχθεί και ένα μουσικοκινητικό παιχνίδι.

Αμέσως μετά, στις 12.00 το μεσημέρι, επίσης στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού θα πραγματοποιήσει και φέτος το παραδοσιακό γαϊτανάκι.

Η διενέργειά του αποτελεί παράδοση για το ΣΕΟ Καλαμάτας, καθώς το γαϊτανάκι διεξάγεται επί 40 χρόνια.

Το Β΄ ΚΑΠΗ διοργανώνει στου Κουφού τις Ελιές, στη Ράχη, αποκριάτικη εκδήλωση την Κυριακή 19/2 και ώρα 16.00. Θα παρουσιασθούν αποκριάτικα τραγούδια από τη χορωδία του ΚΑΠΗ και χοροί της Αποκριάς από το χορευτικό συγκρότημα του Κέντρου. Κατόπιν, θα προσφερθεί φαγητό και θα ακολουθήσει γλέντι. Μέλη και φίλοι του Β΄ ΚΑΠΗ θα ανάψουν φωτιές και θα πετάξουν αερόστατα και χαρταετούς.

Ο Σύλλογος «Οι φίλοι της παράδοσης», στο πλαίσιο του Καρναβαλιού, θα ανεβάσει μια θεατρική παράσταση που έχει σχέση με την παράδοση, μία κωμωδία, στις 21, 22 και 23 Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και ώρα 21.00.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δακοκτονία: Την παρέμβαση Τσίπρα ζητά ο Πέτρος Τατούλης

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Έφυγε” σε ηλικία 77 ετών ο Μεσσήνιος ηθοποιός Β. Τσάγκλος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ VIRAL