Ο Νίκας καλεί την κυβέρνηση να βγάλει την Πελοπόννησο από το αδιέξοδο των σκουπιδιών

11 Ιουλίου 2017

Οργισμένη αντίδραση του δημάρχου Καλαμάτας, Π. Νίκα, για τις πολιτικές μεθοδεύσεις που εμποδίζουν την επίλυση του προβλήματος των σκουπιδιών στην Πελοπόννησο. “Ντρέπομαι για λογαριασμό μας” είπε ο δήμαρχος Καλαμάτας σχολιάζοντας τις εξελίξεις και κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για να δοθεί η τελική λύση.

Υψηλούς τόνους χρησιμοποίησε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, αναφερόμενος στο ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών της Πελοποννήσου. Ο δήμαρχος Καλαμάτας απατώντας σε ερώτηση του messiniapress σημείωσε ότι η Πελοπόννησος έχει περικυκλωθεί από τα σκουπίδια την ίδια ώρα που οι πολιτικοί παράγοντες μιλούν για τον τουρισμό. “Είμαστε σε απαράδεκτη κατάσταση. Η βρώμα των σκουπιδιών μας έχει κυκλώσει και εμείς μιλάμε για τουρισμό” σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Καλαμάτας.

Ντρέπομαι”!

Ο κ. Νίκας αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Κοζάνη με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της νέας μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων της περιοχής. “Ντρέπομαι για λογαριασμό μας από αυτό που είδα” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκας, ο μοναδικός αυτοδιοικητικός από την Πελοπόννησο που βρέθηκε στα εγκαίνια της συγκεκριμένης μονάδας. Ο δήμαρχος Καλαμάτας υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο εργοστάσιο είναι παράδειγμα για όλους και δείχνει το δρόμο του μέλλοντος.

Το ζήτημα είναι πολιτικό

Ο δήμαρχος Καλαμάτας αναφέρθηκε και στην πολιτική διάσταση του ζητήματος, η οποία (όπως έχει επισημάνει έγκαιρα το messiniapress) έχει μπλοκάρει τις διαδικασίες στην Πελοπόννησο. “Το ζήτημα έχει μπλέξει πολιτικά” ανέφερε ο δήμαρχος Καλαμάτας και προσέθεσε ότι η λύση δεν μπορεί να είναι άλλη από τη Σύμπραξη Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Η αναφορά του κ. Νίκα στη ΣΔΙΤ έχει ιδιαίτερη σημασία αν σκεφτεί κανείς ότι μερίδα της ΝΔ έχει στραφεί εναντίον του διαγωνισμού της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Τα δημοτικά τέλη

Ο κ. Νίκας αναφέρθηκε και στο θέμα των αντιδράσεων που έχουν προκληθεί σε δήμους της Πελοποννήσου από την απόφαση να δοθεί λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων μέσα από τη ΣΔΙΤ της περιφέρειας Πελοποννήσου. “Προφανώς θα αυξηθούν τα δημοτικά τέλη της καθαριότητας και με αφορμή αυτό το θέμα ορισμένοι λαϊκίζουν” σημείωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας αναφερόμενος έμμεσα στους δημάρχους της Πελοποννήσου που έχουν μάθει να λειτουργούν πετώντας τα σκουπίδια των δήμων τους σε παράνομες χωματερές χωρίς κανένα οικονομικό κόστος.

Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης

Αναφερόμενος στη λύση που έχει προωθήσει η περιφέρεια Πελοποννήσου (ΣΔΙΤ) ο κ. Νίκας επανέλαβε την πάγια θέση του ότι, δηλαδή, πρόκειται για μια λύση που έχει προβλήματα, τα οποία μπορούν στην πορεία να διορθωθούν.

Κάλεσμα στην κυβέρνηση

Τέλος, ο δήμαρχος Καλαμάτας κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να αρθεί το αδιέξοδο. “Όταν δεν συνεννοούμαστε (σσ οι αυτοδιοικητικοί) η κυβέρνηση θα πρέπει να δείξει το δρόμο. Η κυβέρνηση πρέπει να νομοθετήσει” τόνισε ο κ. Νίκας.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συνεχίζεται το “σάρωμα” της Μεσσηνίας: Νέες χασισοφυτείες “βρήκε” ελικόπτερο της αστυνομίας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Επανάσταση” στο δήμο Καλαμάτας: Τέλος στο “χαρτοβασίλειο” με το Μητρώο Πολιτών

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Nέα Αριστερά Μεσσηνίας: Tην 1η Μάη συμμετέχουμε στην απεργία και τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων σε Καλαμάτα και Κυπαρισσία

Ανακοίνωση, σχετικά με την Πρωτομαγιά και τις κινητοποιήσεις σε Καλαμάτα και Κυπαρισσία, εξέδωσε η Νέα Αριστερά Μεσσηνίας. Αναλυτικά, στην ανακοίνωση σημειώνεται: «Την

Χαρίτσης: «Η Νέα Αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς πολίτες σήμερα»

«Η Νέα Αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς πολίτες σήμερα», δηλώνει ο Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξη του στην

Δείτε επίσης