Σύμπραξη της περιφέρειας Πελοποννήσου και της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Την έμπρακτη σύμπραξη της περιφέρειας Πελοποννήσου με την περιφέρεια της κεντρικής Μακεδονίας μετέφερε στις “αποσκευές” της η αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου, η οποία εκπροσώπησε την Περιφέρεια στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση εντός Νοεμβρίου θα γίνει παρουσίαση της Κεντρικής Μακεδονίας σε ειδική εκδήλωση στην Πελοπόννησο, ενώ θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη ολοκληρωμένη παρουσίαση και ανάδειξη “των Δρόμων του Αποστόλου Παύλου”, ενισχύοντας τον προσκυνηματικό τουρισμό. Οι δράσεις αυτές έρχονται ως απόρροια της συνάντησης που είχε η κα Νικολάκου με τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρο Θάνο.

Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες δράσεις αποτελούν την απαρχή μιας ευρύτερης συνεργασίας των δύο Περιφερειών η προετοιμασία της οποίας έχει ξεκινήσει σε ανύποπτο χρόνο.

Στέγη” στη Θεσσαλονίκη

Την ίδια στιγμή η περιφέρεια Πελοποννήσου φαίνεται οτι αποκτά τη δικής της “στέγη” στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν οριστικοποιήθηκε η αξιοποίηση του ιδιόκτητου χώρου του Συλλόγου Πελοποννησίων της Θεσσαλονίκης “Ο Κολοκοτρώνης” και η μετατροπή του σε εκθεσιακό χώρο των Πελοποννησιακών προϊόντων και παράλληλη χρήση πραγματοποίησης εκδηλώσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ανάδειξη-προβολή του τουριστικού-πολιτιστικού της προϊόντος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χώρος βρίσκεται σε κεντρικό κτίριο στη πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη.

Ο τουρισμός στο επίκεντρο

Παράλληλα, η κα Νικολάκου πραγματοποίησε συναντήσεις με θέμα τον τουρισμό. Η αντιπεριφερειάρχης είχε τη δυνατότητα να συζητήσει με την Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά και τη Γ.Γ. του Υπουργείου, Ευριδίκη Κουρνέτα και ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης στην Πελοπόννησο κάνοντας παράλληλα αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες στο χώρο του τουρισμού και τις θεσμικές παρεμβάσεις που κρίνονται απαραίτητες. Για την αναγκαιότητα κοινών δράσεων και συνεργειών συζήτησε η Αντιπεριφερειάρχης με τον Πρόεδρο και το Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ, Χαράλαμπο Καρίμαλη και Κωνσταντίνο Τσέγα αντίστοιχα.

Επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης παρευρέθηκε στα εγκαίνια του περιπτέρου της Κίνας, ως τιμώμενης χώρας, που πραγματοποιήθηκαν από τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και με δεδομένη την έναρξη της απευθείας πτήσης Αθήνας-Πεκίνο επισκέφτηκε το περίπτερο της Air China, όπου διατέθηκε πληροφοριακό υλικό προβολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην κινέζικη γλώσσα.

Σημειώνεται ότι στο περίπτερο του ΕΟΤ υπάρχει η δυνατότητα ενημέρωσης των επισκεπτών με πληροφοριακό υλικό για τον τουριστικό προορισμό “Πελοπόννησος”, καθώς και η δυνατότητα γνωριμίας με τα Πελοποννησιακά προϊόντα και τις παραδοσιακές γεύσεις.

Συναντήσεις

Η κα Νικολάκου, επίσης, παρευρέθηκε στα εγκαίνια του πληροφοριακού κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας που έγιναν από τον Υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, και τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου, Κωνσταντίνου Τσουβάλα.

Η κα. Νικολάκου, τέλος, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΔΕΘ-XELEXPO, Τάσο Τζήκα, καθώς και τον διευθύνοντα σύμβουλο, Κυριάκο Ποζρικίδη, ενώ παρευρέθηκε στα εγκαίνια της 82ης ΔΕΘ και παρακολούθησε την ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στο «Βελλίδειο».

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: “Μπάτε σκύλοι αλέστε” οι εκλογικοί κατάλογοι του Δήμου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το Νοέμβριο το αναπτυξιακό συνέδριο Πελοποννήσου με τη συμμετοχή Τσίπρα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Βολές σε Κουτσούλη και ΠΑΣΟΚ και από την παράταξη Τατούλη – «Αρχίζουν τα γραμμάτια και εξοφλούνται»

Βολές εναντίον του επικεφαλής της παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου, την οποία στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Κουτσούλη, με αφορμή την εκλογή του με

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Σφοδρή επίθεση Μάκαρη στην παράταξη του ΠΑΣΟΚ- «Σε συνεννόηση Πτωχός και Κουτσούλης»

Σφοδρή επίθεση εναντίον του συνδυασμού που στήριξε το ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές εκλογές και προσωπικά του επικεφαλής του, Δημήτρη Κουτσούλη, εξαπολύει με ανακοίνωσή

Το σχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικού πανεπιστημίου στην Καλαμάτα: Εγκαταστάσεις στο Ανατολικό Κέντρο για 200 φοιτητές – Συνεργασία με κολέγιο των ΗΠΑ και υποσχέσεις για οικονομικά οφέλη [αναλυτικά η πρόταση]

Στη δημοσιότητα δόθηκε η πρόταση της ΤΕΜΕΣ προς τον δήμο Καλαμάτας, σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικής Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και

Δήμος Καλαμάτας: Προχωράει η κατασκευή του αγωγού ύδρευσης – Oλοκληρώθηκαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων οι απαιτούμενες εργασίες μετά τον εντοπισμό ευρημάτων

Επανεκκίνησαν, δίχως προβλήματα, οι εργασίες κατασκευής του νέου αγωγού ύδρευσης Φ800, από τις Πηγές Πηδήματος στην Καλαμάτα, στην περιοχή της Άνθειας. Σύμφωνα

Δείτε επίσης