Λαμπρόπουλος σε …ρόλο Σαμαρά – Ο πρώην βουλευτής καλύπτει το θεσμικό κενό της ΝΔ

25 Οκτωβρίου 2017

Σε ανύποπτο χρόνο ο πρώην βουλευτής Μεσσηνίας, Γιάννης Λαμπρόπουλος, έθεσε το θέμα της θεσμικής εκπροσώπησης της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία. Πλέον, ο πρώην βουλευτής φαίνεται ότι κάνει το επόμενο βήμα επιχειρώντας να καλύψει την απουσία του βουλευτή Μεσσηνίας, Αντώνη Σαμαρά, και την απραξία των πολιτευτών και του τοπικού κομματικού μηχανισμού της ΝΔ. 

Ως προσπάθεια να καλύψει την απουσία Σαμαρά από τα πραγματικά προβλήματα του Νομού, ως βουλευτής Μεσσηνίας, εκλαμβάνεται η σημερινή ανακοίνωση του πρώην βουλευτή Μεσσηνίας, Γιάννη Λαμπρόπουλου, για ένα θέμα που αφορά χιλιάδες αγρότες του Νομού. Συγκεκριμένα, ο κ. Λαμπρόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα των αποζημιώσεων των αγροτών της Μεσσηνίας από τον καύσωνα και την ανομβρία. Η ανακοίνωση έρχεται σε μια στιγμή που, εκτός από τη “ραστώνη” Σαμαρά, εντοπίζεται μια γενικότερη απραξία της ΝΔ στο Νομό με την κομματική οργάνωση να αρκείται σε ρόλο κομπάρσου και τους πολιτευτές να διαγκωνίζονται για το ποιος είναι μεγαλύτερος οπαδός του Αντώνη Σαμαρά και όχι με τα πραγματικά προβλήματα του Νομού.

Η ανακοίνωση Λαμπρόπουλου

Συγκεκριμένα ο πρώην βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει στην ανακοίνωσή του: “Ο καύσωνας που επικράτησε, στις αρχές του περασμένου Ιουλίου, με θερμοκρασίες, που ξεπέρασαν τους 42 βαθμούς Κελσίου, αλλά και η παρατεταμένη ανομβρία, επηρέασαν τις καλλιέργειες των βασικών αγροτικών προϊόντων του Νομού μας. Αναφέρομαι στις ελιές Καλαμών, ελιές ελαιοποιήσιμες και στα σύκα. Ειδικά για την καλλιέργεια του σύκου, υπάρχει σημαντική απώλεια παραγωγής, όπως φαίνεται από τα στοιχεία, που προέκυψαν μετά το πέρας της συγκομιδής. Η διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων συκοπαραγωγών, θα έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει, μιας και ο καύσωνας επηρέασε αρνητικά και ζημίωσε την παραγωγή, ποιοτικά και ποσοτικά. Κακώς δεν επετράπη στους συκοπαραγωγούς να υποβάλουν δήλωση ζημίας στις αναγγελίες καύσωνα. Ο ΕΛΓΑ έχει υποχρέωση να ξεκινήσει την διαδικασία ένταξης της ζημιάς σε πρόγραμμα ΕΛΓΑ άμεσα. Ακόμη περιμένουν οι συκοπαραγωγοί την επίσκεψη του Προέδρου του ΕΛΓΑ στις συκοπαραγωγικές περιοχές, όπως είχε ανακοινώσει. Αυτά, που ακούστηκαν για αποζημιώσεις των συκοπαραγωγών από πρόγραμμα ΠΣΕΑ είναι άλλη μια κοροϊδία προς τους παραγωγούς. Όσον αφορά τις βρώσιμες και ελαιοποιήσιμες ελιές, η ανομβρία έχει επίσης επηρεάσει αρνητικά τις αντίστοιχες παραγωγές, ποσοτικά και ποιοτικά. Σε μερικές περιοχές του Νομού, η καταστροφή είναι μεγάλη, με τους παραγωγούς να βρίσκονται σε δύσκολη θέση, αφού πέρυσι έχασαν την παραγωγή τους από το δάκο και φέτος από την ανομβρία και τον καύσωνα. Ο ΕΛΓΑ πρέπει να ανταποκριθεί ταχύτατα καταγράφοντας την συμπωματολογία της ζημιάς και μετά τις διαπιστώσεις, που θα γίνουν, κατά την περίοδο της συγκομιδής, να ενεργοποιήσει γρήγορα τον μηχανισμό αποζημίωσης, που θα καλύψει το απολεσθέν εισόδημα, που θα προκύψει”.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πολιτικό μανιφέστο Κοσμόπουλου με ορίζοντα το δήμο Καλαμάτας του 2019

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το BBC αναζητά του απόγονους των αρχαίων Σπαρτιατών στην περιοχή της Μάνης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

Συνέδριο για τη γεωργία στην Καλαμάτα: Με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία Σαμαρά – «Πρώτη» του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στη Μεσσηνία

Επίτιμος ομιλητής συνεδρίου με θέμα τα αγροτικά ζητήματα, το οποίο πραγματοποιείται στο Μέγαρο Χορού, ο πρώην Πρωθυπουργός. Κεντρικός εισηγητής ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Χρυσομάλλης: Επιβεβαίωση όσων ξέραμε ήδη από 10 Ιανουαρίου για τον δικαστικό χάρτη της Μεσσηνίας – Αιχμές για τα «δια των ενεργειών μου»

Με αφορμή την εισαγωγή στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το

Μαντάς για Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας: «Παραμένει ενεργό και πλήρως λειτουργικό, διατηρώντας τη δικαστική και χωρική αρμοδιότητα που κατείχε έως σήμερα»

Πλήρη διατήρηση της δικαστικής ύλης για το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας, με παράλληλη διατήρηση του συντριπτικά μεγαλύτερου μέρους της χωρικής του αρμοδιότητας, περιλαμβάνει το

Αντώνης Σαμαράς: Η υποψηφιότητα Μουρούτη δεν έχει σχέση με εμάς, λένε κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού

Σαφείς αποστάσεις παίρνει ο Αντώνης Σαμαράς από την υποψηφιότητα του Γιώργου Μουρούτη με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές. Και τούτο, καθώς η ανακοίνωση

Δείτε επίσης