Καταγγελία κατά του ξενοδοχείου “Horizon Blu” από συνδικάτα και σωματεία της Μεσσηνίας

1 Νοεμβρίου 2017

Την ιδιοκτησία του ξενοδοχείου “Horizon Blu” καταγγέλλει το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Μεσσηνίας και το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα, το Συνδικάτο και το Σωματείο καταγγέλλουν ότι απολύθηκε υπάλληλος του συγκεκριμένου ξενοδοχείου εξαιτίας της συνδικαλιστικής της δράση!

Το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση μεταξύ άλλων: “Καταγγέλλουμε στο λαό της Μεσσηνίας την παράνομη και εκδικητική απόλυση εργαζομένης. Η εργοδοσία του “πεντάστερου” ξενοδοχείου “Ηοrizon Blu“, ξεπέρασε κάθε όριο θρασύτητας, προχώρησε σε απόλυση της Προέδρου του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού Μεσσηνίας.Το θράσος τους φτάνει σε τέτοιο σημείο που επικαλούνται ότι ο λόγος της απόλυσης είναι η συνδικαλιστική της δράση η οποία δεν συνάδει με τα συμφέροντα του εγοδότη.

Τον περασμένο Ιούνη έγινε προσπάθεια να απολυθεί η συγκεκριμένη εργαζόμενη επειδή αντέδρασε στην πρόταση της εργοδοσίας για 7ήμερη δουλειά, χωρίς ρεπό και με απλήρωτες υπερωρίες. Όμως κάτω από την παρέμβαση του ΠΑΜΕ και της επιθεώρησης εργασίας η απόλυση κρίθηκε παράνομη. Προφανώς δεν μπόρεσαν να χωνέψουν την πρωτοπόρα δράση της εργαζομένης, σφήνα στο μάτι κάθε εργοδοσίας.

Απαιτούμε: Ανάκληση της απόλυσης. Άμεση παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας”.

Από την πλευρά του το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας σημειώνει: “Πριν η Κυβέρνηση φέρει για ψήφιση τον συνδικαλιστικό νόμο πού περιορίζει έως και καταργεί τη συνδικαλιστική Δράση, στην Μεσσηνία με πρωτοβουλία του “πεντάστερου” ξενοδοχείου “Ηοrizon Blu“, οι εργοδότες επιβεβαιώνουν με τον πιο παραστατικό τρόπο τι σημαίνει για αυτούς δίκαιη ανάπτυξη.

Τρόμαξαν από την ίδρυση του ταξικού συνδικάτου στον επισιτισμό-τουρισμό και απέλυσαν την πρόεδρο για να τρομοκρατήσουν και τους υπόλοιπους εργαζομένους. Δηλώνουν καθαρά και ξάστερα ότι η απόλυση της εργαζόμενης γίνεται γιατί είχε συνδικαλιστική δράση.

Το σωματείο μας στα πλαίσια της συνδικαλιστικής αλληλεγγύης, όπως και στην υπόθεση της απόλυσης συμβασιούχου από τον Δήμαρχο Καλαμάτας, κινητοποιείται και απαιτεί:Την άμεση απόσυρση της απόλυσης. Από την επιθεώρηση εργασίας να παρέμβει άμεσα και να διενεργήσει έλεγχο, με μικτό κλιμάκιο ελέγχου και να επιβάλλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις”.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Αφήστε τον Τσίπρα να δράσει!”

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χωρίς χρίσματα και εκλεκτούς η Νέα Δημοκρατία στην αυτοδιοίκηση

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Απομακρύνεται η σαχαριανή σκόνη – Τι δείχνουν τα προγνωστικά στοιχεία – Εικόνες από την Καλαμάτα

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του συστήματος DUST/METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το ισχυρό επεισόδιο μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης, με την ονομασία «Minerva Red», που εκδηλώνεται στη

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: «Η Εκκλησία έχει κάνει κατά καιρούς πάρα πολλά ανοίγματα, αλλά δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις»

Στην εκπομπή « Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε την Τετάρτη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. O Μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέρθηκε στον νόμο

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης