Κεντροαριστερά: Μεθοδεύσεις της πλευράς Ανδρουλάκη δυναμιτίζουν την εκλογική διαδικασία

3 Νοεμβρίου 2017

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί στο εσωτερικό της προοδευτικής παράταξης, καθώς λίγες ώρες πριν τη γενική δοκιμή της εκλογικής διαδικασίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή, η πλευρά Ανδρουλάκη επιχειρεί να δυναμιτίσει τη διαδικασία.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνουν στελέχη της προοδευτικής παράταξης, η πλευρά του κ. Ανδρουλάκη προσπαθεί να θέσει προσχώματα σε σχέση με την ίδρυση και στελέχωση εκλογικών τμημάτων, γεγονός που όχι απλά δυσκολεύει την εκλογική διαδικασία, αλλά διχάζει και τη βάση της προοδευτική παράταξης. Η τακτική στελεχών που πρόσκεινται στον κ. Ανδρουλάκη έχει γίνει γνωστή και στην Ανεξάρτητη Επιτροπή, που έχει αναλάβει το ρόλο του θεματοφύλακα των διαδικασιών.

Μάλιστα, η Επιτροπή, με αφορμή τις πρακτικές που έχουν παρατηρηθεί, εξέδωσε χθες σχετική ανακοίνωση, η οποία σήμερα διαβιβάστηκε στους εθελοντές και τους εκπροσώπους των υποψηφίων, με την οποία “αδειάζει” την πλευρά Ανδρουλάκη.

Στην ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, σημειώνεται:

tvok

“Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής μας, συζητήθηκαν περιστατικά που σημειώθηκαν σε αρκετούς νομούς της χώρας, όπου εκδηλώθηκαν διαφωνίες μεταξύ εκπροσώπων των υποψηφίων για την ίδρυση και τη στελέχωση Εκλογικών Τμημάτων. Η εκπρόσωπος του κ. Ανδρουλάκη μάλιστα είχε υποβάλει και σχετικό υπόμνημα (τα κύρια σημεία του οποίου, σημειωτέον, επανέλαβε εκ μέρους του τελευταίου, σε νεότερο υπόμνημά του προς εμένα, σήμερα το πρωί, ο κ. Ανδρέας Σπυρόπουλος).

Η αντίδραση της Επιτροπής μας στα ανωτέρω υπήρξε ομόφωνη και κατηγορηματική: είναι αδιανόητο 3 μέρες πριν από τη γενική δοκιμή της προσεχούς Κυριακής 5.11.2017 να τίθενται κεντρικά, τέτοιου είδους ζητήματα. Όπως έχουμε επανειλημμένως υπογραμμίσει, αρμόδιοι για την επίλυση αυτών των διαφορών είναι πρώτα-πρώτα οι υπεύθυνοι περιφερειών του Δικτύου Εμπιστοσύνης, σε συνεργασία προφανώς με τις οικείες ΝΟΕ και μόνο «κατ’ έφεση» η υπό την προεδρία μου Επιτροπή Ενστάσεων. Η τελευταία παρενέβη ήδη σε δεκάδες περιπτώσεις. Αυτή τη στιγμή, εν τούτοις, που προσπαθούμε να φέρουμε τον κόσμο στις κάλπες και που περιοδεύουμε γι’ αυτό το σκοπό σε όλη τη χώρα, δεν μπορούμε, ούτε και πρέπει να επιληφθούμε.

Ας μου επιτραπεί, σ’ αυτό το σημείο, να διατυπώσω μια πιο προσωπική σκέψη: 10 μέρες πριν από τον πρώτο γύρο, είναι στοιχειώδες καθήκον όλων όσων εμπλεκόμαστε σε αυτή την περιπέτεια όχι απλώς να δείξουμε αυτοσυγκράτηση, αλλά προπάντων πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης. Στο κάτω-κάτω της γραφής οι υποψήφιοι είναι μεν αντίπαλοι στην επικείμενη ψηφοφορία, είναι όμως προπάντων ΣΥΝΙΔΡΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ. Προφανώς, αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο για τους φίλους και τους υποστηρικτές τους.

Όχι μόνον για πρακτικούς λόγους (αφού δεν υπάρχει ο αναγκαίος χρόνος) αλλά προπάντων για ηθικούς, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΑ, ΜΕ ΚΑΛΗ ΘΕΛΗΣΗ όλων μας”.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πλήγμα με Μανωλά, δεν παίζει με την Κροατία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Χρέωσαν” τον Αντώνη Σαμαρά και μετά ακύρωσαν τη φιέστα Άδωνι στην Καλαμάτα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Χαρίτσης: «Η Νέα Αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς πολίτες σήμερα»

«Η Νέα Αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς πολίτες σήμερα», δηλώνει ο Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξη του στην

Μενδώνη από την Καλαμάτα: «Η Ελλάδα πρέπει ενωμένη, με πίστη στη δημοκρατία και στις οικουμενικές αξίες του δυτικού πολιτισμού, να προχωρεί μπροστά»

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, παρέστη στην παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Καλαμάτα

Δείτε επίσης