Το ονειρικό πετρόχτιστο του Καζαντζάκη στη Μάνη (φωτο)

28 Δεκεμβρίου 2017

Τ ακίνητο που είχε στεγάσει τα γραφεία και την αποθήκη της εταιρίας που εκμεταλλεύονταν το λιγνιτωρυχείο στη στη Δυτική Μάνη, μετατράπηκαν σε έναν εκπληκτικό ξενώνα, ο οποίος πωλείται από διεθνές μεσιτικό γραφείο προς 550.000 ευρώ.

Τα λιγνιτορυχεία της Μάνης αποτέλεσαν την αφορμή να βρεθεί στην περιοχή το 1916 ο 29χρονος τότε, Νίκος Καζαντζάκης, καθώς ασχολήθηκε με την εκμετάλλευσή τους. Η έλευση του Ν. Καζαντζάκη στη Μεσσηνία, μάλιστα, στάθηκε η αφορμή να γνωρίσει τον Ζορμπά, ο οποίος βρέθηκε την ίδια περίοδο στη Μάνη. Η γνωριμία των δύο ανδρών οδήγησε μετέπειτα στη συγγραφή του αριστουργήματος “Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά”.

Ο εν λόγω ξενώνας ονομάζεται “Zorbas Memories” και, σύμφωνα με το μεσιτικό γραφείο, το οποίο έχει αναλάβει την πώλησή του, οι φιλοξενούμενοι σε αυτό μπορούν να “περπατήσουν” στην ιστορία των δύο ανδρών.

messiniapress-z1

messiniapress-z2

messiniapress-z4

messiniapress-z5

messiniapress-z6messiniapress-z7

messiniapress-z8

 

 

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εκπομπή “Απευθείας”: Αφιέρωμα της ΕΡΤ στην Καλαμάτα – “Έρχεται” και ο ΣΚΑΙ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πτώση τμήματος εγκαταλελειμμένου κτιρίου στην Καλαμάτα προκάλεσε ζημιές σε ΙΧ (φωτο)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ VIRAL

Οι ανακοινώσεις του «τίποτα»

Γενικόλογες ανακοινώσεις, πασπαλισμένες από μπόλικο …τίποτα έχουν «πνίξει» τα δημοσιογραφικά γραφεία της Μεσσηνίας. Το …κολπάκι, να βαφτίζεται το τίποτα «πολιτική δράση», ως

Δείτε επίσης