Από τον ερχόμενο Ιούνιο: Απευθείας σύνδεση της Καλαμάτας με τη Γενεύης από τη Swiss Air

16 Ιανουαρίου 2018

Συνεχίζει την ανοδική του πορεία το αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Από τις 24 Ιουνίου του 2018 ξεκινούν πτήσεις που θα συνδέουν απευθείας τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα με τη Γενεύη. Ικανοποίηση στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Μια ακόμα μεγάλη αεροπορική εταιρεία εμπιστεύεται το αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Πρόκειται για τη SWISS AIR αεροπλάνα της οποίας θα συνδέσουν απευθείας την Καλαμάτα με τη Γενεύη. Σημειώνεται ότι, όπως ανακοινώθηκε στις αρχές του χρόνου από το 2018 στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας θα προστεθούν νέες πτήσεις από Βρυξέλλες, Βιέννη και την Κοπεγχάγη. Σημειώνεται ότι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας συνδέεται ήδη με πόλεις της Αγγλίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ολλανδίας, Ιταλίας και πολλές άλλες.

Ικανοποίηση στην Περιφέρεια

Την απευθείας σύνδεση του αεροδρομίου της Καλαμάτας με τη Γενεύη την ανακοίνωσε σήμερα η περιφέρεια Πελοποννήσου. Σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση: “H Περιφέρεια Πελοποννήσου ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες και συνέργειες με ιδιωτικές επιχειρήσεις της περιοχής αναμένεται να προσελκύσει ακόμα περισσότερους Ελβετούς ταξιδιώτες από το 2018 και τα επόμενα χρόνια, ύστερα από την πρόσφατη ανακοίνωση της SWISS για την έναρξη απευθείας πτήσεων από το διεθνές αεροδρόμιο της Γενεύης προς την Καλαμάτα, από τις 24 Ιουνίου έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2018.

Το νέο πρόγραμμα απευθείας πτήσεων της SWISS θα συμβάλει περαιτέρω στην ανάπτυξη του αεροδρομίου της Καλαμάτας, το οποίο αποτελεί ήδη τα τελευταία χρόνια ένα διεθνή κόμβο, και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου για την Περιφέρεια, καθώς ξεκινά και κλείνει την τουριστική περίοδο στην Ελλάδα με πτήσεις από τον Φεβρουάριο ως τον Δεκέμβριο. Παράλληλα, η απευθείας πλέον σύνδεση με την Ελβετική πόλη αναδεικνύει περαιτέρω και καθιερώνει τη Μεσσηνία ως σημαντικό τουριστικό προορισμό υψηλού κύρους και επιπέδου στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, συμβάλλοντας θετικά στην τόνωση του τουρισμού και της οικονομίας της περιοχής.

Η αεροπορική σύνδεση θα πραγματοποιείται μια φόρα την εβδομάδα, κάθε Κυριακή, απευθείας από το διεθνές αεροδρόμιο της Γενεύης. Η εβδομαδιαία σύνδεση αναδεικνύει την αύξηση της ανταγωνιστικότητας του προορισμού και είναι αποτέλεσμα της δυναμικής που παρουσιάζει ο προορισμός από την Ελβετική αγορά.

Το γεγονός ότι η Μεσσηνία θα συνδέεται πλέον απευθείας με τη Γενεύη, που αποτελεί και έδρα Διεθνών Οργανισμών, αναμένεται να προσελκύσει πλήθος επισκεπτών υπηκόους διαφόρων χωρών και να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την προβολή και ελκυστικότητα του προορισμού και σε άλλες αγορές που η Περιφέρεια ευελπιστεί να δημιουργήσει απευθείας αεροπορικές συνδέσεις.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης τόνισε ότι η νέα αεροπορική σύνδεση είναι το αποτέλεσμα των προσπαθειών μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΤΕΜΕΣ, και ενισχύει ακόμα περισσότερο το προφίλ της Πελοποννήσου. «Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, με το διαρκώς αυξανόμενο ρυθμό προσέλκυσης πτήσεων, αναδεικνύεται σε κεντρικό πυρήνα για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της χώρας»

Πλέον, οι Ελβετοί και όχι μόνο ταξιδιώτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον προορισμό και τα μοναδικά χαρακτηριστικά και εμπειρίες που προσφέρει η Μεσσηνία και η Πελοπόννησος στους επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και να απολαύσουν τις διακοπές τους σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία που συνδυάζει μοναδικά τον καιρό, τη φύση, την ιστορία και την γαστρονομία”.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καρναβάλι Καλαμάτας: Με Φερεντίνο και Locomondo η παρέλαση – Αναλυτικά το πρόγραμμα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νέες Αντικειμενικές αξίες: Στο μικροσκόπιο τα ακίνητα της Μεσσηνίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Απομακρύνεται η σαχαριανή σκόνη – Τι δείχνουν τα προγνωστικά στοιχεία – Εικόνες από την Καλαμάτα

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του συστήματος DUST/METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το ισχυρό επεισόδιο μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης, με την ονομασία «Minerva Red», που εκδηλώνεται στη

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: «Η Εκκλησία έχει κάνει κατά καιρούς πάρα πολλά ανοίγματα, αλλά δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις»

Στην εκπομπή « Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε την Τετάρτη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. O Μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέρθηκε στον νόμο

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης