Μικτό μοντέλο αξιοποίησης των 220 στρεμμάτων του στρατοπέδου της Καλαμάτας

14 Φεβρουαρίου 2018

Στην Ταμείο Εθνικής Άμυνας και εν συνεχεία στις τοπικές κοινωνίες θα περάσουν οι υποδομές του στρατοπέδου της Καλαμάτας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των βουλευτών Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτας Κοζομπόλη και Πέτρου Κωνσταντινέα, οι οποίοι συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα.

Στην εν λόγω συνάντηση επιβεβαιώθηκε ότι το στρατόπεδο της Καλαμάτας θα κλείσει, όπως και πολλά άλλα στην Ελλάδα, γεγονός που σημαίνει ότι θα ξεκινήσει η συζήτηση που σχετίζεται με την αξιοποίηση της έκτασης των 220 στρεμμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες τη δεδομένη χρονική στιγμή έχουν πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων δύο προτάσεις, οι οποίες μπορούν να λειτουργήσουν και συνδυαστικά: Η πρώτη μιλάει για μεταστέγαση ορισμένων υπηρεσιών του δημοσίου στο στρατόπεδο (αστυνομία, εφορία, πυροσβεστική κλπ) ή αξιοποίηση τμήματος των υποδομών για την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών (κέντρο πολιτικής προστασίας νοτίου Ελλάδος). Παράλληλα, εξετάζεται και πιθανή εμπλοκή ιδιώτη, καθώς αν υπάρξει ενδιαφέρον μπορεί να αξιοποιηθεί τμήμα των 220 στρεμμάτων για τουριστική χρήση.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ατζέντα 2030: βιώσιμες πόλεις και κοινότητες

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αναβάθμιση και “απογείωση” της 120 ΠΕΑ και του πολιτικού αεροδρομίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Χαρίτσης: «Η Νέα Αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς πολίτες σήμερα»

«Η Νέα Αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς πολίτες σήμερα», δηλώνει ο Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξη του στην

Μενδώνη από την Καλαμάτα: «Η Ελλάδα πρέπει ενωμένη, με πίστη στη δημοκρατία και στις οικουμενικές αξίες του δυτικού πολιτισμού, να προχωρεί μπροστά»

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, παρέστη στην παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Καλαμάτα

Δείτε επίσης