Περισσότεροι από 15.000 μαθητές έρχονται στην Καλαμάτα – Ικανοποίηση στο Δήμο

/

Ξεκινούν την ερχόμενη Κυριακή οι σχολικές εκδρομές στην Καλαμάτα. Περισσότεροι από 15.000 μαθητές αναμένεται να φτάσουν στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα μέχρι τον Μάιο. Ικανοποίηση στο δήμο Καλαμάτας.

Την Κυριακή αναμένεται στην Καλαμάτα το πρώτο σχολείο στο πλαίσιο των σχολικών εκδρομών του 2018. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, οι μαθητές που θα επισκεφθούν την Καλαμάτα “εκτιμάται ότι θα είναι περισσότεροι από πέρυσι” κάτι που σημαίνει ότι αναμένεται να ξεπεράσουν τους 15.000 του 2017.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν οι σχολικές εκδρομές κυρίως είναι τριήμερες και τετραήμερες και τα σχολεία προέρχονται κατά κύριο λόγο από περιοχές της Αττικής. Οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές τους διαμένουν στα μεγάλα ξενοδοχεία της Καλαμάτας, τα οποία διαθέτουν τον απαιτούμενο αριθμό κλινών. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία η κορύφωση των σχολικών εκδρομών με προορισμό την Καλαμάτα θα σημειωθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου οπότε και αναμένονται στην Πόλη τα περισσότερα σχολεία.

Διάβασε και αυτό: Άριστα στην Καλαμάτα: 15.000 μαθητές επισκέφθηκαν την πόλη το 2017

Ικανοποίηση στο δήμο Καλαμάτας

Στο ζήτημα του σχολικού τουρισμού αναφέρθηκε η αρμόδια αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτα Ντίντα. Η κα Ντίντα μιλώντας στο messiniapress τόνισε ότι αυτή η ειδική μορφή τουρισμού, εκτός από το σημαντικό άμεσο αποτέλεσμα, έχει και μακροπρόθεσμα οφέλη για την Πόλη, καθώς μέσα από τον σχολικό τουρισμό η Πόλη κερδίζει μελλοντικούς επισκέπτες.

messiniapress-ntinta

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την πολύ ανοδική πορεία που έχει λάβει ο τομέας των σχολικών εκδρομών στην Καλαμάτα” σημείωσε η κα Ντίντα και προσέθεσε: “Είναι μια ειδική μορφή τουρισμού που έχει αναπτυχθεί στην Καλαμάτα τα τελευταία τρία χρονιά και κάθε χρόνο πάει και καλύτερα. Ήδη πέρσι αποδεχθήκαμε πάνω από 15.000 μαθητές από όλη τη χώρα και φέτος και αυτός ο πήχης θα ξεπεραστεί. Η ειδική αυτή μορφή τουρισμού είναι πολύ σημαντική γιατί τα παιδιά λειτουργούν ως πρεσβευτές για τα μέρη που επισκέπτονται και εφόσον μείνουν ευχαριστημένα επιστρέφουν ξανά στο ίδιο μέρος για οικογενειακές διακοπές η με τους φίλους τους. Όλο αυτό το διάστημα ο Δήμος Καλαμάτας έκανε πολλές δράσεις προβολής προς αυτή την κατεύθυνση και βεβαίως πολύ σημαντική είναι και η συμβολή των ξενοδόχων που κατάφεραν να δώσουν ανταγωνιστικές τιμές”.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στη δημοσιότητα η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα σκουπίδια της Πελοποννήσου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Βιομηχανία” απευθείας αναθέσεων στη “Φαρις”: Δόθηκαν 43.000 ευρώ σε 46 ημέρες

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ