Απίστευτο περιστατικό: “Ανταρσία” στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας

/

Η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας αρνήθηκε να παραδώσει δημόσια έγγραφα σε υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας! Απειλές σε αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες. Για παρακώλυση λειτουργίας της περιφέρειας μιλούν στελέχη της περιφερειακής αρχής.

Ένα απίστευτο επεισόδιο έλαβε χώρα σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, στον προθάλαμο του γραφείου της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας.

Το επεισόδιο

Συγκεκριμένα, υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προσπαθώντας να εκτελέσουν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα και να διεκπεραιώσουν υποθέσεις της Π.Ε. Μεσσηνίας, εντός ασφυκτικού χρονικού πλαισίου, ζήτησαν να τους παραδοθούν δημόσια – υπηρεσιακά έγγραφα, από γραφείο που βρίσκεται στον προθάλαμο του γραφείου της κας αντιπεριφερειάρχη. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στον χώρο εμφανίστηκε η κα αντιπεριφερειάρχης, η οποία σε έντονο ύφος αρνήθηκε να παραδώσει τα έγγραφα και κάλεσε τους υψηλόβαθμους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας να ακολουθήσουν τη διαδικασία της παράδοσης – παραλαβής και μάλιστα εγγράφως! Αυτόπτες μάρτυρες του επεισοδίου καταγγέλλουν ότι η κατάσταση ξέφυγε εντελώς από τον έλεγχο όταν η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας φέρεται να απείλησε τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τον αιρετό αντιπεριφερειάρχη ότι θα καλέσει την αστυνομία, προκειμένου να τους απομακρύνει από τον συγκεκριμένο χώρο, αγνοώντας ότι πρόκειται για δημόσιο χώρο, ο οποίος ανήκει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Δεύτερες σκέψεις

Λίγες ώρες μετά η κα αντιπεριφερειάρχης, αντιλαμβανόμενη την βαρύτητα που έχει η άρνηση παράδοσης δημοσίων εγγράφων, επανήλθε ειδοποιώντας τους υπηρεσιακούς παράγοντες ότι τελικά θα παραδώσει τα υπηρεσιακά έγγραφα που έχουν ζητηθεί, αν και είχε παρέλθει το ωράριο των υπαλλήλων και κανείς αρμόδιος υπάλληλος της Π.Ε. Μεσσηνίας δεν βρισκόταν εκεί. Η κα αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από διευθυντικό στέλεχος, που δεν ανήκει στην Π.Ε. Μεσσηνίας, να υπογράψει ένα πρόχειρο, χειρόγραφο κείμενο. Πρόκειται για ένα χειρόγραφο κείμενο, που θυμίζει μπακάλικο γειτονιάς, το οποίο αναγκάστηκε να υπογράψει ο υπάλληλος της περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου να κάνει το καθήκον του, όπως αυτό ορίζεται σαφώς από το θεσμικό και νομικό πλαίσιο που ισχύει.

Σφοδρή αντίδραση

Το περιστατικό, όπως είναι φυσικό, προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση της περιφερειακής αρχής, η οποία θεωρεί εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα την άρνηση παράδοσης υπηρεσιακών εγγράφων. Μάλιστα, αρκετοί μιλούν ευθέως, πλέον, για προσπάθεια παρακώλυσης της λειτουργίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με προφανή παράβαση των υποχρεώσεων των αντιπεριφερειαρχών, οι οποίοι οφείλουν να είναι αρωγοί στο έργο και τις κατευθύνσεις του εκάστοτε Περιφερειάρχη, καθώς και στον συντονισμό των υπηρεσιών, υλοποιώντας τις αποφάσεις τις Εκτελεστικής Επιτροπής και του Περιφερειακού Συμβούλου.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στην Καλαμάτα αύριο ο Π. Κουρουμπλής – Τα αιτήματα του Δήμου προς τον υπουργό Ναυτιλίας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Περιφέρεια προς αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας: Παραιτήσου τώρα!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ