Kαταγγελίες από εργαζόμενους και ΠΑΜΕ Μεσσηνίας: Πλοία “φυλακές” στο λιμάνι τις Καλαμάτας

6 Ιουνίου 2018

Καταγγελίες για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης 17 εργαζομένων σε αλιευτικά, τα οποία βρίσκονται στο λιμάνι της Καλαμάτας από τον περασμένο Ιανουάριο έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, με παρέμβαση του ΠΑΜΕ Μεσσηνίας στο λιμάνι της Καλαμάτας, μετά από τις καταγγελίες των εργαζομένων στα αλιευτικά πλοία “SUN1″ και “SUN2″, γίνεται γνωστό ότι τα πλοία βρίσκονται στο λιμάνι της Καλαμάτας από τον Γενάρη, με σοβαρές παρατηρήσεις από την επιθεώρηση των λιμενικών αχών.

Κατά την επίσκεψη του ΠΑΜΕ, επίσης, οι εργαζόμενοι σημείωσαν ότι είναι απλήρωτοι εδώ και 5 μήνες από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, ότι υπάρχει πρόβλημα τροφοδοσίας και σοβαρό πρόβλημα υγιεινής στα πλοία (δεν διαθέτουν καν εγκαταστάσεις για να πλυθούν οι εργαζόμενοι), ενώ η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος γίνεται μόνο από τις 5μμ έως στις 1 πμ.

Οι 17 εργαζόμενοι κατάγονται από την Αιγύπτο, το Σουδάν και την Μαυριτανία και ουσιαστικά έχουν παγιδευτεί στην Καλαμάτα. Γι’ αυτό, άλλωστε, σύμφωνα με το ΠΑΜΕ Μεσσηνίας, ζητούν την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων τους και τον επαναπατρισμό τους στις χώρες τους και τις οικογένειές τους.

Τέλος, η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ, με σχετική της ανακοίνωση “απαιτεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Επιθεώρησης Εργασίας, τον Δήμο Καλαμάτας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου να παρέμβουν άμεσα για τις επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες των αλιευτικών πλοίων “SUN1″ και “SUN2″ ώστε να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα των εργαζομένων”.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αρνητική απάντηση στη μετακόμιση: “Κολλημένη” στο γραφείο της η αντιπεριφερειάρχης

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Έρχεται καύσωνας στη Μεσσηνία: Στους 40 βαθμούς το θερμόμετρο την Παρασκευή

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Απομακρύνεται η σαχαριανή σκόνη – Τι δείχνουν τα προγνωστικά στοιχεία – Εικόνες από την Καλαμάτα

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του συστήματος DUST/METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το ισχυρό επεισόδιο μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης, με την ονομασία «Minerva Red», που εκδηλώνεται στη

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: «Η Εκκλησία έχει κάνει κατά καιρούς πάρα πολλά ανοίγματα, αλλά δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις»

Στην εκπομπή « Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε την Τετάρτη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. O Μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέρθηκε στον νόμο

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης