“Δεν θα υπάρξει κύρωση της συμφωνίας χωρίς την έγκριση του ελληνικού λαού”

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το πρωί της Τρίτης, ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, με φόντο την απουσία του από το υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας. «Η απουσία μου από το υπουργικό ήταν λόγω υποχρεώσεων στο Υπουργείο», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Θέλω να δηλώσω ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να έρθει σε κύρωση η συμφωνία των Πρεσπών χωρίς την έγκριση του λαού. Ο λαός θα αποφασίσει, εκτός αν υπάρχουν 180 βουλευτές» είπε ο Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στη συμφωνία με τα Σκόπια, κατά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου. Ο ίδιος έκανε λόγο για εκλογές ή δημοψήφισμα.

Όπως υποστήριξε «το σχέδιο της συμφωνίας δεν έχει καμία βαρύτητα και δέσμευση μέχρι την κύρωσή του από τη Βουλή. Όλες οι άλλες προϋποθέσεις της συμφωνίας είναι προϋποθέσεις που πρέπει να εκπληρώσουν τα Σκόπια».

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την άποψη πως «η κύρωση που έγινε στα Σκόπια δεν είναι έγκυρη αφού δεν φέρει την υπογραφή του προέδρου», αναφερόμενος στην αναπομπή της συμφωνίας που έκανε ο Γκεόργκι Ιβανόφ μετά την ψήφισή της από τη Βουλή της ΠΓΔΜ, ενώ πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει καμία δέσμευση της χώρας αν δεν τελειώσει το δημοψήφισμα στα Σκόπια».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νέα εποχή με απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση από τις 13 Ιουλίου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τρεις συλλήψεις για ομαδικό βιασμό 22χρονης σε τουαλέτα καταστήματος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ