Νέα Δημοκρατία: “Φρένο” στους πειραματισμούς στην Περιφέρεια Πελοπόννησου

19 Ιουλίου 2018

Δεύτερες σκέψεις της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας για την περίπτωση Τατούλη. Ο φόβος του ΣΥΡΙΖΑ και η …ντρίμπλα για να γλιτώσει την ήττα και τα εσωτερικά μαχαιρώματα. Προβληματισμός και στο Κίνημα Αλλαγής, το οποίο δεν θέλει να απολέσει τα πολιτικά πλεονεκτήματα από τη στήριξη Τατούλη και να ανοίξει μέτωπα στο εσωτερικό του. 

Η πολιτική λογική φαίνεται ότι επανέρχεται στη Νέα Δημοκρατία στο θέμα της περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς η ηγεσία της δεν φαίνεται, πλέον, διατεθειμένη να αναλάβει το ρίσκο της ήττας, που εμπεριέχει μια νέα υποψηφιότητα, πέραν από αυτή του Π. Τατούλη.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η ηγεσία της ΝΔ εμφανίζεται ιδιαιτέρως προβληματισμένη με τις εξελίξεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς κανένα πρόσωπο, από αυτά που έχουν πέσει στο τραπέζι, δεν φαίνεται να μπορεί να συσπειρώσει τη βάση της και να υπερκεράσει τη διεισδυτικότητα Τατούλη στη “γαλάζια” παράταξη. Η εν λόγω πραγματικότητα έχει διαφανεί σε όλες τις δημοσκοπήσεις που έχουν διενεργηθεί για λογαριασμό της ΝΔ, στις οποίες ο νυν περιφερειάρχης εμφανίζεται να κερδίζει κάθε πιθανό “γαλάζιο” αντίπαλο. Η ίδια εικόνα μεταφέρεται στα κεντρικά της ΝΔ και από πλήθος στελεχών της ΝΔ από την Πελοπόννησο, τα οποία εκτιμούν ότι μια επιλογή, που θα κινηθεί πέρα από τον Πέτρο Τατούλη, είναι εξαιρετικά πιθανό να οδηγήσει τη Νέα Δημοκρατία στην ήττα.

Ο φόβος του ΣΥΡΙΖΑ

Πλέον η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας γνωρίζει καλά ότι έχει μπροστά της δύο επιλογές: Ή να επιλέξει έναν νέο υποψήφιο περιφερειάρχη, ο οποίος θα διχάσει τη ΝΔ και μπορεί να ηττηθεί, ή να επιλέξει μια σίγουρη υποψηφιότητα, αυτή του Π. Τατούλη, τον οποίο άλλωστε στήριξε και το 2014.

Μεγάλη σημασία, που βοηθά τη …μεταστροφή της ηγεσίας της ΝΔ έχει και ο …φόβος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι περιφερειακές εκλογές εμπεριέχουν εκτός από αυτοδιοικητικά και πολιτικά μηνύματα. Στη ΝΔ το ξέρουν καλά αυτό και ως εκ τούτου δεν θέλουν να επιτρέψουν στον ΣΥΡΙΖΑ να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά είτε μια ενδεχόμενη νίκη του ανεξάρτητου Τατούλη, είτε τη νίκη μιας υποψηφιότητας, η οποία θα έχει τη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος.

Η …ντρίμπλα

Προκειμένου να απαντήσει στο πιο πάνω δίλημμα η ηγετική ομάδα της ΝΔ εμφανίζεται έτοιμη να εγκαινιάσει ένα νέο μοντέλο αντιμετώπισης των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, προκειμένου να έχει το επιθυμητό πολιτικό αποτέλεσμα, αλλά και να αποφύγει τις εσωτερικές διενέξεις.  Σύμφωνα με αυτό, το κεντρικό κόμμα δεν θα δώσει επίσημα χρίσματα, ούτε θα στηρίξει συγκεκριμένα πρόσωπα, αφήνοντας τη βάσης της να κάνει την επιλογή της την ώρα των εκλογών. Αυτή η προσέγγιση φαίνεται ότι προκρίνεται και για την περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου η ΝΔ να αποφύγει μια ενδεχόμενη ήττα. 

Το Κίνημα Αλλαγής

Προβληματισμός επικρατεί και στο Κίνημα Αλλαγής, καθώς ορισμένα στελέχη του στην Πελοπόννησο εισηγούνται την αυτόνομη κάθοδο στις περιφερειακές εκλογές. Ωστόσο, η ηγεσία του Κινήματος γνωρίζει ότι μια αυτόνομη υποψηφιότητα από τη μια δεν έχει καμία ελπίδα νίκης και από την άλλη θα προκαλέσει διάσπαση των δυνάμεών του στην Πελοπόννησο. Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ έχει στηρίξει την υποψηφιότητα Τατούλη με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή το 50% των περιφερειακών συμβούλων και πολλοί αντιπεριφερειάρχες να προέρχονται από το χώρο της κεντροαριστεράς. Σε περίπτωση που το Κίνημα αποφασίσει να στηρίξει άλλη υποψηφιότητα είναι δεδομένο ότι η συντριπτική πλειοψηφία, όσων ανήκουν στην περιφερειακή αρχή και είναι μέλη του ΚΙΝΑΛ, θα επιλέξουν να παραμείνουν στο πλευρό Τατούλη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ενότητα του χώρου. Έτσι, και στο Κίνημα Αλλαγής υπάρχουν ισχυρές φωνές που υποστηρίζουν ένθερμα την εκ νέου στήριξη του Π. Τατούλη, παρά το γεγονός ότι τοπικά στελέχη, όπως άλλωστε και το 2010, για δικούς τους λόγους, επιχειρούν να επιβάλουν ένα αυτόνομο ψηφοδέλτιο. 

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τσίπρας και Κοτζιάς συζήτησαν τις εξελίξεις με τη Ρωσία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Mega” αιολικό πάρκο στη Μεσσηνία – Θα παράγει “καθαρή” ενέργεια για μια ολόκληρη πόλη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

Συνέδριο για τη γεωργία στην Καλαμάτα: Με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία Σαμαρά – «Πρώτη» του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στη Μεσσηνία

Επίτιμος ομιλητής συνεδρίου με θέμα τα αγροτικά ζητήματα, το οποίο πραγματοποιείται στο Μέγαρο Χορού, ο πρώην Πρωθυπουργός. Κεντρικός εισηγητής ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Χρυσομάλλης: Επιβεβαίωση όσων ξέραμε ήδη από 10 Ιανουαρίου για τον δικαστικό χάρτη της Μεσσηνίας – Αιχμές για τα «δια των ενεργειών μου»

Με αφορμή την εισαγωγή στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το

Μαντάς για Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας: «Παραμένει ενεργό και πλήρως λειτουργικό, διατηρώντας τη δικαστική και χωρική αρμοδιότητα που κατείχε έως σήμερα»

Πλήρη διατήρηση της δικαστικής ύλης για το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας, με παράλληλη διατήρηση του συντριπτικά μεγαλύτερου μέρους της χωρικής του αρμοδιότητας, περιλαμβάνει το

Αντώνης Σαμαράς: Η υποψηφιότητα Μουρούτη δεν έχει σχέση με εμάς, λένε κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού

Σαφείς αποστάσεις παίρνει ο Αντώνης Σαμαράς από την υποψηφιότητα του Γιώργου Μουρούτη με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές. Και τούτο, καθώς η ανακοίνωση

Δείτε επίσης