Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ο Δημήτρης Πτωχός υποψήφιος στην Καλαμάτα με τις …ευλογίες Σαμαρά και Νίκα

Οργιάζει το παρασκήνιο για τον υποψήφιο δήμαρχο Καλαμάτας, που θα στηριχθεί από τη Νέα Δημοκρατία. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι «έκλεισε» η υποψηφιότητα του Δημήτρη Πτωχού με τη σύμφωνη γνώμη του Αντώνη Σαμαρά και του Παναγιώτη Νίκα.

Ως «τελειωμένο» εμφανίζουν οι πληροφορίες από το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας το ζήτημα της υποψηφιότητας στο δήμο Καλαμάτας, η οποία θα στηριχθεί από τη «γαλάζια» παράταξη. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το πρόσωπο, στο οποίο έχει καταλήξει η Νέα Δημοκρατία, είναι ο Δημήτρης Πτωχός. Ο κ. Πτωχός είναι στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά και η επιλογή του, αν και εφόσον επιβεβαιωθεί, επαληθεύει τις πληροφορίες που θέλουν τον πρώην πρωθυπουργό και τον κ. Νίκα να έχουν συμφωνήσει, προκειμένου ο δεύτερος να λάβει το χρίσμα για την περιφέρεια Πελοποννήσου, ο επόμενος υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας να είναι επιλογή του πρώην προέδρου της ΝΔ.

Σε δεινή θέση ο Π. Νίκας

Το ζήτημα της επιλογής του επόμενου «γαλάζιου» υποψήφιου δήμαρχου Καλαμάτας είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει τριβές και τριγμούς στο εσωτερικό της παράταξης του κ. Νίκα. Ο ίδιος δημόσια έχει τονίσει ότι η επιλογή του επόμενου υποψήφιου θα πρέπει να γίνει από το στελεχιακό δυναμικό της παράταξής του. Μάλιστα, το τελευταίο χρονικό διάστημα, όταν η φημολογία για τον κ. Πτωχό και άλλους συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού εντάθηκε, ο κ. Νίκας διέρρεε στους δημοσιογράφους ότι πρόκειται για πρόσωπα, τα οποία δεν είναι αποδεκτά και σημείωνε ότι ο ίδιος έχει θέσει ως προαπαιτούμενο στη ΝΔ, προκειμένου να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης, ο διάδοχός του να προέρχεται από την παράταξή του. Όλα αυτά φαίνεται ότι ήταν κινήσεις στρατηγικής του κ. Νίκα, ώστε να μην φανεί ότι έχει συμφωνήσει εδώ και καιρό ο επόμενος υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας να είναι έξω από την παράταξή του. Προφανώς, ο κ. Νίκας, προκειμένου να ρίξει στάχτη στα μάτια των συνεργατών του, επιχείρησε να εμφανιστεί δημόσια ως …προστάτης του συνδυασμού του την ίδια στιγμή που παρασκηνιακά είχε …παραδώσει το δήμο Καλαμάτας στον Αντώνη Σαμαρά.

Πλέον, αν και εφόσον ο επόμενος υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας δεν είναι από το εσωτερικό της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Νίκας θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη δυσαρέσκεια των συνεργατών του, οι οποίοι ήδη μιλούν για κοροϊδία από το δήμαρχο Καλαμάτας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ