Χαράτσι στο δήμο Πύλου – Νέστορος: Αύξηση δημοτικών τελών φέρνει η καταμέτρηση των επιφανειών των ακινήτων

/

Αύξηση δημοτικών τελών φωτισμού και καθαριότητας θα κληθούν να πληρώσουν δημότες του δήμου Πύλου – Νέστορος, καθώς ολοκληρώθηκε το έργο της «Επικαιροποίησης δεδομένων επιφανείας ακινήτων».

Πρόκειται για έργο που αφορά την καταμέτρηση όλων των ακινήτων που βρίσκονται στην αρμοδιότητα του δήμου και τον επαναπροσδιορισμό των τελών με βάση τα τετραγωνικά μέτρα κάθε ακινήτου, όπως αυτά προέκυψαν από την καταμέτρηση.

«Ραβασάκια» σε δημότες

Τις προηγούμενες ημέρες ο δήμος Πύλου – Νέστορος απέστειλε επιστολές προς τους δημότες που διαθέτουν ακίνητα, στα οποία εντοπίστηκαν διαφορές στα τετραγωνικά μέτρα των ιδιοκτησιών τους, προκειμένου να προβούν σε διορθώσεις. Η συγκεκριμένη προθεσμία αρχικά έληγε στις 21 Δεκεμβρίου, ωστόσο, δόθηκε παράταση μέχρι την 1η Φεβρουαρίου του 2019.

Χαράτσι

Η απόφαση του δήμου Πύλου – Νέστορος να επικαιροποιήσει τα δεδομένα επιφανείας ακινήτων θα οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση του ποσού των τελών που πληρώνουν στο δήμο πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς στην καταμέτρηση συμπεριελήφθησαν όλοι οι στεγασμένοι χώροι. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις δημότες μιλούν για καταγραφή χώρων στους οποίους εναποθέτουν γεωργικά εργαλεία κλπ, με αποτέλεσμα τα τετραγωνικά μέτρα των ιδιοκτησιών τους και άρα τα τέλη που καλούντα να πληρώσουν να εκτοξεύονται.

Τα στοιχεία της καταμέτρησης

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι παρότι το έργο της καταμέτρησης των ακινήτων έχει ολοκληρωθεί ο δήμος Πύλου – Νέστορος δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία όπως το σύνολο των επιπλέον τετραγωνικών μέτρων που εντοπίστηκαν σε ολόκληρο το δήμο, τη μέση αύξηση τελών που προκύπτει και τα ποσά που αναμένεται να εισρεύσουν στο ταμείο του δήμου. Παράλληλα, σοβαρά κενά υπάρχουν σε σχέση με τη μεθοδολογία που χρησιμοποίησε, κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης ο ανάδοχος του έργου. 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πυροβολισμοί με έναν νεκρό στην Καλλιθέα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πρεμιέρα με νίκη Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Βασιλόπουλος για επέτειο 23ης Μαρτίου: Είμαι υπερήφανος για την συμβολή της πόλης μας στο Αγώνα του ’21 – Είμαι υπερήφανος και για τις προόδους του σύγχρονου Δήμου μας

Δήλωση, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 23ης Μαρτίου, έκανε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.