Αμηχανία και απογοήτευση στην παράταξη του Παναγιώτη Νίκα – Γκρίνια για την επικοινωνιακή αυλή

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο εσωτερικό του συνδυασμού του Παναγιώτη Νίκα, καθώς σοβαρά στελέχη του διαφωνούν με στρατηγικές επιλογές του ίδιου και της επικοινωνιακής του ομάδας.

Μουρμούρες έχουν προκληθεί στο εσωτερικό της παράταξης Νίκα από τις επιλογές του υποψήφιου περιφερειάρχη της ΝΔ, στο πλαίσιο της αντιπαράθεσής του με τον Πέτρο Τατούλη.

Η σκανδαλολογία

Ήδη, σοβαρά στελέχη της παράταξης του Παναγιώτη Νίκα, τα οποία διαθέτουν εκλογική και πολιτική εμπειρία, εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την επιλογή Νίκα να αντιπαρατεθεί με τον κ. Τατούλη στο …γήπεδο της σκανδαλολογίας.

Το γεγονός, δε, ότι η καλλιεργούμενη σκανδαλολογία αφορά ζητήματα που έχουν απασχολήσει πολλάκις την επικαιρότητα, ακόμα και πριν τις εκλογές του 2014, προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη δυσαρέσκεια στο εσωτερικό της παράταξης Νίκα.

Σύμφωνα με τους δυσαρεστημένους, η επιλογή του επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας για την Πελοπόννησο» να υιοθετήσει τακτικές των αντιπάλων Τατούλη το 2014 φτάνει στα όρια της πολιτικής ανοησίας, καθώς οι εν λόγω πρακτικές κρίθηκαν στις εκλογές εκείνης της περιόδου, με θετικό αποτέλεσμα για τον νυν περιφερειάρχη.

Η γλώσσα και το ύφος

Την ίδια στιγμή, ενόχληση υπάρχει στην παράταξη Νίκα και από το ύφος και τη γλώσσα που χρησιμοποιεί ο επικεφαλής της παράταξής τους, προκειμένου να στηρίξει το αφήγημα της σκανδαλολογίας.

Οι δύο τελευταίες ανακοινώσεις του κ. Νίκα έχουν προκαλέσει πρόσθετη αμηχανία σε υποψήφιους της «Πρωτοβουλίας», καθώς η …ποιότητα της γλώσσας που χρησιμοποιεί ο κ. Νίκας ξενίζει. Επιπροσθέτως, η εικόνα του κ. Νίκα να εκφωνεί λόγους – διαγγέλματα, σκαρφαλωμένος σε τραπέζια καφενείων ή να καθυβρίζει τον νυν περιφερειάρχη και την οικογένειά του προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη αμηχανία στα στελέχη της παράταξης του «γαλάζιου» υποψήφιου περιφερειάρχη.

Γκρίνια για την …αυλή

Την έντονη δυσαρέσκεια στελεχών της παράταξης Νίκα έχουν προκαλέσει και οι επιλογές της επικοινωνιακής ομάδας του υποψήφιου περιφερειάρχη.

Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν τα εσωτερικά της παράταξης, η δυσαρέσκεια για την επικοινωνιακή ομάδα Νίκα έχει να κάνει με το γεγονός ότι της χρεώνουν τη στρατηγική επιλογή του επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας» να επιλέξει την πόλωση αντί του προγραμματικού λόγου, αλλά και το γεγονός ότι πέριξ του υποψήφιου περιφερειάρχη έχει δημιουργηθεί μια ιδιότυπη αυλή, η οποία ήδη λοξοκοιτάζει το πολιτικό της αύριο. 

Απουσίες

Ο προβληματισμός που επικρατεί στο εσωτερικό της παράταξης Νίκα επιβεβαιώνεται πλήρως και από τη δημόσια στάση που κρατούν στελέχη της συγκεκριμένης παράταξής.

Τα κατά τεκμήριο εμπειρότερα πολιτικά στελέχη του συνδυασμού αποφεύγουν έντεχνα, αλλά σαφώς, να μπουν στο κάδρο της λάσπης που επιχειρεί να φιλοτεχνήσει ο κ. Νίκας, ενώ ακόμα και νεότερα στελέχη έχουν κατανοήσει ότι οι επιλογές του επικεφαλής τους μόνο μια νέα πρόταση για το αύριο της Πελοποννήσου δεν συνιστούν. Έτσι, αρκετοί υποψήφιοι του Π. Νίκα έχουν επιλέξει να μην εμφανίζονται στο πλευρό του και πολύ περισσότερο να μην υιοθετούν τη ρητορική του, προσπαθώντας να αποφύγουν το πολιτικό κόστος.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμος Πύλου – Νέστορος: «Ανάσταση» με Αντώνη Σαμαρά περιμένουν Καφαντάρης – Καρβέλας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Βρέχει ευρώ στο δήμο Καλαμάτας: Επιχορηγήσεις συλλόγων για …όλα τα γούστα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Βολές σε Κουτσούλη και ΠΑΣΟΚ και από την παράταξη Τατούλη – «Αρχίζουν τα γραμμάτια και εξοφλούνται»

Βολές εναντίον του επικεφαλής της παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου, την οποία στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Κουτσούλη, με αφορμή την εκλογή του με

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Σφοδρή επίθεση Μάκαρη στην παράταξη του ΠΑΣΟΚ- «Σε συνεννόηση Πτωχός και Κουτσούλης»

Σφοδρή επίθεση εναντίον του συνδυασμού που στήριξε το ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές εκλογές και προσωπικά του επικεφαλής του, Δημήτρη Κουτσούλη, εξαπολύει με ανακοίνωσή

Το σχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικού πανεπιστημίου στην Καλαμάτα: Εγκαταστάσεις στο Ανατολικό Κέντρο για 200 φοιτητές – Συνεργασία με κολέγιο των ΗΠΑ και υποσχέσεις για οικονομικά οφέλη [αναλυτικά η πρόταση]

Στη δημοσιότητα δόθηκε η πρόταση της ΤΕΜΕΣ προς τον δήμο Καλαμάτας, σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικής Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και

Δήμος Καλαμάτας: Προχωράει η κατασκευή του αγωγού ύδρευσης – Oλοκληρώθηκαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων οι απαιτούμενες εργασίες μετά τον εντοπισμό ευρημάτων

Επανεκκίνησαν, δίχως προβλήματα, οι εργασίες κατασκευής του νέου αγωγού ύδρευσης Φ800, από τις Πηγές Πηδήματος στην Καλαμάτα, στην περιοχή της Άνθειας. Σύμφωνα

Δείτε επίσης