Αμηχανία και απογοήτευση στην παράταξη του Παναγιώτη Νίκα – Γκρίνια για την επικοινωνιακή αυλή

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο εσωτερικό του συνδυασμού του Παναγιώτη Νίκα, καθώς σοβαρά στελέχη του διαφωνούν με στρατηγικές επιλογές του ίδιου και της επικοινωνιακής του ομάδας.

Μουρμούρες έχουν προκληθεί στο εσωτερικό της παράταξης Νίκα από τις επιλογές του υποψήφιου περιφερειάρχη της ΝΔ, στο πλαίσιο της αντιπαράθεσής του με τον Πέτρο Τατούλη.

Η σκανδαλολογία

Ήδη, σοβαρά στελέχη της παράταξης του Παναγιώτη Νίκα, τα οποία διαθέτουν εκλογική και πολιτική εμπειρία, εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την επιλογή Νίκα να αντιπαρατεθεί με τον κ. Τατούλη στο …γήπεδο της σκανδαλολογίας.

Το γεγονός, δε, ότι η καλλιεργούμενη σκανδαλολογία αφορά ζητήματα που έχουν απασχολήσει πολλάκις την επικαιρότητα, ακόμα και πριν τις εκλογές του 2014, προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη δυσαρέσκεια στο εσωτερικό της παράταξης Νίκα.

Σύμφωνα με τους δυσαρεστημένους, η επιλογή του επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας για την Πελοπόννησο» να υιοθετήσει τακτικές των αντιπάλων Τατούλη το 2014 φτάνει στα όρια της πολιτικής ανοησίας, καθώς οι εν λόγω πρακτικές κρίθηκαν στις εκλογές εκείνης της περιόδου, με θετικό αποτέλεσμα για τον νυν περιφερειάρχη.

Η γλώσσα και το ύφος

Την ίδια στιγμή, ενόχληση υπάρχει στην παράταξη Νίκα και από το ύφος και τη γλώσσα που χρησιμοποιεί ο επικεφαλής της παράταξής τους, προκειμένου να στηρίξει το αφήγημα της σκανδαλολογίας.

Οι δύο τελευταίες ανακοινώσεις του κ. Νίκα έχουν προκαλέσει πρόσθετη αμηχανία σε υποψήφιους της «Πρωτοβουλίας», καθώς η …ποιότητα της γλώσσας που χρησιμοποιεί ο κ. Νίκας ξενίζει. Επιπροσθέτως, η εικόνα του κ. Νίκα να εκφωνεί λόγους – διαγγέλματα, σκαρφαλωμένος σε τραπέζια καφενείων ή να καθυβρίζει τον νυν περιφερειάρχη και την οικογένειά του προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη αμηχανία στα στελέχη της παράταξης του «γαλάζιου» υποψήφιου περιφερειάρχη.

Γκρίνια για την …αυλή

Την έντονη δυσαρέσκεια στελεχών της παράταξης Νίκα έχουν προκαλέσει και οι επιλογές της επικοινωνιακής ομάδας του υποψήφιου περιφερειάρχη.

Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν τα εσωτερικά της παράταξης, η δυσαρέσκεια για την επικοινωνιακή ομάδα Νίκα έχει να κάνει με το γεγονός ότι της χρεώνουν τη στρατηγική επιλογή του επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας» να επιλέξει την πόλωση αντί του προγραμματικού λόγου, αλλά και το γεγονός ότι πέριξ του υποψήφιου περιφερειάρχη έχει δημιουργηθεί μια ιδιότυπη αυλή, η οποία ήδη λοξοκοιτάζει το πολιτικό της αύριο. 

Απουσίες

Ο προβληματισμός που επικρατεί στο εσωτερικό της παράταξης Νίκα επιβεβαιώνεται πλήρως και από τη δημόσια στάση που κρατούν στελέχη της συγκεκριμένης παράταξής.

Τα κατά τεκμήριο εμπειρότερα πολιτικά στελέχη του συνδυασμού αποφεύγουν έντεχνα, αλλά σαφώς, να μπουν στο κάδρο της λάσπης που επιχειρεί να φιλοτεχνήσει ο κ. Νίκας, ενώ ακόμα και νεότερα στελέχη έχουν κατανοήσει ότι οι επιλογές του επικεφαλής τους μόνο μια νέα πρόταση για το αύριο της Πελοποννήσου δεν συνιστούν. Έτσι, αρκετοί υποψήφιοι του Π. Νίκα έχουν επιλέξει να μην εμφανίζονται στο πλευρό του και πολύ περισσότερο να μην υιοθετούν τη ρητορική του, προσπαθώντας να αποφύγουν το πολιτικό κόστος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ