Στο «στόχαστρο» o Παναγιώτης Νίκας και η Φάρις για το δυστύχημα στον σαϊτοπόλεμο

3 Μαΐου 2019

Αναβλήθηκε για τις 15 Μαΐου η δίκη για τον θανάσιμο τραυματισμό του Κ. Θεοδωρακάκη στον σαϊτοπόλεμο. Σοβαρές καταγγελίες του Κ. Μαργέλη για δήμο Καλαμάτας και Φάρις. Να προσέλθει ο Π. Νίκας στο δικαστήριο ζήτησε ο Αντ. Κατσάς. 

Αναβλήθηκε εκ νέου σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας, η δίκη των επτά κατηγορουμένων για την υπόθεση του θανάσιμου τραυματισμού του 53χρονου εικονολήπτη το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα, κατά την διάρκεια του σαϊτοπόλεμου και η νέα δικάσιμος ορίστηκε για τις 15 Μαΐου, καθώς δεν ολοκληρώθηκε η δικογραφία.

Κατά την διάρκεια της σημερινής διαδικασίας, η οικογένεια του 53χρονου εικονολήπτη δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής και το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα για τους δύο εκ των επτά κατηγορουμένων, οι οποίοι διώκονται για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Οι δηλώσεις

Εκτός της διαδικασίας ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν και οι δηλώσεις των συνηγόρων, οι οποίες έγιναν μετά την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος του Νίκου Μπασακίδη, του δημοτικού συμβούλου ο οποίος φέρεται ως «υπεύθυνος» για τη διοργάνωση από την πλευρά του δήμου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, επανέλαβε τη θέση του ότι ο πελάτης του δεν έχει καμία αρμοδιότητα και καμία ευθύνη για τη διοργάνωση του εθίμου.

Παράλληλα, ο κ. Μαργέλης προχώρησε σε μια εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία κατά του δήμου Καλαμάτας και της δημοτικής επιχείρησης «Φάρις», καθώς σημείωσε ότι η Φάρις έχει προχωρήσει σε αίτηση ανάκλησης ιδιωτικού συμφωνητικού της δημοτικής επιχείρησης με ιδιωτική εταιρεία, το οποίο αφορούσε τη διεξαγωγή του εθίμου. Σύμφωνα με τον κ. Μαργέλη, η αίτηση ανάκλησης του ιδιωτικού συμφωνητικού έγινε στις 2 Μαΐου, μετά την διεξαγωγή του σαϊτοπόλεμου! Ο συνήγορος του κ. Μπασακίδη χαρακτήρισε το γεγονός «ύποπτο» και «ερευνητέο», ενώ διευκρίνισε ότι ο ίδιος έχει στα χέρια του το ιδιωτικό συμφωνητικό.

Ενδιαφέρον είχαν και οι δηλώσεις του δικηγόρου, Αντώνη Κατσά, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση 5 συμμετεχόντων στον σαΐτοπόλεμο. Ο κ. Κατσάς σημείωσε ότι ζήτησε τον ορισμό πραγματογνώμονα, προκειμένου να υπάρξει τεχνική έκθεση για την ακριβή πορεία της σαΐτας, η οποία προκάλεσε τον θάνατο του Κώστα Θεοδωρακάκη. Παράλληλα, ο κ. Κατσάς ζήτησε να κληθούν στο δικαστήριο, τουλάχιστον ως μάρτυρες, τόσο ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, όσο και ο πρόεδρος της Φάρις, Ιωάννης Δούζης. Το συγκεκριμένο αίτημα δεν έγινε δεκτό, ωστόσο, όπως εκτίμησε ο κ. Κατσάς, ενδεχομένως ο κ. Νίκας και ο κ. Δούζης να προσέλθουν στο δικαστήριο με άλλη ιδιότητα. «Έχω μια υποψία, που μπορεί να αγγίζει τα όρια της βεβαιότητας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσάς «ότι δεν το έκανε δεκτό το δικαστήριο αυτό (σσ το αίτημα για κλήση των δύο) γιατί  ο κ. Νίκας και ο κ. Δούζης να έρθουν στο δικαστήριο με άλλη ιδιότητα». Μάλιστα, ο κ. Κατσάς κληθείς να εξηγήσει τη συγκεκριμένη αναφορά ξεκαθάρισε ότι «πιθανόν να έρθουν ως κατηγορούμενοι».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι και ο κ. Μαργέλης σημείωσε ότι «δεν έχουν οδηγηθεί όλοι οι υπεύθυνοι απέναντι στη δικαιοσύνη».

 

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σταματά το έθιμο του σαϊτοπολέμου λέει μετά τις αντιδράσεις ο Παναγιώτης Νίκας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παρασύσκεψη Νίκα στο εκλογικό του κέντρο με καλεσμένους υποψήφιους δημάρχους Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑ

Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση εκατοντάδων ιδιοκτησιών στην Κηπούπολη – Για «σπουδαία νέα» κάνει λόγο ο δήμαρχος Καλαμάτας

Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση εκατοντάδων ιδιοκτησιών στην Κηπούπολη καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας, ολοκληρώθηκε η καταχώριση στο Κτηματολόγιο

Δείτε επίσης