Ανίκανοι και μοιραίοι οι …ιδιοκτήτες του ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας

19 Μαρτίου 2021

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επέστρεψε το φάκελο με το αίτημα τροποποίησης των προδιαγραφών. Ρεσιτάλ ανικανότητας και ερασιτεχνισμού από την Ένωση Μεσσηνίας και το ΣΥΜΕΠΟΠ. Παρέμβαση Αναστασόπουλου για να σωθεί η υπόθεση.  

Ούτε τα πιο απλά, όπως είναι η κατάθεση πλήρους φακέλου για την τροποποίηση των προδιαγραφών ήσσονος σημασίας, δεν καταφέρνουν να πράξουν οι φορείς της Μεσσηνίας, οι οποίοι εμφανίζονται ως «ιδιοκτήτες» του ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας και παριστάνουν τους …ειδήμονες και τους …ειδικούς επί του θέματος.

Την ανικανότητα των φορέων (Ένωση Μεσσηνίας και ΣΥΜΕΠΟΠ) που διαχειρίζονται το ζήτημα του ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας, αποκάλυψε ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, η οποία αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να διασώσει την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας σημειώνεται:  

 «Το αίτημα τροποποίησης των προδιαγραφών ήσσονος σημασίας, που κατατέθηκε από τον Αγροτικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό ‘Ενωση Μεσσηνίας’, τον Σύλλογο υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών προϊόντων ΠΟΠ, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Στέρνας και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Νηλέας, ως γνωστόν έχει επιστραφεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με παρατηρήσεις ως προς την περιγραφή των προδιαγραφών.

Για το σκοπό αυτό και επειδή επιβάλλεται να περιγραφούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και να διευκρινιστούν οι τροποποιήσεις των προδιαγραφών, έχει συσταθεί ομάδα εργασίας από τις ΔΑΟΚ Μεσσηνίας και Τριφυλίας, που εργάζεται πάνω στο σχέδιο αυτό.

Στο πλαίσιο αυτό, η ομάδα εργασίας μελετά τις παρατηρήσεις του υπουργείου, συνεργάζεται μαζί του καθώς και με τους φορείς της πρότασης τροποποίησης, ώστε άμεσα να επανυποβληθεί ο σχετικός φάκελος προς αξιολόγηση. Σε περίπτωση που η ομάδα εργασίας χρειαστεί υποστήριξη από εξωτερικό συνεργάτη, αυτό θα γίνει με μέριμνα της Περιφέρειας».

Υπενθυμίζεται ότι οι ίδιοι φορείς, Ένωση Μεσσηνίας και ΣΥΜΕΠΟΠ, έχουν εμφανιστεί ως «σωτήρες» του ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας, ωστόσο, όπως αποδεικνύεται, είναι ανίκανοι να διαχειριστούν ακόμα και τα πιο απλά και προφανώς και το μέλλον του προϊόντος.  

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σαρηγιάννης: Στοχεύουμε στον ελεύθερο χρόνο, ενώ θα έπρεπε να στοχεύσουμε στον χώρο εργασίας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κικίλιας: Υποχρεωτική η διεξαγωγή δυο rapid test την εβδομάδα σε όλο το προσωπικό του ΕΣΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Τα πρώτα αγροδιατροφικά προϊόντα με πιστοποιητικό για την αντιοξειδωτική δράση τους: Λάδι, ελιές και κορινθιακή σταφίδα στη λίστα

Nέο και ισχυρότερο πλεονέκτημα στην ευρωπαϊκή και μεσογειακή διατροφή, το εμπόριο, την εθνική παραγωγή και οικονομία αποκτούν πλέον τα κύρια ελληνικά αγροτοδιατροφικά

Δείτε επίσης