Σαρηγιάννης: Στοχεύουμε στον ελεύθερο χρόνο, ενώ θα έπρεπε να στοχεύσουμε στον χώρο εργασίας

19 Μαρτίου 2021

Την ανησυχία τους αναφορικά με την πορεία του κορονοϊού εκφράζουν οι ειδικοί τονίζοντας πως για να χαλαρώσουν τα μέτρα θα περάσει ακόμη καιρός. Σε συνέντευξη τους το πρωί της Παρασκευής (19/3) η Ματίνα Παγώνη και ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης ζήτησαν την πιστή τήρηση των περιορισμών ενώ παράλληλα αναφέρθηκαν στο lockdown.

Όπως τόνισε μιλώντας στο Mega o καθηγητής υγειονομικής και περιβαλλοντικής μηχανικής ΑΠΘ η πορεία τις επόμενες δυο βδομάδες θα είναι αυξητική, ενώ καλό θα ήταν να διατηρηθεί ένα επίπεδο περιορισμού για αυτή τη χρονική περίοδο, αλλά με στόχο την κατάλληλη προετοιμασία για άνοιγμα με μεγαλύτερη υγειονομική ασφάλεια.

Υποστήριξε ότι υπάρχουν τρόποι για να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες, αλλά χρειάζεται προγραμματισμός.

Από την πλευρά της η πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών ισχυρίστηκε ότι το lockdown δεν αποδίδει και ότι πρέπει να γίνουν κινήσεις για να σταματήσει η πίεση του κόσμου και να ξεκινήσει η χαλάρωση των μέτρων. Για την μετακίνηση από νομό σε νομό, σημείωσε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα.

Ο κ. Σαρηγιάννης υπογράμμισε ότι δεν είναι ότι δεν λειτουργεί το lockdown, αλλά ότι υπάρχει διασπορά σε συγκεκριμένα σημεία σημειώνοντας πως «καλό θα είναι να διατηρήσουμε ένα επίπεδο περιορισμού για άλλες δύο εβδομάδες».

«Στοχεύουμε στον ελεύθερο χρόνο, ενώ θα έπρεπε να στοχεύσουμε εκεί που περνάμε τον περισσότερο χρόνο, δηλαδή στον χώρο εργασίας», τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης ζητώντας αύξηση του ποσοστού της τηλεργασίας. Εξήγησε δε ότι οι ώρες απαγόρευσης το Σαββατοκύριακο δεν είναι πρόβλημα ειδικά στα αστικά κέντρα για να μην υπάρχει συνωστισμός στη φάση της επιστροφής. Παράλληλα είπε πως τα κομμωτήρια θα μπορούσαν να λειτουργήσουν καθώς είναι με ραντεβού και σε πολλά υπάρχουν ειδικές συσκευές απολύμανσης.

Για την αύξηση ιικού φορτιού στην Κρήτη, υποστήριξε ότι αυτή οφείλεται στα μεταλλαγμένα κρούσματα και τη χαμηλή εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων.

Με τη σειρά της η Ματίνα Παγώνη, έκανε λόγο για αύξηση των τεστ και χρήση διπλής μάσκας, ενώ τόνισε πως στόχος είναι τα εμβόλια. Σημείωσε πως το lockdown δεν αποδίδει και εξήγησε πως είναι καλύτερα κάποιος να πάει σε ένα ζαχαροπλαστείο, μία καφετέρια τηρώντας τα μέτρα παρά να συνωστίζεται.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συρροή κρουσμάτων στο «Μεταξά»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ανίκανοι και μοιραίοι οι …ιδιοκτήτες του ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε επίσης