Άλλα λέει ο Νίκας και άλλα ο Βασιλόπουλος για την ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας

30 Μαρτίου 2021

Τελειωμό δεν έχει το αλαλούμ με την ΠΟΠ ελιάς Καλαμάτας, καθώς άλλα λέει πρώην δήμαρχος της Μεσσηνιακής πρωτεύοσας και νυν περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας και άλλα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.

Συγκεκριμένα, σε σημερινή δήλωσή του για το θέμα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρώην δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, σημειώνει:

«Εξ ίσου σαφής είναι και η θέση της Περιφέρειας αναφορικά με την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας. Ο προσδιορισμός αυτός είναι για τη Μεσσηνία ή για τη νότια Πελοπόννησο, δηλαδή τη Μεσσηνία, τη Λακωνία και μέρος της Ηλείας -περιοχές που έχουν συγκεκριμένες κλιματικές συνθήκες και εδαφικά χαρακτηριστικά».

Σε δήλωσή του, στις αρχές Μαρτίου, για το ίδιο θέμα ο νυν δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, σημείωνε:

«Είναι σημαντικό να αναφέρω ότι όσον αφορά το όνομα αυτό κάθε αυτό, βρισκόμαστε σε συζητήσεις και προετοιμάζουμε τις ενέργειές μας ώστε να προασπίσουμε με κάθε μέσο τόσο τη φήμη όσο και τη χρήση του ονόματος «Καλαμάτα», η οποία δεν μπορεί παρά να έχει αναφορά και μόνο στην περιοχή μας. Οι κινήσεις δε που προετοιμάζουμε σχετίζονται με την πνευματική ιδιοκτησία που έχουμε ως προς το όνομα, με την κατοχύρωση διεθνώς του σήματος και της εμπορικής ονομασίας και θέλω να πιστεύω πως πολύ σύντομα θα έχουμε περισσότερα προς ανακοίνωση».

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τσίπρας: «Απούσα η κυβέρνηση από το δράμα που ζει ο ελληνικός λαός»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μεσσηνία: Διανομή τροφίμων σε 6.591 οικογένειες του Νομού

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Τα πρώτα αγροδιατροφικά προϊόντα με πιστοποιητικό για την αντιοξειδωτική δράση τους: Λάδι, ελιές και κορινθιακή σταφίδα στη λίστα

Nέο και ισχυρότερο πλεονέκτημα στην ευρωπαϊκή και μεσογειακή διατροφή, το εμπόριο, την εθνική παραγωγή και οικονομία αποκτούν πλέον τα κύρια ελληνικά αγροτοδιατροφικά

Δείτε επίσης