Άγχος στη ΝΔ και στη Μεσσηνία για τα επόμενα βήματα του Αντώνη Σαμαρά

31 Μαρτίου 2021

Στραμμένο το βλέμμα στον Αντώνη Σαμαρά έχουν στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, καθώς περιμένουν με αγωνία τις επόμενες κινήσεις του Μεσσήνιου πολιτικού. Οι συμφωνίες με τα Σκόπια, η «αναμέτρηση» στη Βουλή και ώρα των αποφάσεων για βουλευτές και στελέχη της ΝΔ.

Στις κινήσεις του Αντώνη Σαμαρά έχει επικεντρωθεί το ενδιαφέρον στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, δεδομένου ότι οι εκτιμήσεις λένε ότι ο πρώην Πρωθυπουργός αργά ή γρήγορα θα κάνει και πάλι αισθητή την παρουσία του.

Μάλιστα, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν άριστα το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς …άντεξε στον πειρασμό και δεν έβαλε δύσκολα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τις δηλώσεις και την αρθρογραφία του για τα 200 χρόνια από την έναρξη της επανάστασης του 1821, δημιούργησε επιπρόσθετη αγωνία στη «γαλάζια» παράταξη.

Οι επαφές

Η αγωνία γίνει ακόμα μεγαλύτερη, καθώς, παρότι το προηγούμενο διάστημα έγινε προσπάθεια να εμφανιστεί ο πρώην Πρωθυπουργός απομονωμένος από το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, η αλήθεια είναι ότι ο Μεσσήνιος πολιτικός έχει καθημερινή επαφή με στελέχη της ΝΔ και όχι μόνο με αυτά που ανήκουν στο λεγόμενο σαμαρικό μπλοκ.

Οι συμφωνίες με τα Σκόπια

Πάντως, σύμφωνα με έμπειρα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, το επόμενο στοίχημα του κυβερνητικού κόμματος, σε σχέση με τις εσωτερικές διεργασίες, είναι η κύρωση των συμφωνιών με τα Σκόπια, οι οποίες αργά ή γρήγορα θα έρθουν στη Βουλή, προκειμένου να ψηφιστούν. Οι συγκεκριμένες συμφωνίες απορρέουν από τη συμφωνία των Πρεσπών και, ήδη, η εισαγωγή τους στο Κοινοβούλιο έχει αναβληθεί, υπό των φόβο των εσωκομματικών αντιδράσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες, οι συγκεκριμένες συμφωνίες θα έλθουν στη Βουλή το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ κάποιες από αυτές λένε ότι χρονικός ορίζοντας των εξελίξεων είναι ο επόμενος μήνας.  

Το κρίσιμο ζήτημα που σχετίζεται με το εν λόγω θέμα, σύμφωνα με όσα συζητιούνται στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, δεν είναι τι θα πράξει ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα υπερψηφίσει τις συγκεκριμένες συμφωνίες, αλλά αν την ίδια στάση θα υιοθετήσουν και άλλοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Αν διαφωνήσει μόνο ο κ. Σαμαράς, τότε η ΝΔ θα επιχειρήσει να αποφύγει τη σύγκρουση και θα μιλήσει για «προσωπικές θέσεις» του πρώην Πρωθυπουργού, όπως κάνει μέχρι σήμερα.

Αν όμως τον κ. Σαμαρά ακολουθήσουν και άλλοι βουλευτές, τότε τα ζητήματα που θα τεθούν στη ΝΔ δεν θα μπορούν να ξεπεραστούν με διαρροές από το Μαξίμου.

Η Μεσσηνία

Όλα τα παραπάνω έχουν ακόμα μεγαλύτερο Μεσσηνιακό ενδιαφέρον, καθώς έχει τη δική του σημασία να φανεί ποια στελέχη της ΝΔ ακολουθούν ακόμα τον κ. Σαμαρά και ποια έχουν ανοίξει διαύλους με την πλευρά Μητσοτάκη.

Μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε, στη Μεσσηνία υπάρχουν στελέχη της ΝΔ που δεν θέλουν να σκέπτονται καν ότι θα έρθει η ώρα και η στιγμή, που θα αναγκαστούν να διαλέξουν στρατόπεδο.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κοσμόπουλος: Αντιλαμβανόμαστε τη διαφάνεια με διαφορετικό τρόπο από τη Δημοτική Αρχή

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Χ»αμένο… δώρο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

Χρυσομάλλης: Επιβεβαίωση όσων ξέραμε ήδη από 10 Ιανουαρίου για τον δικαστικό χάρτη της Μεσσηνίας – Αιχμές για τα «δια των ενεργειών μου»

Με αφορμή την εισαγωγή στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το

Μαντάς για Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας: «Παραμένει ενεργό και πλήρως λειτουργικό, διατηρώντας τη δικαστική και χωρική αρμοδιότητα που κατείχε έως σήμερα»

Πλήρη διατήρηση της δικαστικής ύλης για το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας, με παράλληλη διατήρηση του συντριπτικά μεγαλύτερου μέρους της χωρικής του αρμοδιότητας, περιλαμβάνει το

Αντώνης Σαμαράς: Η υποψηφιότητα Μουρούτη δεν έχει σχέση με εμάς, λένε κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού

Σαφείς αποστάσεις παίρνει ο Αντώνης Σαμαράς από την υποψηφιότητα του Γιώργου Μουρούτη με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές. Και τούτο, καθώς η ανακοίνωση

Υποσχέσεις Μαντά για το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας – «Διασφαλίσεις» ζητά ο πρόεδρος του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου

Την ανάγκη να διατηρηθεί η σημερινή τοπική αρμοδιότητα του Πρωτοδικείου της Κυπαρισσίας «και να δοθούν οι απαραίτητες διασφαλίσεις για αυτό», υπογράμμισε ο

Προκλητική απάντηση του υπουργείου Υγείας: Kαλύπτονται επαρκώς οι υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων της Ανατολικής Πυλίας

Επαρκή κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των κατοίκων Κορώνης, Λογγά και Χαροκοπιού διαπιστώνει το υπουργείο υγείας, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας της

Δείτε επίσης