Άγχος στη ΝΔ και στη Μεσσηνία για τα επόμενα βήματα του Αντώνη Σαμαρά

Στραμμένο το βλέμμα στον Αντώνη Σαμαρά έχουν στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, καθώς περιμένουν με αγωνία τις επόμενες κινήσεις του Μεσσήνιου πολιτικού. Οι συμφωνίες με τα Σκόπια, η «αναμέτρηση» στη Βουλή και ώρα των αποφάσεων για βουλευτές και στελέχη της ΝΔ.

Στις κινήσεις του Αντώνη Σαμαρά έχει επικεντρωθεί το ενδιαφέρον στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, δεδομένου ότι οι εκτιμήσεις λένε ότι ο πρώην Πρωθυπουργός αργά ή γρήγορα θα κάνει και πάλι αισθητή την παρουσία του.

Μάλιστα, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν άριστα το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς …άντεξε στον πειρασμό και δεν έβαλε δύσκολα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τις δηλώσεις και την αρθρογραφία του για τα 200 χρόνια από την έναρξη της επανάστασης του 1821, δημιούργησε επιπρόσθετη αγωνία στη «γαλάζια» παράταξη.

Οι επαφές

Η αγωνία γίνει ακόμα μεγαλύτερη, καθώς, παρότι το προηγούμενο διάστημα έγινε προσπάθεια να εμφανιστεί ο πρώην Πρωθυπουργός απομονωμένος από το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, η αλήθεια είναι ότι ο Μεσσήνιος πολιτικός έχει καθημερινή επαφή με στελέχη της ΝΔ και όχι μόνο με αυτά που ανήκουν στο λεγόμενο σαμαρικό μπλοκ.

Οι συμφωνίες με τα Σκόπια

Πάντως, σύμφωνα με έμπειρα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, το επόμενο στοίχημα του κυβερνητικού κόμματος, σε σχέση με τις εσωτερικές διεργασίες, είναι η κύρωση των συμφωνιών με τα Σκόπια, οι οποίες αργά ή γρήγορα θα έρθουν στη Βουλή, προκειμένου να ψηφιστούν. Οι συγκεκριμένες συμφωνίες απορρέουν από τη συμφωνία των Πρεσπών και, ήδη, η εισαγωγή τους στο Κοινοβούλιο έχει αναβληθεί, υπό των φόβο των εσωκομματικών αντιδράσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες, οι συγκεκριμένες συμφωνίες θα έλθουν στη Βουλή το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ κάποιες από αυτές λένε ότι χρονικός ορίζοντας των εξελίξεων είναι ο επόμενος μήνας.  

Το κρίσιμο ζήτημα που σχετίζεται με το εν λόγω θέμα, σύμφωνα με όσα συζητιούνται στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, δεν είναι τι θα πράξει ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα υπερψηφίσει τις συγκεκριμένες συμφωνίες, αλλά αν την ίδια στάση θα υιοθετήσουν και άλλοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Αν διαφωνήσει μόνο ο κ. Σαμαράς, τότε η ΝΔ θα επιχειρήσει να αποφύγει τη σύγκρουση και θα μιλήσει για «προσωπικές θέσεις» του πρώην Πρωθυπουργού, όπως κάνει μέχρι σήμερα.

Αν όμως τον κ. Σαμαρά ακολουθήσουν και άλλοι βουλευτές, τότε τα ζητήματα που θα τεθούν στη ΝΔ δεν θα μπορούν να ξεπεραστούν με διαρροές από το Μαξίμου.

Η Μεσσηνία

Όλα τα παραπάνω έχουν ακόμα μεγαλύτερο Μεσσηνιακό ενδιαφέρον, καθώς έχει τη δική του σημασία να φανεί ποια στελέχη της ΝΔ ακολουθούν ακόμα τον κ. Σαμαρά και ποια έχουν ανοίξει διαύλους με την πλευρά Μητσοτάκη.

Μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε, στη Μεσσηνία υπάρχουν στελέχη της ΝΔ που δεν θέλουν να σκέπτονται καν ότι θα έρθει η ώρα και η στιγμή, που θα αναγκαστούν να διαλέξουν στρατόπεδο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ