Στάδιο Καλαμάτας: «Ψάχνει» τη χαμένη του αίγλη και αθλητές υψηλού επιπέδου

/

Το παρελθόν του, όταν ήταν πόλος έλξης μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, αλλά και χώρος προετοιμασίας μεγάλων αθλητών, αναζητά το δημοτικό στάδιο της Καλαμάτας.

Ωστόσο, προκειμένου να ανακτήσει τη φήμη του και να ξαναγίνει πόλος έλξης αθλητών και αθλητικών διοργανώσεων, απαιτούνται σοβαρές παρεμβάσεις, τόσο εντός του αγωνιστικού χώρου όσο και εκτός, ώστε να ξαναγίνει ένας σύγχρονος και λειτουργικός αθλητικός χώρος.

Το δημοτικό στάδιο της Καλαμάτας είναι ένα «γερασμένο» στάδιο και μόνο μια γενναία παρέμβαση, με στόχο την ολική του ανακαίνιση, θα μπορούσε να το μετατρέψει σε ένα στάδιο του 2021, το οποίο θα αποτελούσε, πέραν όλων των άλλων, ένα σημαντικό «όπλο» της Καλαμάτας στην τουριστική «μάχη» και στη διεκδίκηση μεριδίου από τον αθλητικό τουρισμό.

Όλα αυτά έρχονται ξανά στην επικαιρότητα με αφορμή την επίσκεψη του δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου, στο στάδιο της Πόλης, όπου και είχε την ευκαιρία να συναντήσει τους αθλητές που βρίσκονται στην Καλαμάτα (Μίλτος Τεντόγλου και η Βούλα Παπαχρήστου) υπό τις οδηγίες του προπονητή Γιώργου Πομάσκι.

Σε σχετική ανακοίνωση, με αφορμή την επίσκεψη του κ. Βασιλόπουλου στο Στάδιο της παραλίας, σημειώνεται:

«Ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε σε ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, που στόχο έχουν την ενίσχυση του αθλητισμού και κυρίως των υποδομών, καθώς η Καλαμάτα μπορεί να προσελκύσει -λόγω εγκαταστάσεων και καιρικών συνθηκών- αθλητές απ’ όλο τον κόσμο για την προετοιμασία τους.

Τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο προπονητής του Μεσσηνιακού και πρ. μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ Δημήτρης Πουλόπουλος, υπογράμμισαν ότι η Καλαμάτα μπορεί να γίνει και πάλι προορισμός αθλητικού τουρισμού και μάλιστα υψηλού επιπέδου.

Ιδιαίτερη και η αναφορά από τον προπονητή των πρωταθλητών Γ. Πομάσκι, ο οποίος επίσης εστίασε στα έργα που πραγματοποιήθηκαν στο Στάδιο, επιβεβαιώνοντας ότι η Καλαμάτα έχει αρχίσει να ανακτά τη φήμη που παλαιότερα είχε ως κορυφαίου προορισμού προετοιμασίας αθλητών στίβου.

Σημειώνεται ότι πέραν της ομάδας των αθλητών που σήμερα προπονούνται στο Στάδιο, αναμένονται το επόμενο διάστημα στην περιοχή και αθλητές από το εξωτερικό, επίσης στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πρωτοβουλίες του Πέτρου Τατούλη για το φυσικό αέριο στην περιφέρεια Πελοποννήσου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μητσοτάκης: Πρέπει να πείσουμε τους πιο ηλικιωμένους να κάνουν το εμβόλιο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

750 μαθητές εκτός των ΚΔΑΠ του δήμου Καλαμάτας – «Κόπηκαν» 2 στους 3 παρότι είχαν πλήρη φάκελο – Στην αναμονή για επιπλέον χρηματοδότηση ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες

Στοιχεία που σχετίζονται με τους δικαιούχους των voucher για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του δήμου Καλαμάτας