Ξεκίνησε η νέα εποχή για το στρατιωτικό αεροδρόμιο (120 ΠΕΑ) της Καλαμάτας

16 Απριλίου 2021

«Έπεσαν» οι υπογραφές με το Ισραήλ για τη μετατροπή της 120 ΠΕΑ σε Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων. «Η Συμφωνία δίνει οριστική λύση στο χρονίζον πρόβλημα της εκπαιδεύσεως των Ικάρων της Πολεμικής Αεροπορίας» σημειώνει το υπουργείο Ενικής Άμυνας. Αξιωματικός που έχει διοικήσει την 120 ΠΕΑ υπέγραψε για λογαριασμό της Ελλάδας.

Την μετατροπή της αεροπορικής βάσης της Καλαμάτας σε σύγχρονο κέντρο εκπαίδευσης πιλότων, διεθνούς χαρακτήρα, υπέγραψε σήμερα ο γενικός διευθυντής της Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) Αντιπτέραρχος (ε.α), Θεόδωρος Λάγιος, και ο ισραηλινός ομόλογός του Ταξίαρχος (ε.α) Γιαΐρ Κουλάς.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας:

Με εξουσιοδότηση από τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, ο Γενικός Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ, Απτχος (Ι) Θεόδωρος Λάγιος (ε.α) και o Διευθυντής Διεθνούς Αμυντικής Συνεργασίας του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ (SIBAT), Ταξίαρχος ε.α. Γιαΐρ Κουλάς (Yair Kulas), υπέγραψαν την Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021, Αμυντική Διακρατική συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και του Κράτους του Ισραήλ για τη δημιουργία Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων στην 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος, στην Καλαμάτα.
Η Συμφωνία δίνει οριστική λύση στο χρονίζον πρόβλημα της εκπαιδεύσεως των Ικάρων της Πολεμικής Αεροπορίας με ικανοποιητική επάρκεια ωρών πτήσεως και υπερσύγχρονων εκπαιδευτικών μέσων, ενώ παράλληλα ενδυναμώνει ουσιαστικά τη στρατηγική συνεργασία Ελλάδος και Ισραήλ.
Παρόντες στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας ήταν ο Ακόλουθος Άμυνας του Κράτους του Ισραήλ στην Ελλάδα, Σμήναρχος Γιόσι Πίντο (Υossi Pinto), o Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της “Elbit Systems” κ. Μπεζχάλελ (Μπούτζι) Μαχλίς [Benhalel (Butzi) Machlis] και Ισραηλινή Αντιπροσωπία.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά της διασποράς του στελέχους κορωνοϊού “Covid-19”.

Διάβασε και αυτό: Νέα σελίδα για το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Σημειώνεται ότι ο σημερινός διευθυντής της ΓΔΑΕΕ, Θεόδωρος Λάγιος, είχε υπηρετήσει επί μακρόν στην Καλαμάτα, καθώς από τον Ιούνιο 2013 έως τον Μάρτιο του 2015 ήταν Υποδιοικητής της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος (ΠΕΑ), ενώ από το Μάρτιο του 2015 έως το Μάρτιο 2016 ήταν Διοικητής.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

21 ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Βασιλόπουλος για 120 ΠΕΑ: Σημαντική ημέρα για την Καλαμάτα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Απομακρύνεται η σαχαριανή σκόνη – Τι δείχνουν τα προγνωστικά στοιχεία – Εικόνες από την Καλαμάτα

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του συστήματος DUST/METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το ισχυρό επεισόδιο μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης, με την ονομασία «Minerva Red», που εκδηλώνεται στη

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: «Η Εκκλησία έχει κάνει κατά καιρούς πάρα πολλά ανοίγματα, αλλά δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις»

Στην εκπομπή « Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε την Τετάρτη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. O Μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέρθηκε στον νόμο

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης