Φόβο στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων

Την έντονη ανησυχία τους για τις επιπτώσεις που θα έχει η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού εξέφρασαν στελέχη του Νοσοκομείου της Καλαμάτας. Αυξητική η τάση των εμβολιασμών στη Μεσσηνία. Νέα παρέμβαση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας υπέρ των εμβολιασμών. Έκκληση προς τους δημότες από τον δήμαρχο Καλαμάτας.

Μπορεί στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας οι νοσηλείες ασθενών με κορονοϊό να είναι λίγες το τελευταίο χρονικό διάστημα, ωστόσο, τα στελέχη του δεν εφησυχάζουν. Αντιθέτως, σύμφωνα με όσα σημείωσε η διοικήτρια του Νοσοκομείου, Ελένη Αλειφέρη, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συζήτησης που διοργάνωσε ο δήμος Καλαμάτας, η ανησυχία για την πορεία των νοσηλειών το επόμενο χρονικό διάστημα είναι έντονη.

«Παραμένουμε σε ετοιμότητα και είμαστε ανήσυχοι» σημείωσε χαρακτηριστικά η κα Αλειφέρη στην τοποθέτησή της, καθώς «μετά από 15 μέρες θα δούμε στο Νοσοκομείο τις επιπτώσεις της αύξησης των κρουσμάτων». Η κα Αλειφέρη προσέθεσε ότι από την αρχή της πανδημίας στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 500 νοσηλείες, υπογράμμισε ότι τα ποσοστά θνησιμότητας είναι χαμηλά και τόνισε ότι οι ασθενείς που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στην κλινική covid είναι στη συντριπτικής τους πλειοψηφία ανεμβολίαστοι.

Την ανησυχία της για τις επιπτώσεις της αύξησης των κρουσμάτων στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας εξέφρασε και η Δανάη Ελευθερίου, επιμελήτρια στην κλινική covid. Μάλιστα, η κα Ελευθερίου σημείωσε ότι τα νέα κρούσματα που καταγράφονται στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας αφορούν, κυρίως, νέες ηλικίες, από 18 έως 30 ετών, ενώ ανέφερε ότι από τους νοσηλευόμενους ασθενείς στην κλινική covid μόνο ο ένας έχει κάνει το εμβόλιο (πρώτη δόση). «Φοβόμαστε για το τι θα επακολουθήσει», είπε η κα Ελευθερίου αποτυπώνοντας την αγωνία που υπάρχει στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας.

Στη διαδικτυακή συζήτηση τοποθετήθηκε και ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας της Καλαμάτας, Παναγιώτης Κατσαφάδος, δομή η οποία έχει επωμιστεί μεγάλο βάρος στον τομέα των εμβολιασμών. Ο κ. Κατσαφάδος τόνισε ότι τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε μείωση του ενδιαφέροντος, ωστόσο, προσέθεσε ότι αυτή η εικόνα έχει αλλάξει την τελευταία εβδομάδα. Πλέον, σύμφωνα με τον κ. Κατσαφάδο, τα ραντεβού έχουν επανέλθει σε επίπεδα Ιουνίου, ενώ υπογράμμισε ότι τις τελευταίες τρεις ημέρες υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον και από νεότερους.

Στη διαδικτυακή συζήτηση παρενέβη και ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, κ. Χρυσόστομος, ο οποίος επανέλαβε τις θέσεις του για τους εμβολιασμούς. «Όποιος αποφεύγει τον εμβολιασμό αμαρτάνει. Όποιος προκαλεί τον θάνατο στη ζωή του και στη ζωή των άλλων κάνει μια πράξη που δεν είναι αποδεκτή από την Εκκλησία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσόστομος. Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην προσπάθεια, μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», ώστε να προχωρήσουν και οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί. «Και ο παπάς του χωριού πρέπει να βοηθήσει», ανέφερε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, προκειμένου η συγκεκριμένη προσπάθεια να έχει επιτυχία.

Τέλος, από την πλευρά του, ο οικοδεσπότης της συζήτησης, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, σημείωσε ότι ο δήμος Καλαμάτας έλαβε εγκαίρως αναγκαία και δύσκολα μέτρα. «Στην ίδια κατεύθυνση θα συνεχίσουμε, λαμβάνοντας πρωτοβουλίες», είπε ο κ. Βασιλόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του δήμου Καλαμάτας για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό. Ο κ. Βασιλόπουλος, τέλος, απηύθυνε έκκληση σε όλους τους δημότες Καλαμάτας να εμβολιαστούν, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τον αόρατο εχθρό».

Σημειώνεται ότι στην διαδικτυακή συζήτηση μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο Νίκος Σύψας, Καθηγητής Παθολογίας – Λοιμώξεων Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, ο Κώστας Τούτουζας, Καθηγητής Καρδιολογίας ΕΚΠΑ και πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας, ενώ συντονιστής ήταν ο Επίκουρος Καθηγητής, Παναγιώτης Χαλβατσιώτης.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μεγάλη αύξηση των κλήσεων στις γραμμές SOS του Χαμόγελου του Παιδιού

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμος Καλαμάτας: Ξεκάθαρη θέση Βασιλόπουλου για το κλειστό τμήμα του Νέδοντα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απομακρύνεται η σαχαριανή σκόνη – Τι δείχνουν τα προγνωστικά στοιχεία – Εικόνες από την Καλαμάτα

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του συστήματος DUST/METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το ισχυρό επεισόδιο μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης, με την ονομασία «Minerva Red», που εκδηλώνεται στη

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: «Η Εκκλησία έχει κάνει κατά καιρούς πάρα πολλά ανοίγματα, αλλά δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις»

Στην εκπομπή « Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε την Τετάρτη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. O Μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέρθηκε στον νόμο

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης