Πέρασε και δεν ακούμπησε: Φιάσκο η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Μεσσηνία

19 Ιουλίου 2021

Χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Μεσσηνία. Βόλτα που θύμιζε τουρισμό η περιοδεία στην Τριφυλία. Αναφορές στο …πόδι για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος και το αεροδρόμιο. Καμία αναφορά στα κρίσιμα αγροτικά ζητήματα του Νομού.

Χωρίς κανένα ουσιαστικό κέρδος για τη Μεσσηνία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Νομό, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δικαίωσε τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί.

Περιήγηση στην Τριφυλία

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Τριφυλία επί της ουσίας δεν προσέφερε τίποτα στο Νομό, καθώς ο Πρωθυπουργός αρκέστηκε στο ρόλο του …περιηγητή. Οι αναφορές του κ. Μητσοτάκη, δε, ήταν γενικόλογές, καθώς δεν αναφέρθηκε στα εξειδικευμένα προβλήματα του Νομού. Ακόμα και οι επισκέψεις του σε έργα της περιοχής ήταν κυρίως …τουριστικού ύφους, καθώς ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε γι’ αυτά και επανέλαβε όσα μέχρι σήμερα γνωρίζαμε.

Δηλώσεις στα σκαλιά

Η μόνη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε ορισμένα σημαντικά ζητήματα της Μεσσηνίας ήταν όταν έκανε δηλώσεις στα …σκαλιά του κτιρίου της περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη.

Ωστόσο, οι απαντήσεις που έδωσε ο κ. Μητσοτάκης δεν εμπεριείχαν καμία είδηση, δεδομένου ότι ο Πρωθυπουργός επανέλαβε όσα ήδη γνωρίζαμε.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση για έργα υποδομής, όπως ο δρόμος Καλαμάτα- Ριζόμυλος- Πύλος- Μεθώνη, είπε ότι «αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και εκτιμώ ότι ο ανταγωνιστικός διάλογος θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους και το έργο θα προχωρήσει έτσι όπως το έχουμε σχεδιάσει».

Σχετικά με το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είπε ότι «βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο της μελέτης για την καλύτερη αξιοποίηση του αεροδρομίου Καλαμάτας, ώστε να περάσει σε μία νέα εποχή, αφού αναπτύσσεται μία πολύ μεγάλη δυναμική σε όλη την Πελοπόννησο, και ειδικά στην περιοχή της δυτικής Μεσσηνίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση στην Τρίπολη για τη Κοινή Αγροτική Πολιτική χαρακτήρισε την επίσκεψη του σε Μεσσηνία «δημιουργικό οδοιπορικό» και μίλησε για τις εμπειρίες (!) που αποκόμισε από αυτό.

Ωστόσο, σε μια ομιλία 20 λεπτών ο κ. Πρωθυπουργός δεν βρήκε να πει τίποτα ουσιαστικό για τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο της Μεσσηνίας, το ελαιόλαδο, τη βρώσιμη ελιά, τη σταφίδα, τα σύκα, τις αγροτικές υποδομές του Νομού (φράγμα των Φιλιατρών κλπ).

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αυξάνονται τα κρούσματα που αφορούν στο στέλεχος Delta

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στην Καλαμάτα την Πέμπτη η Φώφη Γεννηματά – Συναντήσεις και επαφές με φορείς

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

Χρυσομάλλης: Επιβεβαίωση όσων ξέραμε ήδη από 10 Ιανουαρίου για τον δικαστικό χάρτη της Μεσσηνίας – Αιχμές για τα «δια των ενεργειών μου»

Με αφορμή την εισαγωγή στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το

Μαντάς για Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας: «Παραμένει ενεργό και πλήρως λειτουργικό, διατηρώντας τη δικαστική και χωρική αρμοδιότητα που κατείχε έως σήμερα»

Πλήρη διατήρηση της δικαστικής ύλης για το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας, με παράλληλη διατήρηση του συντριπτικά μεγαλύτερου μέρους της χωρικής του αρμοδιότητας, περιλαμβάνει το

Αντώνης Σαμαράς: Η υποψηφιότητα Μουρούτη δεν έχει σχέση με εμάς, λένε κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού

Σαφείς αποστάσεις παίρνει ο Αντώνης Σαμαράς από την υποψηφιότητα του Γιώργου Μουρούτη με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές. Και τούτο, καθώς η ανακοίνωση

Υποσχέσεις Μαντά για το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας – «Διασφαλίσεις» ζητά ο πρόεδρος του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου

Την ανάγκη να διατηρηθεί η σημερινή τοπική αρμοδιότητα του Πρωτοδικείου της Κυπαρισσίας «και να δοθούν οι απαραίτητες διασφαλίσεις για αυτό», υπογράμμισε ο

Προκλητική απάντηση του υπουργείου Υγείας: Kαλύπτονται επαρκώς οι υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων της Ανατολικής Πυλίας

Επαρκή κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των κατοίκων Κορώνης, Λογγά και Χαροκοπιού διαπιστώνει το υπουργείο υγείας, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας της

Δείτε επίσης