Ξέχασαν το δήμο Καλαμάτας: Ερήμην του ιδιοκτήτη τα παζάρια Νίκα – Ξυγκώρου για το κτίριο των σχολών Παπαφλέσσα

Χωρίς τον ξενοδόχο, το δήμο Καλαμάτας, λογαριάζουν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλης Ξυγκώρος, στην υπόθεση του κτιρίου των πρώην σχολών Παπαφλέσσα.

Χωρίς να έχει ερωτηθεί ο δήμος Καλαμάτας, τουλάχιστον επίσημα, συμφώνησαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλης Ξυγκώρος, την μετατροπή του κτιρίου της πρώην σχολής Παπαφλέσσα σε γραφεία, που θα εξυπηρετήσουν την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Το γεγονός ότι δεν έχει ερωτηθεί ο δήμος Καλαμάτας, ιδίως από τον πρώην δήμαρχο της πόλης, Παναγιώτη Νίκα, προκαλεί εύλογες απορίες, δεδομένου ότι ο ίδιος είχε ως πάγια θέση ότι το συγκεκριμένο κτίριο ανήκει στο δήμο.

Υπενθυμίζεται ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου έχει απασχολήσει πολλές φορές κατά το παρελθόν και πάντοτε ο πρώην δήμαρχος και νυν περιφερειάρχης Πελοποννήσου υποστήριζε ότι «οι σχολές Παπαφλέσσα έχουν καταγραφεί από το Δήμο ως περιουσιακό του στοιχείο» και ότι «είναι του Δήμου ιδιοκτησία»*.

Μάλιστα, με τη λογική αυτή ο κ. Νίκας είχε μπλοκάρει έργο προϋπολογισμού 8.000.000 ευρώ που είχαν σχεδιάσει ο προηγούμενος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημήτρης Μανιάτης, και ο προηγούμενος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης.

Πλέον, μετά τα τετελεσμένα που επιχειρούν να δημιουργήσουν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, το ενδιαφέρον στρέφεται στη στάση του δήμου Καλαμάτας, αν και εφόσον οι κ. Νίκας και Ξυγκώρος θυμηθούν να απευθυνθούν στον ιδιοκτήτη του κτιρίου.

*Τοποθέτηση του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας την 15η Σεπτεμβρίου 2017.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ