Ο βασιλιάς είναι γυμνός: Και προκλητικός και αμετανόητος και ψεύτης ο Παναγιώτης Νίκας

Με ένα μεγάλο ψέμα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, επιχείρησε να κρυφτεί από τις ευθύνες του, για την στήριξη της Περιφέρειας στην παράσταση Λιγνάδη, η οποία «ανέβηκε» στις φυλακές της Τρίπολης.

Ακόμα και σε ψέματα προσέφυγε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, προκειμένου να γλιτώσει από την κατακραυγή, για το γεγονός ότι η περιφέρεια Πελοποννήσου χρηματοδότησε, αλλά και είχε υπό την αιγίδα* της, υπό την προστασία της δηλαδή, την παράσταση Λιγνάδη, η οποία πρόσφατα «ανέβηκε» στις φυλακές της Τρίπολης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Νίκας, μιλώντας από το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου, δήλωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου ποτέ δεν είχε υπό την αιγίδα της την εν λόγω παράσταση και μάλιστα κατηγόρησε τις αντιπολιτεύσεις, οι οποίες αναφέρθηκαν σε αυτό το γεγονός, αποκαλώντας τους ψεύτες.

Είπε επί λέξει ο κ. Νίκας:

«Θα σας πω τι είναι ψέματα. Ξέρετε όλοι ότι δεν δόθηκε αιγίδα. Και σχεδόν όλοι οι ρήτορες αναφερθήκατε στην αιγίδα. Η αιγίδα είναι έγγραφη, έχει αριθμό πρωτοκόλλου. Ο ένας μετά τον άλλο εδώ μίλησε για την αιγίδα. Γιατί; Για να τεκμηριωθεί η επιδιωκόμενη ταύτιση. Αυτός ήταν ο σκοπός».

Και συμπλήρωσε ο κ. Νίκας:

«Επαναλαμβάνω λοιπόν. Αιγίδα, όπου θέλετε να ταυτίσετε αυτό το γεγονός, που δεν υπήρξε, με συγκεκριμένη συμπεριφορά και να την απαξιώσετε, δεν υπήρξε».

Δύο τουλάχιστον φορές, λοιπόν, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, από το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου, υποστήριξε ότι η Περιφέρεια δεν είχε υπό την αιγίδα της την παράσταση Λιγνάδη.

Είναι όμως έτσι, ή ο κ. Νίκας είπε ψέματα; Ισχύει ο ισχυρισμός του περιφερειάρχη Πελοποννήσου ή όχι;

Δυστυχώς για τον ίδιο, αλλά και για τους πολίτες της Πελοποννήσου, ο κ. Νίκας είπε ψέματα.

Συγκεκριμένα, στις 20 Σεπτεμβρίου του 2021 η περιφέρεια Πελοποννήσου εξέδωσε ανακοίνωση για την παράσταση Λιγνάδη, στην οποία ρητά αναφέρεται ότι η δράση τελεί υπό την αιγίδα της.

Σημειώνεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου:

Παράσταση με το πρωτότυπο έργο “Η απελευθέρωση της Τριπολιτσάς” θα δοθεί την ερχόμενη Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, στις 7.30 το απόγευμα, στο Κατάστημα Κράτησης Τρίπολης, από την θεατρική ομάδα κρατουμένων σε αυτό.

Η παράσταση εντάσσεται στις δραστηριότητες της δημιουργικής απασχόλησης των κρατουμένων του Καταστήματος και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 2021, υπό την αιγίδα και υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας:

Η ανακοίνωση στο επίσημο site της Περιφέρειας Πελοποννήσου εδώ

Εκτός λοιπόν από προκλητικός και αμετανόητος, ο κ. Νίκας αποδεικνύεται ότι είναι και ψεύτης, σε σχέση με το ζήτημα της παράστασης Λιγνάδη.

Αντί να ζητήσει συγνώμη, γιατί χρηματοδότησε και έθεσε υπό την αιγίδα της η περιφέρεια Πελοποννήσου μια παράσταση, της οποίας βασικός συντελεστής ήταν ο κατηγορούμενος για ειδεχθή εγκλήματα, Δημήτρης Λιγνάδης, επέλεξε να πει ψέματα, επέλεξε να διαστρεβλώσει την αλήθεια, επιχείρησε, τελικά, να κοροϊδέψει τους πολίτες.

*Στα νεοελληνικά η λέξη «αιγίδα» έχει την έννοια της προστασίας, άρα η φράση «υπό την αιγίδα» σημαίνει «υπό την προστασία». Στην Αρχαία Ελλάδα η λέξη είχε την έννοια της προστασίας, καθώς «αιγίδα» ονομαζόταν το δέρμα κατσίκας (αἴξ, αἰγός) που φορούσαν οι αρχαίοι Έλληνες ως ένδυμα. Αιγίδα λεγόταν και η δερμάτινη ασπίδα του Δία (γι’ αυτό ο Όμηρος τον ονομάζει αιγίοχο).

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κορονοϊός: Νέα μέτρα και στο βάθος… «σκληρό lockdown»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Φοιτητής έχασε τη ζωή του όταν έπεσε από ταράτσα πολυκατοικίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Βολές σε Κουτσούλη και ΠΑΣΟΚ και από την παράταξη Τατούλη – «Αρχίζουν τα γραμμάτια και εξοφλούνται»

Βολές εναντίον του επικεφαλής της παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου, την οποία στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Κουτσούλη, με αφορμή την εκλογή του με

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Σφοδρή επίθεση Μάκαρη στην παράταξη του ΠΑΣΟΚ- «Σε συνεννόηση Πτωχός και Κουτσούλης»

Σφοδρή επίθεση εναντίον του συνδυασμού που στήριξε το ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές εκλογές και προσωπικά του επικεφαλής του, Δημήτρη Κουτσούλη, εξαπολύει με ανακοίνωσή

Το σχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικού πανεπιστημίου στην Καλαμάτα: Εγκαταστάσεις στο Ανατολικό Κέντρο για 200 φοιτητές – Συνεργασία με κολέγιο των ΗΠΑ και υποσχέσεις για οικονομικά οφέλη [αναλυτικά η πρόταση]

Στη δημοσιότητα δόθηκε η πρόταση της ΤΕΜΕΣ προς τον δήμο Καλαμάτας, σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικής Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και

Δήμος Καλαμάτας: Προχωράει η κατασκευή του αγωγού ύδρευσης – Oλοκληρώθηκαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων οι απαιτούμενες εργασίες μετά τον εντοπισμό ευρημάτων

Επανεκκίνησαν, δίχως προβλήματα, οι εργασίες κατασκευής του νέου αγωγού ύδρευσης Φ800, από τις Πηγές Πηδήματος στην Καλαμάτα, στην περιοχή της Άνθειας. Σύμφωνα

Δείτε επίσης