Κυρίαρχος στο πολιτικό σκηνικό του δήμου Καλαμάτας ο Θανάσης Βασιλόπουλος

//

Η επιλογή της Καλαμάτας στις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις της Ευρώπης, εκτός από ιστορική ευκαιρία για τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, ισχυροποιεί πολιτικά τον δήμαρχο, Θανάση Βασιλόπουλο, ο οποίος πλέον είναι κυρίαρχος ενόψει των εκλογών του 2023.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Η επωδός, όσων βρέθηκαν πολιτικά απέναντι στον Θανάση Βασιλόπουλο, ήταν ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας είναι ένας αυτοδιοικητικός που δεν διαθέτει όραμα για το μέλλον της πόλης, ότι είναι ένας αυτοδιοικητικός που έχει το βλέμμα του στραμμένο μόνο στα «μικρά», στην καθημερινότητα του δήμου.

Η συγκεκριμένη κριτική απέναντι στον κ. Βασιλόπουλο ξεκίνησε από την εποχή που δημοσιοποίησε το ενδιαφέρον του να διαδεχθεί τον προκάτοχό του, Παναγιώτη Νίκα, και πολλές φορές εκφράστηκε ακόμα και από μέλη της ίδιας του της παράταξης. Κάποιοι εξ αυτών μάλιστα, ξεπερνώντας τα όρια της …αστικής ευγένειας, υποστήριζαν ότι ο τότε αντιδήμαρχος καθαριότητας δεν είχε τις γνώσεις και τη συγκρότηση, προκειμένου να οδηγήσει την Καλαμάτα στο μέλλον.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

Ωστόσο, 31 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο δήμαρχος Καλαμάτας διαψεύδει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο όσους του άσκησαν αυτού του είδους την κριτική, καθώς με την επιλογή στις 100 ευρωπαϊκές κλιματικά ουδέτερες πόλεις ο κ. Βασιλόπουλος καταφέρνει να βάλει το όνομά του δίπλα από μια ιστορική ευκαιρία. Πλέον, ο κ. Βασιλόπουλος είναι ο δήμαρχος που συνδυάζει το όνομά του με μια επιτυχία, ανάλογη της οποίας δεν έχει υπάρξει κατά το παρελθόν.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας κρατά στα χέρια του τη σημαντικότερη πρόκληση που έχει τεθεί στο δήμο Καλαμάτας τις τελευταίες δεκαετίες, μια πρόκληση που είναι ακόμα πιο σημαντική και από το στοίχημα της ανοικοδόμησης της πόλης μετά τον καταστρεπτικό σεισμό του 1986.

Το συγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, του οποίου ο ορίζοντας φτάνει μέχρι το 2030, δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε σημαντικούς οικονομικούς πόρους, δίνει τη δυνατότητα της υλοποίησης έργων και καινοτόμων δράσεων που θα μετατρέψουν την Καλαμάτα σε μια πόλη πρότυπο.

Η επόμενη μεγάλη πρόκληση για τον δήμαρχο Καλαμάτας είναι η διαχείριση της ιστορικής αυτής ευκαιρίας. Αν και εφόσον καταφέρει να την αξιοποιήσει θα είναι απόλυτος κυρίαρχος του πολιτικού σκηνικού του δήμου Καλαμάτας όχι μόνο στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2023, αλλά και στις επόμενες.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αποστολή του δήμου Καλαμάτας στις ΗΠΑ: Συνεχίζονται οι επαφές στο Lowell [φωτογραφίες]

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας με τον Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας για το ζήτημα της ακρίβειας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ