Χρεοκόπησε το μοντέλο «Καρνέση» – Η ώρα των πολιτικών απαντήσεων για το αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας και τις σημαντικές υποδομές του Νομού

Τη λογική «Αυτό είναι: Το παίρνεις ή το αφήνεις» έχει υιοθετήσει πλήρως το υπουργείο Υποδομών, σε σχέση με τα μεγάλα έργα της Μεσσηνίας, καθιστώντας κάθε έννοια διαλόγου και δυνατότητας ουσιαστικής παρέμβασης των τοπικών κοινωνιών στον σχεδιασμό τους σε …ουτοπία.

Η συγκεκριμένη λογική εκφράστηκε με σαφήνεια, όπως πάγια συμβαίνει, από τον γενικό διευθυντή Συγκοινωνιακών Έργων του υπουργείου Υποδομών, Γιάννη Καρνέση, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής, όπου και συζητήθηκε το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της Καλαμάτας.

Δήμος Καλαμάτας: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2022

Ο κ. Καρνέσης επιχείρησε να εμφανίσει το έργο ως «μονόδρομο», ως το μοναδικό που έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, επαναλαμβάνοντας ένα μοτίβο που έχει υιοθετήσει για τα πολύ μεγάλα έργα του Νομού.

Όπως και για το ζήτημα του οδικού άξονα Καλαμάτας – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, όπως και για το ζήτημα του περιμετρικού της Πύλου, έτσι και για το αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας, ο κ. Καρνέσης επιχείρησε να θέσει τετελεσμένα, στερώντας από την τοπική κοινωνία οποιαδήποτε επιλογή, παρότι από αυτά τα έργα κρίνεται το μέλλον της για πολλές δεκαετίες.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Αποτέλεσμα αυτής της λογικής ήταν ένα εμβληματικό έργο της Καλαμάτας να μετατραπεί σε φιάσκο πρώτου μεγέθους και τελικώς να απορριφθεί με ηχηρό τρόπο από το Δημοτικό Συμβούλιο της Καλαμάτας.

Το πολιτικό έλλειμα

Η παρουσία του κ. Καρνέση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Καλαμάτας, ωστόσο, κατέδειξε και κάτι ακόμα. Πλέον, είναι σαφές σε όλους ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, σε συνεδριάσεις που σχετίζονται με σημαντικά έργα, είναι απαραίτητη και η πολιτική εκπροσώπηση του υπουργείου Υποδομών.

Εξαιρετικά χρήσιμα τα στελέχη του υπουργείου Υποδομών, μεταξύ αυτών και ο κ. Καρνέσης με τη μεγάλη εμπειρία, ωστόσο, κάποιες στιγμές τα ζητήματα που μπαίνουν απαιτούν πολιτικές απαντήσεις και τέτοιες είναι αρμόδια να δίνει μόνο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

Ως εκ τούτου οι απαντήσεις για τα μεγάλα έργα υποδομών της Μεσσηνίας, μεταξύ αυτών και του αντιπλημμυρικού της Καλαμάτας, πρέπει να δοθούν από πολιτικά χείλη, τα οποία θα αναλάβουν και την πολιτική ευθύνη των όποιων επιλογών.

Διάβασε και αυτό: Η πρώτη δήλωση Βασιλόπουλου μετά το «όχι» του ΔΣ Καλαμάτας στο αντιπλημμυρικό – Οι πολιτικές προεκτάσεις και οι …αποκαλύψεις

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επίθεση Βασιλόπουλου στις αντιπολιτεύσεις: Παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σταθερά ψηλά: 243 κρούσματα στη Μεσσηνία το Σάββατο – 18.214 μολύνσεις σε ολόκληρη τη χώρα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Χαρίτσης: «Η Νέα Αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς πολίτες σήμερα»

«Η Νέα Αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς πολίτες σήμερα», δηλώνει ο Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξη του στην

Μενδώνη από την Καλαμάτα: «Η Ελλάδα πρέπει ενωμένη, με πίστη στη δημοκρατία και στις οικουμενικές αξίες του δυτικού πολιτισμού, να προχωρεί μπροστά»

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, παρέστη στην παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Καλαμάτα

Δείτε επίσης