Μετά από δύο χρόνια: Ξεκίνησε η λειτουργία της κατασκήνωσης της Αγίας Μαρίνας στον Ταΰγετο [φωτογραφίες]

/

Το Σάββατο 16 Ιουλίου 2022, ξεκίνησε η πρώτη περίοδος παραθερισμού στην κατασκήνωση Αγίας Μαρίνας, που βρίσκεται σε μαγευτική ελατόφυτη περιοχή στον Ταΰγετο.

Σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας σημειώνεται:

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Η κατασκήνωση βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, καθώς προηγήθηκαν, από συνεργεία του Δήμου, εργασίες ανακαίνισης σχεδόν στο σύνολο των υποδομών της δομής.

Η κατασκήνωση, που φέτος επαναλειτουργεί, μετά από διάστημα δύο ετών, θα φιλοξενήσει νέους και ηλικιωμένους σε συνολικά τρεις κατασκηνωτικές περιόδους. Διαθέτει πλήρως ανακαινισμένα Μαγειρεία και Εστιατόριο, γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, θέατρο, παιδική χαρά και οικίσκους για τη φιλοξενία παιδιών και ΑΜΕΑ για τις δύο πρώτες κατασκηνωτικές περιόδους και άτομα τρίτης ηλικίας για την τρίτη κατασκηνωτική περίοδο.

Ο παραθερισμός ξεκίνησε και θα διαρκέσει για την α’ περίοδο έως 25 Ιουλίου 2022. Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το αρμόδιο Γραφείο (2.32) της Διεύθυνσης Πρόνοιας, καθώς για την β’ κατασκηνωτική περίοδο (25 Ιουλίου  – 4 Αυγούστου) υπάρχουν ακόμα διαθέσιμες θέσεις.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Η κατασκηνωτική περίοδος εκκίνησε με την τέλεση Αγιασμού, παρουσία του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, του αρμόδιου Αντιδημάρχου Γιώργου Φάβα, προέδρων Κοινοτήτων του Ταϋγέτου και υπηρεσιακών στελεχών.

Υπήρξε αυτοψία και ενημέρωση για τις εργασίες που προηγήθηκαν και ενημέρωση για το πρόγραμμα της κατασκήνωσης από τον συντονιστή (αρχηγό) της, καθηγητή φυσικής αγωγής, Μιχάλη Φασουλή. Ακολούθησε καλωσόρισμα των παιδιών που φιλοξενούνται στην κατασκήνωση.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

Ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος σημείωσε ότι η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της τοποθέτησε τα ζητήματα της κοινωνικής πρόνοιας, ψηλά στις προτεραιότητές της με τη λογική ότι, πρέπει να στηρίζεται ο άνθρωπος στις δυσκολίες του και να υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ των μελών της κοινωνίας μας. Για τους λόγους αυτούς ενισχύθηκαν οι κοινωνικές δομές του Δήμου και ασκήθηκε από τον ίδιο μεγάλη πίεση σε όλους ώστε να ολοκληρωθεί το έργο των κατασκηνώσεων και να λειτουργήσουν κανονικά. Ο Δήμαρχος ανέφερε, επίσης, ότι «η καλύτερη ανταμοιβή για εμάς είναι τα χαμόγελα των παιδιών που ήδη φιλοξενούνται στις εκσυγχρονισμένες εγκαταστάσεις! Περιμένουμε ακόμη περισσότερα παιδιά στην επόμενη κατασκηνωτική περίοδο». Ευχήθηκε δε στα παιδιά να περάσουν αξέχαστες στιγμές.

Δήμος Καλαμάτας: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2022

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας αφού καλωσόρισε τα παιδιά στις νέες, ανακαινισμένες εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων του Δήμου Καλαμάτας, αναφέρθηκε στην τεράστια προσπάθεια που καταβλήθηκε από το Δήμο ώστε όλα να τελειώσουν στην ώρα τους και να γίνει πραγματικότητα η φετινή κατασκηνωτική περίοδος. Ο κ. Φάβας ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τη στήριξη που παρείχε στο έργο και ονομαστικά όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του έργου μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας για την επίσκεψη Μενδώνη – Καμία αναφορά στην επεισοδιακή πρεμιέρα του Φεστιβάλ Χορού

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στη σύσκεψη για το αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας στραμμένο το ενδιαφέρον: Οι αποφάσεις του Νίκα και η στάση του Βασιλόπουλου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Έντονο παρασκήνιο στη Νέα Δημοκρατία για τον δήμο Τριφυλίας: «Δυνατά» η Χάιδω Παναγιωτοπούλου – «Υποχωρούν» τα στηρίγματα Κατσίβελα – Ο ρόλος του Περικλή Μαντά

Κινητικότητα επικρατεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την υποψηφιότητα που θα στηρίξει η «γαλάζια»