Πιπίνα Κουμάντου: «Η Άνω Μεσσηνία, μπορεί να μην έχει θάλασσα, αλλά έχει άλλα συγκριτικά πλεονεκτήματα που πρέπει να αξιοποιηθούν»

/

Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην καθημερινότητά τους, αλλά και τις προτάσεις τους για την ανάπτυξη της περιοχής τους, κατέγραψε η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, δικηγόρος, Πιπίνα Κουμάντου, κατά την ολοήμερη επίσκεψή της στα χωριά της Άνω Μεσσηνίας.

Μπορεί ο Δήμος Οιχαλίας, να είναι ο μοναδικός του νομού μας, που δεν έχει το πλεονέκτημα να βρέχεται από θάλασσα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχει άλλα συγκριτικά πλεονεκτήματα που πρέπει να αξιοποιηθούν και να αναδειχθούν. Στις εποικοδομητικές συζητήσεις που είχαν οι κάτοικοι με την κα Κουμάντου, συμφώνησαν πως υπάρχουν πλείστοι τρόποι διαφορετικής ανάπτυξης της κάθε περιοχής. Κάλλιστα θα μπορούσε να ενισχυθεί περαιτέρω η αγροτική παραγωγή και το υπερπλούσιο υδάτινο δυναμικό της περιοχής που τώρα χάνεται ανεκμετάλλευτο, να συγκεντρωθεί σε συλλεκτήρες, για παράδειγμα στην περιοχή του Φίλια, και να χρησιμοποιηθεί για την άρδευση καλλιεργειών.

Ένα δεύτερο πολύ σημαντικό ζήτημα για το Δήμο, είναι η σωστή αξιοποίηση της Βιομηχανικής Περιοχής του Μελιγαλά, με δραστηριότητες που πρώτα απ’ όλα θα σέβονται την ποιότητα ζωής των κατοίκων, δεν θα επηρεάζουν αρνητικά την καθημερινότητά τους και θα σέβονται το περιβάλλον.

«Μετά την απολιγνιτοποίηση της Μεγαλόπολης, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο ανάπτυξης της ΒΙ.ΠΕ Μελιγαλά και στο ποιες, αλλά και πως θα αναπτυχθούν βιομηχανίες που θα βοηθήσουν στην οικονομία και την ανάπτυξη της περιοχής», τόνισε η κα Κουμάντου.

ΔΤ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παναγιώτης Στέφανος: Συνεπής στον προοδευτικό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ διεκδικώ το αξίωμα του βουλευτή στο νομό Μεσσηνίας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μεσσηνία / ΣΥΡΙΖΑ: Περιοδεία του Αλέξη Χαρίτση σε Σκάλα, Βαλύρα και Κατσαρού

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.