Κλιμάκιο του ΚΚΕ στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας: «Πίσω από τη βιτρίνα του τουριστικού θαύματος και τις μεγάλες επενδύσεις βρίσκεται η σκληρή δουλειά των εργαζομένων»

10 Ιουνίου 2023

Περιοδεία πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ, αποτελούμενο από τον Νίκο Κουτουμάνο, υποψήφιο βουλευτή Μεσσηνίας και τον Δημήτρη Οικονομάκο, υποψήφιο δήμαρχο Καλαμάτας, στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Ο Νίκος Κουτουμάνος, συνομιλώντας με τη διοίκηση και  εργαζόμενους του αεροδρομίου, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Εδώ πρόκειται για ένα σημαντικό χώρο δουλειάς, κόμβο εισόδου στην νότια Πελοπόννησο. Αποδεικνύεται και εδώ, ότι πίσω από τη βιτρίνα του τουριστικού θαύματος, τους δείκτες για τα ρεκόρ αφίξεων και τις μεγάλες επενδύσεις, βρίσκεται η σκληρή δουλειά των εργαζομένων.

Όπως σε όλους τους κλάδους του τουρισμού έτσι και εδώ πρόκειται για εργαζόμενους που δουλεύουν 4 – 5 μήνες το χρόνο και τους υπόλοιπους μήνες είναι στην ανεργία, με μισθούς πους στις 15 του μήνα τελειώνουν, με εντατικοποίηση των ρυθμών δουλειάς, δεδομένου ότι λίγο προσωπικό καλείται καθημερινά να καλύψει μεγάλο φόρτο εργασίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως μια καθαρίστρια στη 5ωρη βάρδια πρέπει να διατηρεί καθαρές 40 τουαλέτες ανά πασά στιγμή. Ταυτόχρονα για όλες τις βάρδιες καθαριότητας υπάρχουν μόλις 3 καθαρίστριες.

Το περιβόητο τουριστικό θαύμα πατάει στους νόμους όλων των κυβερνήσεων. Από τη μία μπουκώνουν δις επιδοτήσεις στο τουριστικό κεφάλαιο. Ταυτόχρονα η ΝΔ προωθεί την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Καλαμάτας, όπως ακριβώς έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ για 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Από την άλλη με μια σειρά νόμους, έχουν πετσοκόψει συμβάσεις και δικαιώματα εργαζομένων για να εξασφαλίζεται η κερδοφορία των μεγάλων ομίλων.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να οργανωθούν μέσα από τα σωματεία τους και να παλέψουν για αυξήσεις σε μισθούς, συλλογικές συμβάσεις, για σταθερή εργασία για όλους, για την κατάργηση της φορολεηλασίας του λαϊκού εισοδήματος, για σύγχρονα δικαιώματα.

Το ΚΚΕ στην κατεύθυνση αυτή καταθέτει καθημερινά όλες του τις δυνάμεις. Γι’ αυτό και στις 25 Ιούνη πρέπει να βγει ακόμα πιο δυνατό, ώστε να δυναμώσει η μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση, μέσα και έξω από τη Βουλή απέναντι στη λαίλαπα που ετοιμάζεται από την κυβέρνηση της ΝΔ με τη συναίνεση της “αντιπολίτευσης”. Γιατί έχουν κοινό πρόγραμμα το Ταμείο Ανάκαμψης, τις ιδιωτικοποιήσεις, την ΕΕ, την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων». 

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συνέντευξη Χαρίτση: «Η ΝΔ μας επαναφέρει σε ένα άδικο και αντιαναπτυξιακό μοντέλο – Τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ συνιστούν ουσιαστική ελάφρυνση για την κοινωνική πλειοψηφία»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κολομβία: Εξαντλημένα αλλά χαρούμενα τα τέσσερα παιδιά που διασώθηκαν από την ζούγκλα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΚΕ

Καλαμάτα: Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στην οδό Λακωνικής – Συνάντηση με αυτοαπασχολούμενους και κατοίκους

Κλιμάκιο του ΚΚΕ περιόδευσε την Τρίτη στην οδό Λακωνικής, συνομιλώντας με αυτοαπασχολούμενος και κατοίκους της περιοχής. Επικεφαλής του κλιμακίου ήταν η Καραθανάση

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας: Οι ελλείψεις σε προσωπικό και η εντατικοποίηση της εργασίας διαμορφώνουν μια επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία του λαού

Περιοδεία πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Λευτέρη Νικολάου – Αλαβάνο, ευρωβουλευτή, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας πραγματοποιήθηκε

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας του ΚΚΕ στην Καλαμάτα: «Να φύγει η χώρα από τα πολεμικά σφαγεία των ιμπεριαλιστών»

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Καλαμάτας πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας (11/3) η Τομεακή Οργάνωση Μεσσηνίας του ΚΚΕ, ζητώντας να

Δείτε επίσης