ΚΚΕ Μεσσηνίας: «Συγκεκριμένοι κύκλοι στον Νομό έχουν ενοχληθεί από την εκλογή βουλευτή του ΚΚΕ – Ο λαός πρέπει να απαντήσει »

13 Ιουνίου 2023

«Καυστική» ανακοίνωση, σχετικά με τις …αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η εκλογή βουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος στον Νομό στις εκλογές της 21ης Μαΐου, αλλά και το ενδεχόμενο να εκλέξει εκπρόσωπο στη Βουλή και στις ερχόμενες εκλογές, εξέδωσε το ΚΚΕ Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση σημειώνεται:

«Την τελευταία περίοδο τα επιτελεία της ΝΔ έχουν πάρει φωτιά! Από την μία κλαίγονται για να μην χάσει η ΝΔ τους 4 βουλευτές στο νομό. Από την άλλη έχουν βγάλει τα κομπιουτεράκια και υπολογίζουν τα διάφορα πιθανά σενάρια. Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός αναπαράγει επιχειρήματα του τύπου “το ΚΚΕ δεν βγάζει έδρα, άρα είναι χαμένη ψήφος”, μέχρι και υποτιμητικά σχόλια για το βουλευτή του ΚΚΕ. Αυτό το άγχος συμμερίζονται και ορισμένα επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αντίθεση όμως με τις επιδιώξεις τους, η ζωή είναι πεισματάρικη και ο λαός δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου. Ο λαός μόνο τα τελευταία 8 χρόνια τα γεγονότα είδε τους βουλευτές της Μεσσηνίας μαζί:

να ψηφίζουν το 3ο Μνημόνιο, τους αντιλαϊκούς νόμους όλων των κυβερνήσεων, τις ιδιωτικοποιήσεις, τη φόρο – λεηλασία στα λαϊκά στρώματα. Η μόνη διαφορά ήταν ότι εναλλάξ  κάθονταν είτε στα κυβερνητικά έδρανα είτε σε αυτά του “υπουργείου συμπολίτευσης”.

Τι κέρδισε όλα αυτά τα χρόνια ο λαός της Μεσσηνίας; Τίποτα! Βουλευτές καθημερινά απίκο και σούζα στα επιχειρηματικά συμφέροντα του Νομού. Ο κόπος τους και το άγχος είναι η εξυπηρέτηση της καπιταλιστικής ανάπτυξης των μεγάλων ομίλων και το επιχειρηματικό περιβάλλον για να αναπτυχθούν τα κέρδη τους.

Απόντες από τα καθημερινά προβλήματα του Μεσσηνιακού λαού. Απόντες από τους μεγάλους αγώνες όλου του προηγούμενου διαστήματος.

Τα εργοτάξια και τις οικοδομές τις ξέρουν από τις κορδέλες και όχι από τον κόπο των οικοδόμων. Τα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις τα βλέπουν στις συναντήσεις με τους επιχειρηματίες και μέσα από τις επιδοτήσεις των δις που τους χαρίζουν. Πίσω από την βιτρίνα όμως ξέρουν καλά ότι οι εργαζόμενοι ξεζουμίζονται για την κερδοφορία. Τον τουρισμό τον σπρώχνουν, διαφημίζοντας τα “χλιδάτα” δωμάτια και τους διάσημους πελάτες, όμως αυτά προϋποθέτουν την τζάμπα εργασία και τη μισή δουλειά – μισή ζωή χιλιάδων. Την πολύπαθη ύπαιθρο την βλέπουν σαν φιλέτο, όταν η αγροτική οικογένεια αγκομαχά για να βγάλει ένα πιάτο φαί.

Στην Μεσσηνία δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Από την μία είναι οι πολλοί που παράγουν, δουλεύουν υπηρετώντας το “όλοι για όλους”. Από την άλλη είναι μια χούφτα που ζει από τη δουλειά των πολλών.

Αυτή η πλειοψηφία πλέον θα έχει το δικό της βουλευτή, ο οποίος θα είναι καθημερινά πλάι τους, στον αγώνα τους, η φωνή τους.  Οι βουλευτές του ΚΚΕ δεν κάνουν καριέρα, ούτε ζουν από τις βουλευτικές αποζημιώσεις. Είναι γνωστό ότι καταθέτουν τα πάντα στο ΚΚΕ και ζουν όπως η πλειοψηφία του λαού, μαζί με το λαό.

Μέσα σε λίγες μέρες (από τις 21 Μάη μέχρι σήμερα) ο λαός της Μεσσηνίας μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει βουλευτής του ΚΚΕ στο Νομό. Στάθηκε αλληλέγγυος στους κατοίκους της Καλλιρρόης που ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ τους έκαναν σκουπιδότοπο. Βοήθησε τους διωκόμενους Αλαγόνιους που το κράτος αποδείχτηκε ανίκανο και γραφικό όταν είναι να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των πολλών, ενώ ικανότατο όταν είναι για τις μπίζνες του κεφαλαίου. Ανέδειξε εργατικά ατυχήματα, ενάντια στην “ομερτά” όλων των άλλων δυνάμεων, που είτε κάνουν τα πάντα να τα κρύψουν, είτε όταν αναγκάζονται να τα παραδεχτούν, λένε φταίει η κακιά στιγμή.

Στη δεδομένη λαίλαπα της κυβέρνησης Μητσοτάκη που έρχεται, ο λαός της Μεσσηνίας έχει ανάγκη από ισχυρή, μαχητική 100% αντιπολίτευση. Το ζητούμενο δεν είναι το “ποιος θα διαχειριστεί το Ταμείο Ανάκαμψης”, που είναι το κοινό μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Αλλά ποιος θα εμποδίσει τα 100δες αντιλαϊκά προαπαιτούμενο που το συνοδεύουν, ποιος θα παλέψει για μέτρα ανακούφισης του λαού. Το ΚΚΕ είναι εγγύηση σε αυτό το δρόμο. Γιατί στο δίλημμα τα κέρδη ή οι ζωές μας, απαντά στην πράξη και με το πρόγραμμά του, ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Οι κομματικοί μηχανισμοί των ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ θεωρούν τον κόσμο “υποχρεωμένο” να τους ψηφίσει. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν μέχρι και σε απειλές και ψυχολογικούς εκβιασμούς “θυμίζοντας” ποιος διόρισε τον παππού του αλλουνού…

Κατανοούμε ότι συγκεκριμένοι κύκλοι στον Νομό έχουν ενοχληθεί από την εκλογή βουλευτή του ΚΚΕ. Αγωνιούν και καλά κάνουν, γιατί το ΚΚΕ δεν το έχουν στο χέρι. Ξέρουν ότι δεν θα υποστείλει την σημαία της διεκδίκησης και της πάλης, θα συνεχίσει να είναι 100% μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση, όπως έκανε όλα αυτά τα χρόνια. Είναι στο χέρι του Μεσσηνιακού λαού και μπορεί να γράψει ιστορία, να κάνει την έκπληξη που θα τρομάξει τους υπαίτιους των προβλημάτων μας.

Στο δίλημμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου στη Μεσσηνία, ο λαός πρέπει να απαντήσει με επανεκλογή βουλευτή του ΚΚΕ και όχι με την εκλογή 4 βουλευτών της ΝΔ!».

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Έπεσαν» υπογραφές: Ξεκινάει το έργο των 2.800.000 ευρώ για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στον Δήμο Καλαμάτας – Παρεμβάσεις σε 230 επικίνδυνα σημεία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

8 κλοπές εξιχνίασε η Ασφάλεια Καλαμάτας: Πάνω από 10.000 ευρώ το παράνομο όφελος – Δικογραφία για εγκληματική οργάνωση κατά 5 ατόμων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΚΕ

Καλαμάτα: Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στην οδό Λακωνικής – Συνάντηση με αυτοαπασχολούμενους και κατοίκους

Κλιμάκιο του ΚΚΕ περιόδευσε την Τρίτη στην οδό Λακωνικής, συνομιλώντας με αυτοαπασχολούμενος και κατοίκους της περιοχής. Επικεφαλής του κλιμακίου ήταν η Καραθανάση

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας: Οι ελλείψεις σε προσωπικό και η εντατικοποίηση της εργασίας διαμορφώνουν μια επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία του λαού

Περιοδεία πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Λευτέρη Νικολάου – Αλαβάνο, ευρωβουλευτή, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας πραγματοποιήθηκε

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας του ΚΚΕ στην Καλαμάτα: «Να φύγει η χώρα από τα πολεμικά σφαγεία των ιμπεριαλιστών»

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Καλαμάτας πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας (11/3) η Τομεακή Οργάνωση Μεσσηνίας του ΚΚΕ, ζητώντας να

Δείτε επίσης