Μαζική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Καλαμάτα – «Με ισχυρό ΚΚΕ ο λαός της Μεσσηνίας θα έχει δίπλα του έναν αξιόπιστο σύμμαχο», δηλώνει ο Νίκος Κουτουμάντος

20 Ιουνίου 2023

Μαζική ήταν η προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποίησε η Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ τη Δευτέρα (19/6), στην Καλαμάτα (πλατεία Όθωνος).

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με απαγγελία ποιήματος από την Ηρώ – Αλεξάνδρα Βαλσαμάκη, αρχαιολόγο, κάτοικο της Πύλου, με τίτλο “ο ήχος της αβύσσου”. Ένα ποίημα που έγραψε η ίδια με αφορμή το τραγικό πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου. Ένα ποίημα – κάλεσμα στον ελληνικό λαό να ορθώσει το ανάστημά του ενάντια στην “κανονικότητα” των καθημερινών ειδήσεων για νεκρούς και αγνοούμενους στον Έβρο και το Αιγαίο.

Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο Κώστας Γουλιάμος, υποψήφιος βουλευτής στο Βόρειο Τομέα Αθηνών, τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών και τέως Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Μεταξύ άλλων τόνισε:

Εδώ στην Μεσσηνία, στις εκλογές του Μάη κάναμε ένα άλμα. Αυξήσαμε τη δύναμή μας και πετύχαμε να εκλέξουμε βουλευτή. Τώρα τον Ιούνη είμαστε εδώ πάλι, και κάνουμε πάλη για ενίσχυση του ΚΚΕ και της επανεκλογής του αγαπητού μας συντρόφου και φίλου Νίκου Κουτουμάνου.

Είναι υπόθεση χρέους. Γιατί πραγματικά «όταν υπάρχει δυνατό ΚΚΕ, καμιά αστική κυβέρνηση δεν είναι παντοδύναμη».

Κόντρα λοιπόν στις αντιλαϊκές πολιτικές, με το λαό πρωταγωνιστεί για ένα πιο δυνατό ΚΚΕ για πραγματική, ισχυρή αντιπολίτευση”.

Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο Νίκος Κουτουμάνος, μέλος της ΚΕ, πρώην βουλευτής και υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας.

Μεταξύ άλλων είπε:

Με ισχυρό ΚΚΕ ο λαός της Μεσσηνίας θα έχει δίπλα του έναν αξιόπιστο σύμμαχο, ένα σύμμαχο όπως είχε στην πράξη όλα τα προηγούμενα χρόνια: Με τους κομμουνιστές στην πρώτη γραμμή, δίπλα στους μισθωτούς και απέναντι στην εργοδοσία, απέναντι στα κόμματά της, απέναντι στην πολιτική που θέλει τους εργαζόμενους να κάνουν συνεχώς θυσίες για να αυγαταίνουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματιών.

Ήμασταν μαζί, μπροστά, με τους βιοπαλαιστές αγρότες, στα μπλόκα και στις διεκδικήσεις των Αγροτικών Συλλόγων, στην απόσπαση έστω και περιορισμένων μέτρων υπέρ τους που κέρδισαν με τον οργανωμένο αγώνα τους.

Το ΚΚΕ ήταν εκεί σπάζοντας τις απαγορεύσεις στον δρόμο, στον αγώνα για το δικαίωμα του λαού στην υγεία, για τα δικαιώματα των υγειονομικών, την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε “θα λογαριαστούμε μετά”. Στους αγώνες για την ενίσχυση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας του Νομού.

Στις μεγάλες συγκεντρώσεις ενάντια στο έγκλημα στα Τέμπη, που όλοι μαζί φωνάξαμε: ‘Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

Οι χιλιάδες εργαζόμενοι στον Επισιτισμό – Τουρισμό στην περιοχή μας είδαν ότι μόνο το ΚΚΕ είναι στο πλευρό τους, ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που τους έχουν επιβάλλει οι κυβερνήσεις και η εργοδοσία”.

Στη συνέχεια την ομιλία πραγματοποίησε ο Θέμης Γκιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε:

Ένα σύνθημα γεννήθηκε στις μεγάλες κινητοποιήσεις για τα Τέμπη: Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Αυτό το σύνθημα επιβεβαιώνεται καθημερινά με τραγικό τρόπο στα πρόσφατα περιστατικά με τις ελλείψεις των ΕΚΑΒ σε όλη την Ελλάδα, στα εργατικά ατυχήματα, στο πρόσφατο τραγικό ναυάγιο με τους εκατοντάδες πνιγμένους μετανάστες ανοιχτά της Πύλου. Αυτό που αποδεικνύεται είναι πως σε αυτό το σύστημα η ζωή του λαού αντιμετωπίζεται ως κόστος. (…)

Στις 25 Ιούνη, ο λαός μπορεί να βγει πιο δυνατός με πιο δυνατό το ΚΚΕ. Στις πρόσφατες εκλογές του Μάη το ΚΚΕ βρέθηκε ενισχυμένο, με χιλιάδες νέους ψήφους. Η άνοδος αυτή μπορεί να γίνει ακόμα μεγαλύτερη στις εκλογές του Ιούνη. Σε όλη την Ελλάδα και εδώ στην Μεσσηνία το ΚΚΕ να ενισχυθεί και να ξαναστείλει βουλευτή μετά από δεκαετίες. (…)

Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι δεδομένα αντιλαϊκό. Η περιβόητη σταθερότητα που λένε και ξαναλένε ισούται με αστάθεια για το λαό. Στο στόχο αυτό για την αντιλαϊκή σταθερότητα είναι μαζί ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. Γιατί το σύστημα δεν θέλει μόνο μια σταθερή κυβέρνηση αλλά θέλει και μια σταθερή συναινετική αντιπολίτευση στην πολιτική που όλοι τους έχουν συμφωνήσει υπέρ της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των μεγάλων αφεντικών. Την ώρα που τα έβρισκαν άλλος 50%, άλλος 70%, υπήρχε το ΚΚΕ που ήταν και είναι 100% αντιπολίτευση υπέρ του λαού και 0% υπέρ των συμφερόντων του κεφαλαίου. (…)

Το ΚΚΕ με περισσότερους ψήφους και περισσότερους βουλευτές στις εκλογές του Ιούνη, θα αξιοποιήσει αυτή τη δύναμη, όπως έχει αποδείξει, για να δυναμώσουν οι αγώνες την επόμενη κιόλας μέρα. Για να ενισχυθεί η δύναμη που αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική και όχι οι δυνάμεις που την υπηρετούν“.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στην τελική ευθεία μπαίνει το έργο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Καλαμάτας – Αναλυτικά οι παρεμβάσεις από τη Μικρή Μαντίνεια μέχρι τις Κιτριές

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας: Μέχρι 11 Ιουλίου 2023 οι αιτήσεις για Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΚΕ

Καλαμάτα: Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στην οδό Λακωνικής – Συνάντηση με αυτοαπασχολούμενους και κατοίκους

Κλιμάκιο του ΚΚΕ περιόδευσε την Τρίτη στην οδό Λακωνικής, συνομιλώντας με αυτοαπασχολούμενος και κατοίκους της περιοχής. Επικεφαλής του κλιμακίου ήταν η Καραθανάση

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας: Οι ελλείψεις σε προσωπικό και η εντατικοποίηση της εργασίας διαμορφώνουν μια επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία του λαού

Περιοδεία πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Λευτέρη Νικολάου – Αλαβάνο, ευρωβουλευτή, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας πραγματοποιήθηκε

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας του ΚΚΕ στην Καλαμάτα: «Να φύγει η χώρα από τα πολεμικά σφαγεία των ιμπεριαλιστών»

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Καλαμάτας πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας (11/3) η Τομεακή Οργάνωση Μεσσηνίας του ΚΚΕ, ζητώντας να

Δείτε επίσης