Στο «μικροσκόπιο» οι επόμενες κινήσεις Σαμαρά: Οι εκτιμήσεις για τη στάση του πρώην Πρωθυπουργού και η ψηφοφορία της Τετάρτης

17 Δεκεμβρίου 2023

Κεντρικό ζήτημα της πολιτικής ατζέντας η παρέμβαση του πρώην Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, σχετικά με το ζήτημα της τροπολογίας του υπουργείου Μετανάστευσης.

Τα κίνητρα, αλλά και τους πολιτικούς στόχους που εξυπηρετεί η ηχηρή παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά, σχετικά με το ζήτημα της τροπολογίας του υπουργείου Μετανάστευσης, αναζητούν όσοι παρακολουθούν τα πολιτικά τεκταινόμενα του τόπου.

Οι περισσότερες εκτιμήσεις, οι οποίες καταγράφονται σε δεκάδες ρεπορτάζ του Αθηναϊκού τύπου, μιλούν για προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά να καταστεί απόλυτος κυρίαρχος στην δεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, συνδέονται και οι προηγούμενες παρεμβάσεις του πρώην Πρωθυπουργού, σχετικά με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά και τα ελληνοτουρκικά.

Παράλληλα, σχεδόν σε όλες τις εκτιμήσεις που προέρχονται από το εσωτερικό της κυβέρνησης, αλλά και της Νέας Δημοκρατίας, γίνεται λόγος για «προβληματισμό» στην πλευρά του Μαξίμου, δεδομένου η ένταση των παρεμβάσεων Σαμαρά δεν ήταν αναμενόμενη.

Πλέον, μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, το ενδιαφέρον στρέφεται στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, στο οποίο έχει ενσωματωθεί η διάταξη για του μετανάστες, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που ήδη υπάρχουν, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα υπερψηφίσει τη διάταξη, αναμένεται να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο εισέρχεται προς συζήτηση στη Βουλή τη Δευτέρα (20/12).

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αλέξης Χαρίτσης: Η ζωή στην Ελλάδα του 2023 είναι συνδεδεμένη με την ανασφάλεια

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αίθριος ο καιρός στην Καλαμάτα τη Δευτέρα – Έως τους 16 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία [αναλυτικά η πρόγνωση]

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

Συνέδριο για τη γεωργία στην Καλαμάτα: Με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία Σαμαρά – «Πρώτη» του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στη Μεσσηνία

Επίτιμος ομιλητής συνεδρίου με θέμα τα αγροτικά ζητήματα, το οποίο πραγματοποιείται στο Μέγαρο Χορού, ο πρώην Πρωθυπουργός. Κεντρικός εισηγητής ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Χρυσομάλλης: Επιβεβαίωση όσων ξέραμε ήδη από 10 Ιανουαρίου για τον δικαστικό χάρτη της Μεσσηνίας – Αιχμές για τα «δια των ενεργειών μου»

Με αφορμή την εισαγωγή στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το

Μαντάς για Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας: «Παραμένει ενεργό και πλήρως λειτουργικό, διατηρώντας τη δικαστική και χωρική αρμοδιότητα που κατείχε έως σήμερα»

Πλήρη διατήρηση της δικαστικής ύλης για το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας, με παράλληλη διατήρηση του συντριπτικά μεγαλύτερου μέρους της χωρικής του αρμοδιότητας, περιλαμβάνει το

Αντώνης Σαμαράς: Η υποψηφιότητα Μουρούτη δεν έχει σχέση με εμάς, λένε κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού

Σαφείς αποστάσεις παίρνει ο Αντώνης Σαμαράς από την υποψηφιότητα του Γιώργου Μουρούτη με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές. Και τούτο, καθώς η ανακοίνωση

Δείτε επίσης