Καιρός: Θυελλώδεις άνεμοι και μεγάλες ποσότητες σκόνης στην Μεσσηνία την Τρίτη – Άνοδος της θερμοκρασίας [αναλυτικά η πρόγνωση / χάρτες]

22 Απριλίου 2024

Άνεμοι, οι ριπές των οποίων προβλέπεται να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν τα 8 μποφόρ αναμένονται την Τρίτη στη Μεσσηνία. Παράλληλα, θα αυξηθεί η συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 29 βαθμούς Κελσίου στην Καλαμάτα.

Η πρόγνωση του καιρού στην Καλαμάτα

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τρίτη 23/04/2024 προβλέπεται νεφελώδης, στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.

Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρώτες απογευματινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού, ενώ υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μεγάλη άνοδο και θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 20-75%

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Ν-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ, τις πρωινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 6 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 5-6 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ, προς τις πρώτες βραδινές ώρες θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ.

Προσοχή, μην παρκάρετε τα αυτοκίνητα σας κάτω από ψηλά δέντρα και ασταθείς κατασκευές. Οι πεζοί να δείξουν προσοχή στα ιπτάμενα αντικείμενα.

Στο Μεσσηνιακό Κόλπο θα πνέουν ΝΑ άνεμοι με ριπές που θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ, με αποτέλεσμα την πρόκληση ισχυρού κυματισμού στα ανοιχτά του Κόλπου και στα παράλια που θα δέχονται τον ΝΑ άνεμο.

Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μεγάλες ποσότητες, με αποτέλεσμα να προκληθεί αυξημένη θολούρα στην ατμόσφαιρα ενώ ενδέχεται να πέσουν και λασποψιχάλες. (Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος για το http://kalamata.meteoclub.gr/)

Σκόνη

H μεταφορά Σαχαριανής σκόνης προς τη χώρα μας, το οποίο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη από τη Δευτέρα 22/04, αναμένεται να παρουσιάσει κορύφωση την Τρίτη, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζονται:

– Με κόκκινες αποχρώσεις η συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα κατά τις μεσημεριανές και βραδινές ώρες της Τρίτης 23/04.

– Με κίτρινες αποχρώσεις οι περιοχές όπου θα εκδηλωθούν λασποβροχές κατά τα ίδια χρονικά διαστήματα.

Συστάσεις της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το σχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικού πανεπιστημίου στην Καλαμάτα: Εγκαταστάσεις στο Ανατολικό Κέντρο για 200 φοιτητές – Συνεργασία με κολέγιο των ΗΠΑ και υποσχέσεις για οικονομικά οφέλη [αναλυτικά η πρόταση]

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΠΑΟΚ: Επιστρέφουν Κωνσταντέλιας και Νάσμπεργκ ενόψει Λαμίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Δείτε επίσης